© Galeria fotogràfica del Moianès

Recull fotogràfic del Moianès i rodalies


Llista d'Àlbums :: Registre i Condicions d'ús :: Login
Últimes fotos :: Últims comentaris :: Més vistes :: Més valorades :: Els meus Favorits :: Cercar

Inici > Moianès > Santa Maria d'Oló

TÍTOL  +   - 
NOM  +   - 
DATA  +   - 

Altimires.jpg
Altimires-vista 677 vegadesMarç 2015. Gran casa pairal d'estil gòtic renaixentista, sota el mas es troba el molí del mateix nom.
AqueducteMoliCoix.jpg
Aqüeducte del Molí del Coix -vista 725 vegadesOctubre 2016. El Molí del Coix era un petit molí fariner que s'alimentava de l'aigua de la riera d'Oló. Tenia la resclosa a 300 metres aigües amunt. L'aigua era conduïda a través d'una mina que passava per darrera la roca i arribava a les dues basses mitjançant aquest petit aqüeducte. Era un molí de poca potència ja que tenia un salt entre 3 i 4 metres. Va deixa de funcionar durant la guerra civil. L'últim moliner era coix, d'aquí li ve el nom. Recentment s'ha netejat tot aquest indret.
Armenteres.JPG
Armenteres-vista 827 vegadesJuliol 2006. Entrada a la masia d'Armenteres. En aquests moments ofereix els seus serveis com a casa de colònies.
Berengueras.jpg
Berengueres-vista 556 vegadesNovembre 2018. Aquesta masia forma part del veïnat de La Frau del terme de Santa Maria d'Oló. Es troba enlairada en l'extrem sud del Serrat de les Berengueres, a sobre de la riera de Segalers. En el seu angle nord-oest hi observem una tina adossada.
CalTelefons.jpg
Cal Telèfonos -vista 272 vegadesMaig 2017. El nom popular prové del fet que durant anys hi va haver, als baixos, la centraleta de telèfons del poble; també li deien la Central. Va ser l'habitatge de l'amo de la desapareguda fàbrica de Manuel López, que va iniciar les seves activitats l'any 1924. És una casa entre mitgeres, de planta baixa i dos pisos, amb una tribuna principal que fa de balcó del pis superior, flanquejada per dos balcons més, tots ells tancats amb una interessant barana de forja.
CalTripeta.jpg
Cal Tripeta-vista 740 vegadesMaig 2015. És una petita masia que pertany al raval de Santa Eulàlia. Es troba al peu del mirador d'Oló a tocar l'Eix Transversal.
CanCases.JPG
Can Cases-vista 748 vegadesSetembre 2008. Si estan fent reformes per adequar la finca com a punt de trobada per a moviments socials.
CanVilaXIX.jpg
Can Vilà-vista 725 vegadesFinals del segle XIX. Avui en dia encara en peu i habitada. Es troba a les afores del poble, al costat del camí que enfila cap el cementiri.
CanVilaXXI.jpg
Can Vilà-vista 719 vegadesMaig 2017. Antiga casa pairal molt ben conservada situada al final del passeig Carme Vidal i a pocs metres del cementiri del poble.
CapellaRocabruna1971.jpg
Capella de Sant Jordi del mas Rocabruna-vista 750 vegadesMarç 1971. Detall del absis modernista.
CapellaStAntoni.jpg
Capella de Sant Antoni-vista 577 vegadesSetembre 2018. La trobem al final del carrer del mateix nom, a dalt del poble.
Capelles.jpg
Capelles-vista 46 vegadesGener 2022. Casa de pagès en ruïnes situada al sector central del terme. Era una masoveria del mas veí de Rodoreda i fou habitada fins el 1940.
164 fotos en 14 pàgina(s) 1