ę Galeria fotogrÓfica del MoianŔs

Recull fotogrÓfic del MoianŔs i rodalies


Llista d'└lbums :: Registre i Condicions d'˙s :: Login
┌ltimes fotos :: ┌ltims comentaris :: MÚs vistes :: MÚs valorades :: Els meus Favorits :: Cercar

Inici > MoianŔs > Santa Maria d'Olˇ

T═TOL  +   - 
NOM  +   - 
DATA  +   - 

Altimires.jpg
Altimires-vista 679 vegadesMarš 2015. Gran casa pairal d'estil g˛tic renaixentista, sota el mas es troba el molÝ del mateix nom.
AlzinaEspinalt.jpg
Alzina de l'Espinalt -vista 3 vegadesMarš 2023. Alzina de grans dimensions que estÓ emplašada uns 200 metres al sud-est de la masia de l'Espinalt, enmig d'una petita clapa arbrada entre camps, al costat del camÝ. Molt ben estructurada, tÚ un tronc baix per˛ robust i perfectament recte que mesura 3,30 metres.
AqueducteMoliCoix.jpg
AqŘeducte del MolÝ del Coix -vista 727 vegadesOctubre 2016. El MolÝ del Coix era un petit molÝ fariner que s'alimentava de l'aigua de la riera d'Olˇ. Tenia la resclosa a 300 metres aigŘes amunt. L'aigua era condu´da a travÚs d'una mina que passava per darrera la roca i arribava a les dues basses mitjanšant aquest petit aqŘeducte. Era un molÝ de poca potŔncia ja que tenia un salt entre 3 i 4 metres. Va deixa de funcionar durant la guerra civil. L'˙ltim moliner era coix, d'aquÝ li ve el nom. Recentment s'ha netejat tot aquest indret.
Armenteres.JPG
Armenteres-vista 828 vegadesJuliol 2006. Entrada a la masia d'Armenteres. En aquests moments ofereix els seus serveis com a casa de col˛nies.
Berengueras.jpg
Berengueres-vista 560 vegadesNovembre 2018. Aquesta masia forma part del ve´nat de La Frau del terme de Santa Maria d'Olˇ. Es troba enlairada en l'extrem sud del Serrat de les Berengueres, a sobre de la riera de Segalers. En el seu angle nord-oest hi observem una tina adossada.
CalTelefons.jpg
Cal TelŔfonos -vista 274 vegadesMaig 2017. El nom popular provÚ del fet que durant anys hi va haver, als baixos, la centraleta de telŔfons del poble; tambÚ li deien la Central. Va ser l'habitatge de l'amo de la desapareguda fÓbrica de Manuel Lˇpez, que va iniciar les seves activitats l'any 1924. ╔s una casa entre mitgeres, de planta baixa i dos pisos, amb una tribuna principal que fa de balcˇ del pis superior, flanquejada per dos balcons mÚs, tots ells tancats amb una interessant barana de forja.
CalTinet.jpg
Cal Tinet-vista 7 vegadesMarš 2023. Masia en ru´nes sota la casa de la Canal i torrent del mateix nom, es troba coberta de vegetaciˇ, sembla que es va abandonar els anys 50. Si troba una petita plantaciˇ d'alzines tofoneres.
CalTripeta.jpg
Cal Tripeta-vista 743 vegadesMaig 2015. ╔s una petita masia que pertany al raval de Santa EulÓlia. Es troba al peu del mirador d'Olˇ a tocar l'Eix Transversal.
CanCases.JPG
Can Cases-vista 750 vegadesSetembre 2008. Si estan fent reformes per adequar la finca com a punt de trobada per a moviments socials.
CanVilaXIX.jpg
Can VilÓ-vista 728 vegadesFinals del segle XIX. Avui en dia encara en peu i habitada. Es troba a les afores del poble, al costat del camÝ que enfila cap el cementiri.
CanVilaXXI.jpg
Can VilÓ-vista 722 vegadesMaig 2017. Antiga casa pairal molt ben conservada situada al final del passeig Carme Vidal i a pocs metres del cementiri del poble.
CapellaRocabruna1971.jpg
Capella de Sant Jordi del mas Rocabruna-vista 752 vegadesMarš 1971. Detall del absis modernista.
173 fotos en 15 pÓgina(s) 1