ę Galeria fotogrÓfica del MoianŔs

Recull fotogrÓfic del MoianŔs i rodalies


Llista d'└lbums :: Registre i Condicions d'˙s :: Login
┌ltimes fotos :: ┌ltims comentaris :: MÚs vistes :: MÚs valorades :: Els meus Favorits :: Cercar

Inici > MoianŔs > Santa Maria d'Olˇ

T═TOL  +   - 
NOM  +   - 
DATA  +   - 

Altimires.jpg
Altimires-vista 493 vegadesMarš 2015. Gran casa pairal d'estil g˛tic renaixentista, sota el mas es troba el molÝ del mateix nom.
AqueducteMoliCoix.jpg
AqŘeducte del MolÝ del Coix -vista 505 vegadesOctubre 2016. El MolÝ del Coix era un petit molÝ fariner que s'alimentava de l'aigua de la riera d'Olˇ. Tenia la resclosa a 300 metres aigŘes amunt. L'aigua era condu´da a travÚs d'una mina que passava per darrera la roca i arribava a les dues basses mitjanšant aquest petit aqŘeducte. Era un molÝ de poca potŔncia ja que tenia un salt entre 3 i 4 metres. Va deixa de funcionar durant la guerra civil. L'˙ltim moliner era coix, d'aquÝ li ve el nom. Recentment s'ha netejat tot aquest indret.
Armenteres.JPG
Armenteres-vista 653 vegadesJuliol 2006. Entrada a la masia d'Armenteres. En aquests moments ofereix els seus serveis com a casa de col˛nies.
Berengueras.jpg
Berengueras-vista 328 vegadesNovembre 2018. Aquesta masia forma part del ve´nat de La Frau del terme de Santa Maria d'Olˇ. Es troba enlairada en l'extrem sud del Serrat de Les Berengueres, a sobre de la riera de Segalers. En el seu angle nord-oest hi observem una tina adossada.
CalTripeta.jpg
Cal Tripeta-vista 518 vegadesMaig 2015. ╔s una petita masia que pertany al raval de Santa EulÓlia. Es troba al peu del mirador d'Olˇ a tocar l'Eix Transversal.
CanCases.JPG
Can Cases-vista 577 vegadesSetembre 2008. Si estan fent reformes per adequar la finca com a punt de trobada per a moviments socials.
CanVilaXIX.jpg
Can VilÓ-vista 512 vegadesFinals del segle XIX. Avui en dia encara en peu i habitada. Es troba a les afores del poble, al costat del camÝ que enfila cap el cementiri.
CanVilaXXI.jpg
Can VilÓ-vista 507 vegadesMaig 2017. Antiga casa pairal molt ben conservada situada al final del passeig Carme Vidal i a pocs metres del cementiri del poble.
CapellaRocabruna1971.jpg
Capella de Sant Jordi del mas Rocabruna-vista 575 vegadesMarš 1971. Detall del absis modernista.
CapellaStAntoni.jpg
Capella de Sant Antoni-vista 382 vegadesSetembre 2018. La trobem al final del carrer del mateix nom, a dalt del poble.
CastelldOloDGPC.jpg
Castell d'Olˇ-vista 577 vegadesMaig 1962. Vista d'un dels murs. D'origen medieval data del segle XVIII.
CastellOlo.JPG
Castell d'Olˇ-vista 666 vegadesJuliol 2006. Torre de guaita del castell que data del any 889.
143 fotos en 12 pÓgina(s) 1