ę Galeria fotogrÓfica del MoianŔs

Recull fotogrÓfic del MoianŔs i rodalies


Llista d'└lbums :: Registre i Condicions d'˙s :: Login
┌ltimes fotos :: ┌ltims comentaris :: MÚs vistes :: MÚs valorades :: Els meus Favorits :: Cercar

Inici > MoianŔs > Paisatges del MoianŔs que cal conservar

T═TOL  +   - 
NOM  +   - 
DATA  +   - 

AlzinaCanadell.jpg
Alzina i bosc del Canadell-vista 572 vegadesMaig 2008 (Calders). Trobem aquest bonic paratge prop del mas i al comenšament del camÝ que porta a la capella de Sant Salvador.
AlzinaCementiri.jpg
L'alzina del cementiri-vista 597 vegadesAbril 2011. L'alzina acompanya als xiprers de dintre el cementiri de l'Estany.
AlzinaClotes.jpg
Alzina Vella de les Clotes-vista 681 vegadesOctubre 2014. Aquesta alzina centenÓria es troba a la urbanitzaciˇ Les Clotes de Sant Quirze Safaja.
AlzinaGranoia2.JPG
Alzina de la Granoia-vista 10 vegadesSetembre 2023 (MoiÓ). Alzina centenÓria de 10 metres d'alšada amb un tronc de 2 metres de perÝmetre. A dos metres del terra surten quatre branques principals des d'on s'aixequen moltes branques que componen una gran copa de 17 metres d'ample aproximadament. La tradiciˇ popular diu que a les masies es plantava una alzina quan a la famÝlia naixia l'hereu o la pubilla. En una banda i tÚ un pedrÝs per poder seure a l'ombra.
AlzinaPadros.jpg
Alzina de Padrˇs-vista 560 vegadesMaig 2016 (Collsuspina). Al costat de la casa hom˛nima.
AlzinaPerers.jpg
Alzina de Perers-vista 97 vegadesAbril 2021 (MoiÓ). Alzina monumental que s'aixeca al bell mig del camp, just abans d'arribar a la casa de Perers. La tradiciˇ popular diu que antigament quan l'hereu o pubilla de la famÝlia naixia, una alzina era plantada a prop de la masia on anava a viure tota la vida.
AlzinaRubio.jpg
Alzina Grossa de Rubiˇ -vista 10 vegadesMarš 2023 (Calders). Situada al final dĺun pla, el terreny cau en pendent fins la plana de Rubiˇ, que queda limitada pel pas del riu Calders. Essent lĺ˙nic arbre, de gran port, del conjunt de les dues feixes agrÝcoles. Copa ben ramificada, esporgada a lĺinici creua uns 3 m, acompanyada dĺuna altre alzina i grups dĺarbusts. TÚ zones sense escorša i restes de ferides. TambÚ presenta branques seques i trencades. La visiˇ casa-arbre, idÝlĚlica, Ús plena de simbolisme i la seva situaciˇ en un balcˇ natural donen distinciˇ i singularitat a aquest arbre.
AlzinaVilarjoan.jpg
Alzina de Vilarjoan -vista 621 vegadesOctubre 2016 (MoiÓ). Arbre declarat bÚ natural d'interŔs local, es troba a la banda de ponent de la casa.
AlzinesBlanquer.jpg
Alzines de Viladecavalls-vista 835 vegadesNovembre 2006 (Calders). Curioses alzines retallades per poder fer de parany pels ocells. Les trobem prop del mas LluciÓ en el terme de l'antiga parr˛quia de Sant Pere de Viladecavalls.
BarracaMontbru.jpg
Barraca de Vinya de Montbr˙ -vista 577 vegadesOctubre 2015 (MoiÓ). Veiem a la coberta lliris blaus plantats al sostre de la barraca de vinya, aquesta prÓctica Ús molt comuna en la tradiciˇ rural del Bages i el MoianŔs per embellir-les i per contribuir a fixar la terra.
BassaArmadans.jpg
Bassa d'Armadans-vista 655 vegadesJuliol 2012 (Collsuspina). Situada prop de la masoveria de la casa, les vaques del mas hi van sovint a beure.
BassaCasamitjana50.jpg
Bassa de Casamitjana i Pla del Llop-vista 549 vegadesDŔcada dels 50. Entre els paisatges que circumden la vila de MoiÓ, s'hi entreveuen, de quan en quan, deliciosos racons de pasturatge, com aquest de Rodors, on les vacades i altre mena de bestiar hi passen, mandrosament, tota una jornada, cercant nodriment per a la seva c˛rpora.
240 fotos en 20 pÓgina(s) 1