© Galeria fotogràfica del Moianès

Recull fotogràfic del Moianès i rodalies


Llista d'Àlbums :: Registre i Condicions d'ús :: Login
Últimes fotos :: Últims comentaris :: Més vistes :: Més valorades :: Els meus Favorits :: Cercar

Inici > Moianès > Imatges del Moianès que s'han perdut

TÍTOL  +   - 
NOM  +   - 
DATA  +   - 

AltardelRoser1924.jpg
Altar del Roser de l'Església Parroquial de Moià-vista 656 vegadesAny 1924. Juntament amb l'altar major, el més important era el del Roser, de mitjan segle XVII, ja existen al fer-se l'actual església parroquial. Fou destruït com tots els altres en començar la guerra civil.
AltarMajorStMarti30.jpg
Alta Major de Sant Martí de Granera-vista 572 vegadesVers l'any 1930. Retaule barroc de l'església parroquial de Sant Martí, cremat durant la Guerra Civil.
AltarMoiapost1.jpg
Altar Major de l'Església Parroquial de Moià-vista 612 vegadesVers 1919-1924. L'altar major, d'estil barroc, fou construït a mitjar segle XVIII. Mesurava 18 metres d'alçada i 12 d'amplada i era dedicat a la Mare de Déu de Misericòrdia, si bé també s'hi veneraven les imatges de sant Sebastià, sant Pere i sant Pau.
AltarMoiapost2.jpg
Altar Major de l'Església Parroquial de Moià-vista 603 vegadesVers 1950. La reconstrucció de l'església parroquial, molt malmesa durant la guerra civil, comportà la substitució del destruït retaule major barroc per un més petit complementat amb la pintura al fresc, en l'absis, de la Coronació de la Mare de Déu, obra del pintor Josep Nogué Massó.
AplecStQuirze.jpg
Aplec a Sant Quirze Safaja-vista 554 vegadesVers 1910. Actualment la festa de Sant Quirze i Santa Julita es celebra amb una tradicional arrossada al Parc de l'Aigua.
BarMarti.jpg
Bar Martí-vista 730 vegadesDècada dels 60. Es trobava a la cruïlla de la carretera de Manresa i l'avinguda de la Vila de Moià. Al costat del bar Martí per la banda de la carretera de Manresa podem veure, cal Drits (la més antiga de la zona), la sortida del carrer del Remei, cal Pinyoc, cal Peret Carreter i llavors vindria cal Siller i cal Daies.
BassaCasamitjana.jpg
Bassa de Casamitjana-vista 845 vegadesAny 1956 (Moià). La bassa, la casa i al fons l'antiga parròquia de Rodors. Actualment la bassa està seca.
CalQuirze.JPG
Cal Quirze-vista 738 vegadesAny 2003 (Moià). Botiga avui desapareguda. Primer va ser una tenda dedicada a l'artesania del ferro, posteriorment va servir durant els darrers anys com a aparador d'un forn de pa.
Cambrilesglesia1924.jpg
Cambril de l'Església Parroquial de Moià-vista 661 vegadesAny 1924. El cambril amb la imatge de la Mare de Déu de la Misericòrdia.
CapellaClascar1958.jpg
Capella del Sant Crist del Clascar-vista 575 vegadesAbril 1958 (Sant Quirze Safaja). Avui és una ruïna total. Fou construïda a començaments del segle XX per iniciativa del senyor J. Almirall, propietari en aquella època del mas el Clascar de Bertí.
CapellaMasBado.jpg
Capella del Mas Badó -vista 518 vegadesDècada del 1920 (Sant Quirze Safaja). A la casa de Mas Badó el matrimoni format per Valentí Badó i Josefa Posas, hi va erigir, en un petit annex del mas, una capella a la que el 1885 el bisbe Josep Morgades va concedir 40 dies d'indulgència si es resava una Salve i Ave-maria davant de la Mare de Déu de la Victòria. Al convertir-se en hotel, amb les reformes, va desaparèixer la primitiva capella que hi havia annexada a l’edifici. Es conserva però al exterior una imatge de pedra que es troba en una fornícula en la mateixa paret de l'antiga capella. Per donar sortida als nombrosos casaments, es construeix al 1962 a la vora del Mas Badó, la capella de la Mare de Deu de les Victòries. L'arquitecte fou Joan Barengé i actualment encara es celebra missa tots els diumenges.
CapellaSolerdeTerrades1970.jpg
Capella de la Mare de Déu del Roser del mas Soler de Terrades-vista 572 vegadesMaig 1970 (Moià). Data del segle XVII. En una època s'escapçà una vessant i s'engrandí l'entrada per poder-hi guardar el tractor. Avui el mas s'ha convertit en una casa de turisme rural i la part de la capella que quedava va ser eliminada.
108 fotos en 9 pàgina(s) 1