© Galeria fotogràfica del Moianès

Recull fotogràfic del Moianès i rodalies


Llista d'Àlbums :: Registre i Condicions d'ús :: Login
Últimes fotos :: Últims comentaris :: Més vistes :: Més valorades :: Els meus Favorits :: Cercar

Inici > Moianès > Imatges del Moianès que s'han perdut

TÍTOL  +   - 
NOM  +   - 
DATA  +   - 

AltardelRoser1924.jpg
Altar del Roser de l'Església Parroquial de Moià-vista 758 vegadesAny 1924. Juntament amb l'altar major, el més important era el del Roser, de mitjan segle XVII, ja existen al fer-se l'actual església parroquial. Fou destruït com tots els altres en començar la guerra civil.
AltarMajorStMarti30.jpg
Alta Major de Sant Martí de Granera-vista 714 vegadesVers l'any 1930. Retaule barroc de l'església parroquial de Sant Martí, cremat durant la Guerra Civil.
AltarMoiapost1.jpg
Altar Major de l'Església Parroquial de Moià-vista 719 vegadesVers 1919-1924. L'altar major, d'estil barroc, fou construït a mitjar segle XVIII. Mesurava 18 metres d'alçada i 12 d'amplada i era dedicat a la Mare de Déu de Misericòrdia, si bé també s'hi veneraven les imatges de sant Sebastià, sant Pere i sant Pau.
AltarMoiapost2.jpg
Altar Major de l'Església Parroquial de Moià-vista 712 vegadesVers 1950. La reconstrucció de l'església parroquial, molt malmesa durant la guerra civil, comportà la substitució del destruït retaule major barroc per un més petit complementat amb la pintura al fresc, en l'absis, de la Coronació de la Mare de Déu, obra del pintor Josep Nogué Massó.
AlzinaCastell.JPG
Alzina al carrer de l'Alzina-vista 92 vegadesDesembre 2020 (Castellterçol). Es tracta d'una alzina (Quercus ilex) centenària, de grans dimensions, situada al carrer de l'Alzina. Destaca especialment per la seva gran alçada i la seva capçada densa i arrodonida, sustentada per cinc branques principals. És un arbre monumental, un dels més grans del municipi, que dóna nom al carrer en el que es troba formant part del patrimoni cultural del poble.
AplecStQuirze.jpg
Aplec a Sant Quirze Safaja-vista 670 vegadesVers 1910. Actualment la festa de Sant Quirze i Santa Julita es celebra amb una tradicional arrossada al Parc de l'Aigua.
BarMarti.jpg
Bar Martí-vista 961 vegadesDècada dels 60. Es trobava a la cruïlla de la carretera de Manresa i l'avinguda de la Vila de Moià. Al costat del bar Martí per la banda de la carretera de Manresa podem veure, cal Drits (la més antiga de la zona), la sortida del carrer del Remei, cal Pinyoc, cal Peret Carreter i llavors vindria cal Siller i cal Daies.
BassaCasamitjana.jpg
Bassa de Casamitjana-vista 1003 vegadesAny 1956 (Moià). La bassa, la casa i al fons l'antiga parròquia de Rodors. Actualment la bassa està seca.
BassaCastellnou1910.jpg
Bassa de Castellnou de la Plana-vista 202 vegadesEntre l'any 1910-1915 (Moià). Bassa del molí de l'antiga casa forta de Castellnou de la Plana, dita de Molins.
Beneficienciapost.jpg
Passeig de la casa de Beneficència-vista 688 vegadesAny 1919 (Castellterçol). Actual carretera de Granera. A la dreta es veu part de la casa que va construir Cebrià Calvet, coneguda amb el sobrenom de casa dels déus pels esgrafiats amb figures mitològiques que hi havia a la façana. Al final de la carretera es distingeix la casa de Beneficència.
CalQuirze.JPG
Cal Quirze-vista 879 vegadesAny 2003 (Moià). Botiga avui desapareguda. Primer va ser una tenda dedicada a l'artesania del ferro, posteriorment va servir durant els darrers anys com a aparador d'un forn de pa.
Cambrilesglesia1924.jpg
Cambril de l'Església Parroquial de Moià-vista 784 vegadesAny 1924. El cambril amb la imatge de la Mare de Déu de la Misericòrdia.
123 fotos en 11 pàgina(s) 1