ę Galeria fotogrÓfica del MoianŔs

Recull fotogrÓfic del MoianŔs i rodalies


Llista d'└lbums :: Registre i Condicions d'˙s :: Login
┌ltimes fotos :: ┌ltims comentaris :: MÚs vistes :: MÚs valorades :: Els meus Favorits :: Cercar

Inici > MoianŔs > Imatges del MoianŔs que s'han perdut

T═TOL  +   - 
NOM  +   - 
DATA  +   - 

AltardelRoser1924.jpg
Altar del Roser de l'EsglÚsia Parroquial de MoiÓ-vista 757 vegadesAny 1924. Juntament amb l'altar major, el mÚs important era el del Roser, de mitjan segle XVII, ja existen al fer-se l'actual esglÚsia parroquial. Fou destru´t com tots els altres en comenšar la guerra civil.
AltarMajorStMarti30.jpg
Alta Major de Sant MartÝ de Granera-vista 713 vegadesVers l'any 1930. Retaule barroc de l'esglÚsia parroquial de Sant MartÝ, cremat durant la Guerra Civil.
AltarMoiapost1.jpg
Altar Major de l'EsglÚsia Parroquial de MoiÓ-vista 718 vegadesVers 1919-1924. L'altar major, d'estil barroc, fou constru´t a mitjar segle XVIII. Mesurava 18 metres d'alšada i 12 d'amplada i era dedicat a la Mare de DÚu de Miseric˛rdia, si bÚ tambÚ s'hi veneraven les imatges de sant SebastiÓ, sant Pere i sant Pau.
AltarMoiapost2.jpg
Altar Major de l'EsglÚsia Parroquial de MoiÓ-vista 711 vegadesVers 1950. La reconstrucciˇ de l'esglÚsia parroquial, molt malmesa durant la guerra civil, comportÓ la substituciˇ del destru´t retaule major barroc per un mÚs petit complementat amb la pintura al fresc, en l'absis, de la Coronaciˇ de la Mare de DÚu, obra del pintor Josep NoguÚ Massˇ.
AplecStQuirze.jpg
Aplec a Sant Quirze Safaja-vista 669 vegadesVers 1910. Actualment la festa de Sant Quirze i Santa Julita es celebra amb una tradicional arrossada al Parc de l'Aigua.
BarMarti.jpg
Bar MartÝ-vista 958 vegadesDŔcada dels 60. Es trobava a la cru´lla de la carretera de Manresa i l'avinguda de la Vila de MoiÓ. Al costat del bar MartÝ per la banda de la carretera de Manresa podem veure, cal Drits (la mÚs antiga de la zona), la sortida del carrer del Remei, cal Pinyoc, cal Peret Carreter i llavors vindria cal Siller i cal Daies.
BassaCasamitjana.jpg
Bassa de Casamitjana-vista 1002 vegadesAny 1956 (MoiÓ). La bassa, la casa i al fons l'antiga parr˛quia de Rodors. Actualment la bassa estÓ seca.
BassaCastellnou1910.jpg
Bassa de Castellnou de la Plana-vista 199 vegadesEntre l'any 1910-1915 (MoiÓ). Bassa del molÝ de l'antiga casa forta de Castellnou de la Plana, dita de Molins.
Beneficienciapost.jpg
Passeig de la casa de BeneficŔncia-vista 685 vegadesAny 1919 (Castellteršol). Actual carretera de Granera. A la dreta es veu part de la casa que va construir CebriÓ Calvet, coneguda amb el sobrenom de casa dels dÚus pels esgrafiats amb figures mitol˛giques que hi havia a la fašana. Al final de la carretera es distingeix la casa de BeneficŔncia.
CalQuirze.JPG
Cal Quirze-vista 877 vegadesAny 2003 (MoiÓ). Botiga avui desapareguda. Primer va ser una tenda dedicada a l'artesania del ferro, posteriorment va servir durant els darrers anys com a aparador d'un forn de pa.
Cambrilesglesia1924.jpg
Cambril de l'EsglÚsia Parroquial de MoiÓ-vista 782 vegadesAny 1924. El cambril amb la imatge de la Mare de DÚu de la Miseric˛rdia.
CamiGranerapost.jpg
Carretera de Granera-vista 986 vegadesAny 1919 (Castellteršol). La casa que es veu a la l'esquerra fou constru´da a la cantonada de la carretera de Granera amb el carrer de Barcelona a peticiˇ de CebriÓ Calvet l'any 1914. Aquesta casa tenia el sobrenom de casa dels dÚus pels esgrafiats amb figures mitol˛giques que hi havia a la fašana. A l'altre costat hi trobem la fonda Violeta.
122 fotos en 11 pÓgina(s) 1