ę Galeria fotogrÓfica del MoianŔs

Recull fotogrÓfic del MoianŔs i rodalies


Llista d'└lbums :: Registre i Condicions d'˙s :: Login
┌ltimes fotos :: ┌ltims comentaris :: MÚs vistes :: MÚs valorades :: Els meus Favorits :: Cercar

Inici > Rodalies > Altres comarques properes

T═TOL  +   - 
NOM  +   - 
DATA  +   - 

CabanyaMaslaCosta.JPG
Cabanya del Mas la Costa-vista 555 vegadesNovembre 2010. Les cabanyes a diferencia de les pallisses tenien la part baixa mÚs tancada, havent-hi en aquestes moltes vegades portes de pas. Es tracta d'una edificaciˇ comuna pel bestiar i el farratge. Aquests tipus sˇn molt comuns a la Garrotxa com aquesta de la imatge amb escala exterior per accedir al pis. Pertany al Mas la Costa del terme de Santa Pau.
CalFerrer.jpg
Cal Ferrer-vista 460 vegadesMaig 2010. Casa - refugi de Cal Ferrer amb el massÝs del Pedraforca davant. Terme municipal de Saldes (BerguedÓ).
CanGil.jpg
Can Gil-vista 532 vegadesMarš 2010. Masia ramadera de Sant Esteve d'en Bas, antic municipi de la Garrotxa que el 1968 va ser integrat dins de la Vall d'en Bas. Actualment viuen en aquest municipi 2.790 habitants, que sˇn anomenats lletissons.
CastellBesora.jpg
Castell de Besora-vista 729 vegadesJuny 2011. El castell estÓ situat a la Vall de Lord entre NavŔs i la serra de Busa (SolsonŔs). Documentat el 982, estava format per tres cossos allargats avui convertits en masia. Fou un dels castells de la frontera cristiana en l'ocupaciˇ musulmana. A finals del segle IX, GuifrÚ el Pilˇs va establir posicions a Cardona, a Osona, al BerguedÓ i a la Vall de Lord. La frontera del comtat passava al nord de Solsona segurament pel terme de Besora.
CastellSaldes.jpg
Castell de Saldes-vista 431 vegadesMaig 2010. Les primeres notÝcies d'aquesta construcciˇ sˇn del segle XI. Cal destacar-ne l'edifici fortificat i l'esglÚsia del castell, dedicada a santa Maria. TambÚ hi ha restes de muralles, marges de pedra i fonaments d'altres construccions (BerguedÓ).
ComunidorGuardia.jpg
Comunidor del Santuari de la GuÓrdia-vista 550 vegadesNovembre 2008. Situat al nucli del Santuari de la GuÓrdia del municipi de SagÓs (BerguedÓ), es troba en un cim de la serra de Biure, a 630 metres d'alšada. Ofereix unes Ómplies panorÓmiques del BerguedÓ.
ElPratStJaume.JPG
El Prat-vista 750 vegadesDesembre 2013. Casa de pagŔs del segle XVII, actualment restaurada, es troba en el naixement de la riera de MerlŔs a 1100 metres d'altitud dins el municipi mÚs petit de Catalunya en nombre d'habitants de Sant Jaume de FrontanyÓ (BerguedÓ).
elPujol.JPG
El Pujol-vista 471 vegadesJuliol 2009. Aquesta casa pairal Ús una de les mÚs grans i amb mÚs hist˛ria de la Vall d'Ora. Es troba davant d'una carena en terme de NavŔs (SolsonŔs).
ElRoseret.jpg
El Roseret-vista 481 vegadesMarš 2011. De ben segur que es van aprofitar els antics carreus d'una construcciˇ romÓnica anterior, potser Sant Andreu de Madrona, per bastir aquesta petita capella quan la devociˇ a la Mare de DÚu del Roser s'escampÓ, al segle XVI. Pertany al terme municipal de Puig-reig (BerguedÓ).
ElSegnari.jpg
El Segnari-vista 815 vegadesNovembre 2009. Casa de pagŔs del segle XIX amb teulada de doble vessant totalment reformada i restaurada. Es troba situada a 11Km de Puig-reig i a 2Km del paratge natural de la Riera de MerlŔs, dins del municipi de SagÓs (Baix BerguedÓ).
ElsTussols.jpg
Els Tussols-vista 541 vegadesMarš 2010. Lloc molt pintoresc prop de la font de Sant Roc a on el riu FluviÓ deixa la zona d'Olot.
ErmitaCarmePeriques.jpg
Ermita del Carme de Periques-vista 532 vegadesNovembre 2008. En terme de Puig-reig (BerguedÓ) trobem l'ermita de Cal Periques. Cal Periques fou erigida pels templers, en el enclavament hi podem trobar tant la capella com la fortalesa, la qual s'ha anat remodelant amb el pas del temps. La primera notÝcia de l'ermita Ús del 1026, i l'˙ltima del segle XVIII, desprÚs es creu que fou abandonada.
60 fotos en 5 pÓgina(s) 1