© Galeria fotogràfica del Moianès

Recull fotogràfic del Moianès i rodalies


Llista d'Àlbums :: Registre i Condicions d'ús :: Login
Últimes fotos :: Últims comentaris :: Més vistes :: Més valorades :: Els meus Favorits :: Cercar

Inici > Rodalies > Baix Ripollès

TÍTOL  +   - 
NOM  +   - 
DATA  +   - 

CampanarPopul.jpg
Campanar de la Mare de Déu de Pòpul-vista 549 vegadesSetembre 2009. Formava part de l'església romànica de la Mare de Déu del Pòpul que fou edificada pels senyors del Castell de la Sala. Hi havia una imatge de la Mare de Déu de la segona meitat del s. XIII. Actualment el campanar es va restaurar i fa ús de rellotge. El trobem en el nucli antic de Vallfogona de Ripollès.
CanDachs.jpg
Can Dachs-vista 550 vegadesMaig 2018. Casa pairal del segle XI situada al vell mig de la vall de les Llosses.
CastellSala.jpg
Castell o la Sala-vista 575 vegadesSetembre 2009. La construcció actual, situada a la part alta del poble, correspon a una restauració de l'any 1335. És de planta rectangular i 3 pisos amb una torre de 7 pisos. Es troba en el nucli medieval de Vallfogona de Ripollès.
ComunidorVallfogona.JPG
Comunidor o Reliquier de Vallfogona de Ripollès-vista 477 vegadesSetembre 2009. Antiga construcció al peu de l'església de Sant Julià que servia per beneir el temps. També sembla relacionat amb la conjura dels mals esperits. L'any 1985 la diputació va sufragar-ne la total restauració.
Corones.jpg
Corones-vista 469 vegadesOctubre 2009. Es troba en terme d'Ogassa prop de Saltor, enmig de grans planades i envoltada de cingles.
ElColomer.JPG
El Colomer-vista 498 vegadesOctubre 2008. Masia en el sector de Sant Llorenç de Corrubí, terme municipal de les Llosses.
ElReger.jpg
El Reger-vista 693 vegadesOctubre 2009. Casa de pagès situada dins del poble de Campdevànol. Conserva l'habitació a on s'allotjava el bisbe de Ripoll quan venia de visita al poble.
EsglesiaSalut.jpg
Església de la Mare Déu de la Salut-vista 688 vegadesSetembre 2009. Té el seu origen en un petit oratori situat al peu del camí ral existent al 1649, erigit prop de la font de la Salut, indret en el qual, segons la llegenda, va ser trobada la imatge de la Mare de Déu. L'església, fruit de la forta devoció mariana, es començà a edificar al 1689. Al 1701 va ser beneïda. Amb l'esvaniment de la capella del castell el santuari va rebre una gran impuls. Avui en dia ha substituït a Sant Julià com església parroquial de Vallfogona de Ripollès.
Estiula.JPG
Estiula-vista 535 vegadesOctubre 2008. Casa parroquial de l'església de Sant Feliu que li acaba de donar el nom. Terme de les Llosses.
FontTosca~0.jpg
Font de la Tosca-vista 643 vegadesSetembre 2009. La Tosca del Pinetar és una formació rocallosa de vàries desenes de metres de gruix que s'ha anat formant a partir de la lenta i contínua deposició, al llarg dels segles, del carbonat de calci dissolt en l'aigua de la font de la Tosca. Es troba en terme de Vallfogona del Ripollès.
GorgCabana.jpg
Gorg de la Cabana-vista 829 vegadesDesembre 2010. Es el que dona inici a la ruta dels gorgs del torrent de la Cabana, en terme de Campdevànol. En total podem trobar-hi set gorgs. Aquests són el de la Cabana, de la Tosca, de l'Olla, de la Bauma, del Forat, el Petit del Colomer i el Gran del Colomer. El de la Cabana és peculiar perquè té un salt que forma tres gorgs situats esglaonadament.
GorgForat.jpg
Gorg del Forat-vista 801 vegadesDesembre 2010. Es troba en el torrent de la Cabana en terme de Campdevànol. Conegut amb aquest nom perquè a la seva dreta hi ha una cavitat que recorda una cova.
42 fotos en 4 pàgina(s) 1