© Galeria fotogràfica del Moianès

Recull fotogràfic del Moianès i rodalies


Llista d'Àlbums :: Registre i Condicions d'ús :: Login
Últimes fotos :: Últims comentaris :: Més vistes :: Més valorades :: Els meus Favorits :: Cercar

Inici > Rodalies > Baix Llobregat

TÍTOL  +   - 
NOM  +   - 
DATA  +   - 

CalEspinal.JPG
Ca l'Espinal – Colònia Güell-vista 485 vegadesSetembre 2008. Data del 1900. Era la residència d'un directiu de la fàbrica. Destaquen especialment la tribuna cantonera cilíndrica, situada just damunt la porta i la glorieta a peu de carrer, una gelosia que dissimula l'entrada de servei. Terme de Santa Coloma de Cervelló.
CalOrdal.JPG
Ca l'Ordal – Colònia Güell-vista 454 vegadesSetembre 2008. Conjunt de tres habitatges adossats que evoca una masia tradicional catalana reinterpretada en estil modernista. Data del 1894. Terme de Santa Coloma de Cervelló.
CanJuliadelaMuntanya.JPG
Can Julià de la Muntanya-vista 542 vegadesSetembre 2008. Masia de planta basilical amb teulades a dues aigües, amb el carener del cos principal perpendicular a la façana i els dels dos cossos laterals paral·lels a la mateixa. Té diversos coberts adossats. Va ser edificada a mitjan segle XVII i degué ser modificada el 1788, data que figura a la llinda de la finestra central, amb el nom de Baldiri Julià. Adquirida per Eusebi Güell el 1899 i integrada a la Colònia, va ser convent de monges i posteriorment compartimentada en quinze habitatges unifamiliars. Terme de Santa Coloma de Cervelló.
CanPortell.JPG
Can Portell-vista 470 vegadesGener 2005. Exemple de masia moderna. Va ser construïda en 1917 amb l'estil arquitectònic de l'època. Terme de Molins de Rei.
CanSoledelaTorre.JPG
Can Solé de la Torre – Colònia Güell-vista 499 vegadesSetembre 2008. Masia d'origen antic que va resultar molt malmesa l'any 1688 a causa de la participació del seu propietari, Antoni Soler de la Torre, en una revolta contra el virrei. Va ser reconstruïda pocs anys després (a la porta hi ha la data de 1692 i a una de les finestres la de 1700). Hi ha una capella barroca adossada en angle recte a la façana principal. Va ser residència de la família Güell. El seu interior va ser rehabilitat per Francesc Berenguer. Terme de Santa Coloma de Cervelló.
CanTobella.JPG
Can Tobella-vista 788 vegadesMaig 2008.Terme d'Esparreguera i a l'indret del Cairat.
CasadelMestre.JPG
Casa del Mestre – Colònia Güell-vista 552 vegadesSetembre 2008. Unida a la escola per mitjà d'un pont, és un edifici fet bàsicament de pedra amb elements decoratius de maó vist i un interessant joc de volums. Destaca la torreta angular coronada amb pinacle cònic de ceràmica vidriada i acabat en una creu de ferro forjat. Es va construir conjuntament amb l'escola, l'any 1911. Terme de Santa Coloma de Cervelló.
CastelldEramprunya.jpg
Castell d'Eramprunyà-vista 738 vegadesNovembre 2009. Encimbellat dalt d'un espadat rocós del massís del Garraf, el castell d'Eramprunyà, construït per defensar la frontera en front dels sarraïns, va ser el centre d'una baronia que comprenia els actuals municipis de Castelldefels, Begues, Sant Climent, Gavà, Viladecans i una part de Sant Boi. Està documentat des del 957 i va tenir diverses etapes constructives, entre els segles XI i XIV. Pertany al terme municipal de Gavà.
CastellPapiol.jpg
Castell d'El Papiol-vista 774 vegadesMarç 2009. Documentat el 1116 es va convertir en el centre de la baronía del Papiol. A causa del terratrèmol de 1448 es va haver de tornar a reconstruir. Va ser reformat durant el segle XVIII.
CastellSacama.JPG
Castell de Sant Pere Sacama-vista 652 vegadesMarç 2008. Del castell de Sacama (segles X - XII), només queden, entre roques, trossos de paret de pedres col·locades en forma d'espiga (opus spicatum). Es troba en el terme d'Olesa de Montserrat.
CastellVoltrera.jpg
Castell de Voltrera-vista 724 vegadesGener 2010. Les restes, molt enrunades, del castell de Voltrera s'alcen dalt d'un turó dominant la vall. El terme de Voltrera està documentat des del 996, i el castell com a tal des del 1027. En resten escassos vestigis, algun tros de mur, la base d'alguna torre i restes de la muralla. Terme d'Abrera.
ColoniaSedo.JPG
Colònia Sedó-vista 684 vegadesMaig 2008. Aquesta colònia, situada al terme municipal d'Esparreguera, al marge dret del riu Llobregat, es distingeix d'altres colònies cotoneres per les seves importants dimensions i per l'ús d'un sistema hidràulic que aprofita al màxim l'energia de l'aigua. La Colònia va ser fundada l’any 1846 per Miquel Puig i Catasús que va construir al costat d’un antic molí fariner ja existent conegut com “Can Broquetes”.
36 fotos en 3 pàgina(s) 1