© Galeria fotogràfica del Moianès

Recull fotogràfic del Moianès i rodalies


Llista d'Àlbums :: Registre i Condicions d'ús :: Login
Últimes fotos :: Últims comentaris :: Més vistes :: Més valorades :: Els meus Favorits :: Cercar

Inici > Moianès > Calders

TÍTOL  +   - 
NOM  +   - 
DATA  +   - 

BassaCanadell.jpg
Bassa del Canadell-vista 4 vegadesFebrer 2023. Està situada en un extrem al nord de la masia. Hi ha un portal, que des de la masia es pot accedir-hi. Pràcticament és rectangular, en una de les parts fa una baixada perquè el bestiar pugues arribar-hi fàcilment a beure aigua. Actualment hi fan estada les oques i altres animalons.
BassaEstrada.jpg
Mina i bassa de l'Estrada-vista 4 vegadesMarç 2023. Fa les funcions de viver i es troba al costat de la font.
BassaFornCalç.jpg
Bassa del Forn de la Calç-vista 747 vegadesMarç 2017. Es troba darrera la casa del Forn de la Calç.
BassaTorrecabota.jpg
Resclosa del Viver-vista 752 vegadesMarç 2017. El petit embassament ple a vessar, escup aigua per la paret de la resclosa. Esta situada en el camí que surt de la Guàrdia en direcció a Mont-rós i Torre Cabota, desprès de deixar la segona masia.
Bellvei.jpg
Bellveí-vista 1202 vegadesSetembre 2007. Modesta masoveria situada a pocs quilometres de la Casa Gran de Bellveí.
calders0001.JPG
Boscos de Calders-vista 849 vegadesGener 2006. Nevada Generalitzada a tota la Catalunya Central.
CaldersdesdeMussarra.jpg
Vista general de Calders-vista 783 vegadesOctubre 2006. Vista des del serrat de Mussarra, en el municipi de Monistrol.
Callporxat.JPG
Call porxat de cal Creus-vista 830 vegadesAbril 2007. Es troba al carrer Moià.
CalSerra.JPG
Cal Serra-vista 850 vegadesEstiu 2005. Masia d'origen medieval amb notables ampliacions dels segles XVIII i XIX. Es troba situada al bell mig del poble.
CalSerra2.JPG
Cal Serra-vista 1075 vegadesTardor 2005. Documentada des de 1329 conserva la seva estructura original. Segons la tradició el mas si va estatjar Blanca de Borbó, de la família del pretendent carlí durant les guerres del segle passat. Encara conserva una cambra que porta el seu nom.
CalTarres.JPG
Cal Tarrés-vista 821 vegadesSetembre 2005. Vista des de la part alta del carrer Manresa, al fons es veuen les naus de la fàbrica Jorba i la masia de l'Erola.
CanalJorba.jpg
Canal de la central elèctrica Jorba-vista 299 vegadesDesembre 2019. És una obra d'enginyeria impressionant pel seu temps, no gaire coneguda però d'un gran interès des del punt de vista de l'arqueologia industrial. Es tracta del canal que proporciona aigua per la central elèctrica Jorba. L'obra va ser ideada pel mateix Pere Jorba i Gassó, industrial i fundador de la colònia Jorba. Es construí a partir del 1905. El canal té un recorregut de més de 5 km per un terreny boscós i difícil. Amb dos sifons i diversos túnels d'una llargada considerable. En la part final té una amplada d'uns 2 metres i una fondària de més de 3. L'aigua és canalitzada cap a un salt d'aigua, que té un desnivell de 97 metres.
138 fotos en 12 pàgina(s) 1