ę Galeria fotogrÓfica del MoianŔs

Recull fotogrÓfic del MoianŔs i rodalies


Llista d'└lbums :: Registre i Condicions d'˙s :: Login
┌ltimes fotos :: ┌ltims comentaris :: MÚs vistes :: MÚs valorades :: Els meus Favorits :: Cercar

Inici > MoianŔs > Calders

T═TOL  +   - 
NOM  +   - 
DATA  +   - 

AlzinaGuardia.JPG
Alzina de La GuÓrdia-vista 5 vegadesGener 2024. Plantada enmig d'un enllosat, terrassa del restaurant, Ús tracta d'una alzina molt desenvolupada, possiblement regada des de la seva plantaciˇ, de forma i port perfecte i capšada molt densa i ben estructurada.
BarracaCamiRal.JPG
Barraca del CamÝ Ral-vista 4 vegadesFebrer 2024. Situada a la pista que va al mas Reixac davant del camÝ ral de Manresa a Vic al seu pas per Calders, a l'altre banda de la carretera, i prop de l'hotel restaurant Urbisol. Es tracta d'una barraca amb porta, de planta quadrada i falsa c˙pula amb una fornÝcula i una espitllera, el rÓfec Ús de pedres planes volades.
BarracaCreuBuc.JPG
Barraca del Serrat de la Creu del Buc-vista 3 vegadesMarš 2024. Barraca de pedra seca en des˙s. De planta circular i falsa c˙pula es troba en molt bon estat. Data del segle XIX. El conreu de la zona Ús de cereal de secÓ.
BarracaEstrada.jpg
Barraca de la Quintana de l'Estrada -vista 4 vegadesMarš 2023. TÚ 3 finestres i una fornÝcula. La finestra de llevant estÓ cega degut a una petita esllavissada exterior. Tres grans lloses tanquen la coberta de la barraca.
BarracaSerratCreuetaI.JPG
Barraca del Serrat de la Creueta I-vista 4 vegadesMarš 2024. EstÓ adossada a un marge i Ús de planta quadrada. Es troba al comenšament i al peu del camÝ que va a Vilateršana des de la carretera de MoiÓ a Calders.
BarracaSerratCreuetaII.JPG
Barraca del Serrat de la Creueta II-vista 5 vegadesMarš 2024. Barraca de vinya doble amb dos entrades una a la part frontal i l'altre al lateral. En una pedra d'un mur interior hi ha inserida la data de 1908. Adossada al marge, de planta rectangular i falsa c˙pula, la trobem desprÚs de la primera en el camÝ que va a Vilateršana des de la carretera de MoiÓ a Calders.
BassaCanadell.jpg
Bassa del Canadell-vista 16 vegadesFebrer 2023. EstÓ situada en un extrem al nord de la masia. Hi ha un portal, que des de la masia es pot accedir-hi. PrÓcticament Ús rectangular, en una de les parts fa una baixada perquŔ el bestiar pugues arribar-hi fÓcilment a beure aigua. Actualment hi fan estada les oques i altres animalons.
BassaEstrada.jpg
Mina i bassa de l'Estrada-vista 13 vegadesMarš 2023. Fa les funcions de viver i es troba al costat de la font.
BassaFornCalš.jpg
Bassa del Forn de la Calš-vista 749 vegadesMarš 2017. Es troba darrera la casa del Forn de la Calš.
BassaTorrecabota.jpg
Resclosa del Viver-vista 756 vegadesMarš 2017. El petit embassament ple a vessar, escup aigua per la paret de la resclosa. Esta situada en el camÝ que surt de la GuÓrdia en direcciˇ a Mont-rˇs i Torre Cabota, desprŔs de deixar la segona masia.
Bellvei.jpg
BellveÝ-vista 1208 vegadesSetembre 2007. Modesta masoveria situada a pocs quilometres de la Casa Gran de BellveÝ.
calders0001.JPG
Boscos de Calders-vista 851 vegadesGener 2006. Nevada Generalitzada a tota la Catalunya Central.
146 fotos en 13 pÓgina(s) 1