© Galeria fotogràfica del Moianès

Recull fotogràfic del Moianès i rodalies


Llista d'Àlbums :: Registre i Condicions d'ús :: Login
Últimes fotos :: Últims comentaris :: Més vistes :: Més valorades :: Els meus Favorits :: Cercar

Inici > Moianès > Castellcir

TÍTOL  +   - 
NOM  +   - 
DATA  +   - 

BarracaDatzira.jpg
Barraca de la Solella de la Datzira-vista 4 vegadesDesembre 2021. Es troba entre el camí que porta a la Datzira i Roques Tallades. La seva coberta de falsa cúpula o cúpula per aproximació de filades, és l'element característic. Consisteix a sobreposar filades de pedres planes, de forma concèntrica, on cada filada s'anirà estretint progressivament per sobre l'anterior. Quan les filades arriben gairebé a concloure la cúpula, aquesta es tanca amb lloses de pedra plana. Totes les filades es disposen amb la deguda inclinació per no deixar entrar l'aigua de la pluja i després el conjunt es cobreix. Cal pensar que igual que totes les estructures d'aquesta tipologia servia com aixopluc o per guardar eines del camp.
BarracaVallMarfa.jpg
Barraca de la Vall de Marfà-vista 3 vegadesDesembre 2021. Localitzada a la Vall de Marfà. És de planta circular, donant-li una forma completament rodona. Tota aquesta zona era rica en conreu de vinya.
BassaBerengueres.jpg
Bassa de les Berengueres -vista 312 vegadesAgost 2019. La bassa, rectangular i d'una alçada considerable, feia de dipòsit d'aigua gelada per a tot seguit empouar els propers pous de glaç de Sant Jeroni, situats al costat de la riera de Fontscalents.
BassaCastellCastellcir.jpg
Cisterna de la Popa-vista 105 vegadesAbril 2021. Es troba a uns quants metres per sota del castell de Castellcir.
BassaFontBernada.jpg
Bassa de la font Bernada -vista 16 vegadesAbril 2023. Es manté gràcies als masovers de la Casa Nova del Verdaguer que la fan servir per beure les vaques.
BassaMarfa.jpg
Bassa de Marfà-vista 108 vegadesAbril 2021. Bassa d'obra davant de la casa. Una taula rodona decora l'indret.
BassaMoliVell.jpg
Pou - cisterna del Molí Vell-vista 401 vegadesAbril 2019. Pou i cisterna per abastir d'aigua i regar els entorns de la casa.
BassaVileta.jpg
Bassa del Molí del Bosc-vista 1049 vegadesMaig 2007. El sobreexidor de la bassa encara funciona pefectament avui.
BaumaClusella.jpg
Bauma de la Clusella-vista 95 vegadesSetembre 2021. Entre els camps de conreu al sud de la Clusella, arran de la riera de Sant Joan, l'acció de l'aigua ha format una profunda balma en els gresos del lloc. Les dimensions màximes són 40 m d'amplada per 9 m de fons i 4 m d'alçada. S'hi observen tant elements de formació natural (formacions calcàries localitzades, crostes i incipients estalactites) com humans (restes de murs de pedra seca i elements per a la recollida d'aigües d'infiltració provinents del sostre.
BaumaEsplugues.jpg
Bauma d'Esplugues -vista 218 vegadesGener 2020. Situats en el conjunt del mas Esplugues una mica més amunt i a l'altre llera de la riera es troba aquesta bauma mig amagada per la vegetació. Sembla ser que es feia servir com a magatzem d'estris i utensilis diversos.
BaumaRoma.jpg
Bauma d'en Roma -vista 102 vegadesDesembre 2020. Balma situada en el límit municipal entre Sant Martí de Centelles i Castellcir, sota el pla de la Bruga. Sovint se l'anomena balma d'en Rom i es diu que aquesta persona, que hi vivia o s'hi refugiava, hauria estat un bandoler. El cert és que antigament sembla que era l'anomenada espluga Balarona, la primera referència de la qual és de l'any 1175.
BaumaSotTilers.jpg
Sot dels Til·lers o del Forn-vista 116 vegadesMaig 2021. S'hi arriba baixant un xaragall al començament de la serra de la Barraca, encaixonat entre aquesta serra i la de Montserrat al nord de la zona central del terme, al nord del mas Montserrat. És un bell racó a on algunes persones hi van a fer-hi meditació.
185 fotos en 16 pàgina(s) 1