ę Galeria fotogrÓfica del MoianŔs

Recull fotogrÓfic del MoianŔs i rodalies


Llista d'└lbums :: Registre i Condicions d'˙s :: Login
┌ltimes fotos :: ┌ltims comentaris :: MÚs vistes :: MÚs valorades :: Els meus Favorits :: Cercar

Inici > MoianŔs > Monistrol de Calders

T═TOL  +   - 
NOM  +   - 
DATA  +   - 

BagaCerdana.jpg
Bauma i salt de la Baga Cerdana -vista 219 vegadesMaig 2020. Es troba al nord-oest de la masia de la Coma. Es conta que quan baixava molta aigua i quedaven tallats tots els camins cap al poble, els de la Coma anaven a missa passant per la bauma que hi ha sota el saltant d'aigua: era, paradoxalment, l'˙nic lloc sec per a travessar els cursos d'aigua, ja que des d'aquÝ anaven cap a la Pa´ssa, i enllašaven amb el camÝ missader d'aquesta masia per acabar d'arribar al poble.
BalmaComa.jpg
Bauma de la Coma-vista 362 vegadesJuny 2019. EstÓ situada a la vora de la riera del mateix nom, afluent de la riera Golarda o de MarfÓ, i pr˛xima a la masia de la Coma. La balma Ús d'unes dimensions impressionants: mÚs de cent metres de llargÓria, per uns vint d'amplada. Aquesta cavitat s'ha anat formant a causa de l'erosiˇ de la riera, que discorre al peu mateix de la roca.
BalmaFeda.jpg
Bauma Freda-vista 1099 vegadesFebrer 2007. La balma s'ha format en un meandre de la riera de l'Om. A la part exterior del meandre el curs de les aigŘes ha anat foradant la roca per efecte del giravolt. Tal com a quedat, la cavitat s'endinsa al llarg i ample tot formant prÓcticament una cova, amb terra i sostre d'un mateix bloc de pedra de conglomerat.
BarracaBagaPaissa.jpg
Barraca de la Baga de la Pa´ssa-vista 24 vegadesMaig 2022. Aquesta barraca es troba prop de la font de la Perdiu, en un marge i arrecerada en una roca.
BarracaCoix.jpg
Barraca del Coix-vista 93 vegadesMarš 2021. Situada a la zona del Sot de la Daina, a l'extrem nord-est del vessant que mira a llevant, prop del torrent i no massa lluny del MolÝ d'en Sala. Es tracta d'una barraca petita, amb una obertura tambÚ redu´da que fins i tot sembla nomÚs un forat del fato.
BarracaColljova.jpg
Barraca del Torrent de ColljovÓ -vista 43 vegadesNovembre 2021. Es troba sobre el torrent de ColljovÓ en el seu costat dret. ╔s de planta circular, coberta de falsa c˙pula parcialment ensorrada, la porta Ús de llinda d'arc en angle format per dues lloses i orientada al sud-est.
BarracaCuell.jpg
Barraca del Cuell -vista 23 vegadesAbril 2022. Es troba a la dreta de la Golarda, al nord dels Gorgs Blaus. Es tracta dĺuna barraca de pedra seca del tipus aŔria a´llada, de planta circular, coberta de falsa c˙pula i porta de llinda plana monolÝtica orientada a l'est. Al davant de la barraca hi ha una taula i bancs de pedra.
BarracaEsquirol.jpg
Barraca de l'Esquirol-vista 7 vegadesJuny 2023. Barraca de pedra seca del tipus terrera de marge, sense que l'estructura sobresurti del frontal del marge. Al costat mÚs de llevant, en el mateix marge hi ha una escala amb graons de pedra per pujar a la feixa de sobre la barraca. Es troba a la zona est de la soleia de la Casa Nova, al peu del camÝ del Pla del Trullars.
BarracaSerratLLogari.jpg
Barraca i feixes al Serrat del Llogari-vista 681 vegadesSetembre 2011. Es troba a meitat de camÝ entre el mas el Bosc de Mussarra i la capella de sant Pere MÓrtir. Les construccions rurals fetes amb la tŔcnica de la pedra seca constitueixen veritablement un tipus d'arquitectura popular, en alguns casos de gran mŔrit. A Monistrol de Calders hi ha bons exemples d'aquest tipus de construcciˇ.
barraques.jpg
Barraques de vinya-vista 881 vegadesAny 2006. CamÝ del Pla de TrullÓs. Barraques de vinya de l'entorn de Monistrol de Calders. Recentment s'ha fet la restauraciˇ d'un bon nombre d'aquestes barraques fetes amb pedra seca i que servien per guardar les eines i el fato quan els pagesos anaven al camp.
BassaSala.JPG
Bassa del MolÝ d'en Sala-vista 1869 vegadesAgost 2006. Bassa gran del molÝ molt ben conservada. Es forneix de les aigŘes de la riera de Sant Joan.
Bauma_Freda~0.jpg
Bauma Freda-vista 1358 vegadesMarš 2008. S'observen vestigis de construccions al seu interior i Ús emplašada en un paratge de ribera de gran bellesa.
140 fotos en 12 pÓgina(s) 1