© Galeria fotogràfica del Moianès

Recull fotogràfic del Moianès i rodalies


Llista d'Àlbums :: Registre i Condicions d'ús :: Login
Últimes fotos :: Últims comentaris :: Més vistes :: Més valorades :: Els meus Favorits :: Cercar

Inici > Moianès > Monistrol de Calders

TÍTOL  +   - 
NOM  +   - 
DATA  +   - 

BalmaFeda.jpg
Balma Freda-vista 774 vegadesFebrer 2007. La balma s'ha format en un meandre de la riera de l'Om. A la part exterior del meandre el curs de les aigües ha anat foradant la roca per efecte del giravolt. Tal com a quedat, la cavitat s'endinsa al llarg i ample tot formant pràcticament una cova, amb terra i sostre d'un mateix bloc de pedra de conglomerat.
BarracaSerratLLogari.jpg
Barraca i feixes al Serrat del Llogari-vista 428 vegadesSetembre 2011. Es troba a meitat de camí entre el mas el Bosc de Mussarra i la capella de sant Pere Màrtir. Les construccions rurals fetes amb la tècnica de la pedra seca constitueixen veritablement un tipus d'arquitectura popular, en alguns casos de gran mèrit. A Monistrol de Calders hi ha bons exemples d'aquest tipus de construcció.
barraques.jpg
Barraques de vinya-vista 609 vegadesAny 2006. Camí del Pla de Trullàs. Barraques de vinya de l'entorn de Monistrol de Calders. Recentment s'ha fet la restauració d'un bon nombre d'aquestes barraques fetes amb pedra seca i que servien per guardar les eines i el fato quan els pagesos anaven al camp.
BassaSala.JPG
Bassa del Molí d'en Sala-vista 1212 vegadesAgost 2006. Bassa gran del molí molt ben conservada. Es forneix de les aigües de la riera de Sant Joan.
Bauma_Freda~0.jpg
Bauma Freda-vista 842 vegadesMarç 2008. S'observen vestigis de construccions al seu interior i és emplaçada en un paratge de ribera de gran bellesa.
CalaMiquela.jpg
Ca la Miquela-vista 454 vegadesOctubre 2010. És un edifici anterior al segle XVII, amb elements arquitectònics de notable interès; per exemple, el porxo de l'entrada o les voltes interiors. D'altra banda hi ha qui pensa que aquesta construcció podria correspondre a l'antiga capella de Sant Joan de Guardiola o del Solà documentada des de 1185. El porxo es fet amb pedra tosca, molt abundant a Monistrol. Les rodes del molí d'en Sala decoren aquesta estança.
CalEspardenyer.jpg
Ca l'Espardenyer -vista 158 vegadesDesembre 2018. Es troba situada al carrer del Torrent, cantonada amb el de Sant Llogari. És una construcció inicialment del segle XVII, una de les dues últimes masies urbanes d'aquesta antiguitat que existeixen actualment al nucli antic del poble, i és un testimoni de l'arquitectura d'aquella època.
CalEstiragues.JPG
Ca l'Estiraguès-vista 674 vegadesMarç 2008. Casa de pagès situada a l'extrem oest del poble, dona nom a la font que hi té al costat a l'altre banda de la riera. Destaca la galeria de dos arcs en el pis superior que fa les funcions d'eixugador i assecador dels diferents productes del camp.
CapellalaComa1979.jpg
Capella de la Mare de Déu del Consol del mas la Coma-vista 489 vegadesMaig 1979. Detall del presbiteri amb una decoració mural feta per Josep Verdaguer, on hi son representats tots els treballadors de la casa.
CapellalaComa_1979.jpg
Capella de la Mare de Déu del Consol del mas la Coma-vista 512 vegadesMaig 1979. La capella data del segle XVIII, segons la inscripció de la porta: "DIES FUNDATIONIS DIE 4 DE AGOST DEL ANY 1759". Des d'aquest mateix dia tenia culte públic. A les darreries del segle XIX sembla ser que alguns veïns veneraven la capella sota l'advocació de la mare de Déu de les Delícies. A finals del mateix segle va quedar abandonada. Posteriorment es va restaurar; el 7 de juliol de 1971 s'hi reinstaurà el culte.
CapellaMontserrat.jpg
Capella de la Mare de Déu de Montserrat (Mas Rossinyol)-vista 677 vegadesFebrer 2007. La capella està perfectament adaptada al conjunt de la masia. Una de les façanes laterals serveix de paret a la lliça que tanca el barri del mas.
CapellaRoser.jpg
Capella de la Verge del Roser-vista 709 vegadesOctubre 2006. Es troba situada dins del mas Bosc de Mussarra. Fou construïda el any 1940. És una capella petita feta a l'estil popular, amb alguns elements procedents de construccions antigues: teules, carreus i relleus en pedra. La construcció és de planta rectangular amb absis mirant a llevant.
104 fotos en 9 pàgina(s) 1