© Galeria fotogràfica del Moianès

Recull fotogràfic del Moianès i rodalies


Llista d'Àlbums :: Registre i Condicions d'ús :: Login
Últimes fotos :: Últims comentaris :: Més vistes :: Més valorades :: Els meus Favorits :: Cercar

Inici > Moianès > Monistrol de Calders

TÍTOL  +   - 
NOM  +   - 
DATA  +   - 

BagaCerdana.jpg
Bauma i salt de la Baga Cerdana -vista 219 vegadesMaig 2020. Es troba al nord-oest de la masia de la Coma. Es conta que quan baixava molta aigua i quedaven tallats tots els camins cap al poble, els de la Coma anaven a missa passant per la bauma que hi ha sota el saltant d'aigua: era, paradoxalment, l'únic lloc sec per a travessar els cursos d'aigua, ja que des d'aquí anaven cap a la Païssa, i enllaçaven amb el camí missader d'aquesta masia per acabar d'arribar al poble.
BalmaComa.jpg
Bauma de la Coma-vista 361 vegadesJuny 2019. Està situada a la vora de la riera del mateix nom, afluent de la riera Golarda o de Marfà, i pròxima a la masia de la Coma. La balma és d'unes dimensions impressionants: més de cent metres de llargària, per uns vint d'amplada. Aquesta cavitat s'ha anat formant a causa de l'erosió de la riera, que discorre al peu mateix de la roca.
BalmaFeda.jpg
Bauma Freda-vista 1099 vegadesFebrer 2007. La balma s'ha format en un meandre de la riera de l'Om. A la part exterior del meandre el curs de les aigües ha anat foradant la roca per efecte del giravolt. Tal com a quedat, la cavitat s'endinsa al llarg i ample tot formant pràcticament una cova, amb terra i sostre d'un mateix bloc de pedra de conglomerat.
BarracaBagaPaissa.jpg
Barraca de la Baga de la Païssa-vista 23 vegadesMaig 2022. Aquesta barraca es troba prop de la font de la Perdiu, en un marge i arrecerada en una roca.
BarracaCoix.jpg
Barraca del Coix-vista 93 vegadesMarç 2021. Situada a la zona del Sot de la Daina, a l'extrem nord-est del vessant que mira a llevant, prop del torrent i no massa lluny del Molí d'en Sala. Es tracta d'una barraca petita, amb una obertura també reduïda que fins i tot sembla només un forat del fato.
BarracaColljova.jpg
Barraca del Torrent de Colljovà -vista 42 vegadesNovembre 2021. Es troba sobre el torrent de Colljovà en el seu costat dret. És de planta circular, coberta de falsa cúpula parcialment ensorrada, la porta és de llinda d'arc en angle format per dues lloses i orientada al sud-est.
BarracaCuell.jpg
Barraca del Cuell -vista 22 vegadesAbril 2022. Es troba a la dreta de la Golarda, al nord dels Gorgs Blaus. Es tracta d’una barraca de pedra seca del tipus aèria aïllada, de planta circular, coberta de falsa cúpula i porta de llinda plana monolítica orientada a l'est. Al davant de la barraca hi ha una taula i bancs de pedra.
BarracaSerratLLogari.jpg
Barraca i feixes al Serrat del Llogari-vista 681 vegadesSetembre 2011. Es troba a meitat de camí entre el mas el Bosc de Mussarra i la capella de sant Pere Màrtir. Les construccions rurals fetes amb la tècnica de la pedra seca constitueixen veritablement un tipus d'arquitectura popular, en alguns casos de gran mèrit. A Monistrol de Calders hi ha bons exemples d'aquest tipus de construcció.
barraques.jpg
Barraques de vinya-vista 881 vegadesAny 2006. Camí del Pla de Trullàs. Barraques de vinya de l'entorn de Monistrol de Calders. Recentment s'ha fet la restauració d'un bon nombre d'aquestes barraques fetes amb pedra seca i que servien per guardar les eines i el fato quan els pagesos anaven al camp.
BassaSala.JPG
Bassa del Molí d'en Sala-vista 1869 vegadesAgost 2006. Bassa gran del molí molt ben conservada. Es forneix de les aigües de la riera de Sant Joan.
Bauma_Freda~0.jpg
Bauma Freda-vista 1356 vegadesMarç 2008. S'observen vestigis de construccions al seu interior i és emplaçada en un paratge de ribera de gran bellesa.
CalaMiquela.jpg
Ca la Miquela-vista 724 vegadesOctubre 2010. És un edifici anterior al segle XVII, amb elements arquitectònics de notable interès; per exemple, el porxo de l'entrada o les voltes interiors. D'altra banda hi ha qui pensa que aquesta construcció podria correspondre a l'antiga capella de Sant Joan de Guardiola o del Solà documentada des de 1185. El porxo es fet amb pedra tosca, molt abundant a Monistrol. Les rodes del molí d'en Sala decoren aquesta estança.
139 fotos en 12 pàgina(s) 1