© Galeria fotogràfica del Moianès

Recull fotogràfic del Moianès i rodalies


Llista d'Àlbums :: Registre i Condicions d'ús :: Login
Últimes fotos :: Últims comentaris :: Més vistes :: Més valorades :: Els meus Favorits :: Cercar

Inici > Moianès > Castellterçol

TÍTOL  +   - 
NOM  +   - 
DATA  +   - 

BarraquesCastell.JPG
Barraques de les Costes-vista 94 vegadesJuny 2020. Es troben a la zona de les Costes, un tros més amunt del camí que va del mas Salavert als Oratoris i font del Viver. Servien per guardar les eines del camp i aixoplugar-se en cas de tempesta. Aquestes tenen la peculiaritat d'estar construïdes amb volta de canó.
BaumaRoquer.jpg
Bauma del Roquer-vista 138 vegadesFebrer 2020. Com que es tracta d'un rentador i es necessitava molta aigua, es va construir a tocar de la riera de Fontscalents i aprofitant una bauma es bastí aquesta singular construcció, de 100 metres quadrats de superfície, feta de pedra amb volta de mig punt amb dovelles de pedra picada que formen un arc. Aquesta volta de pedra en forma un altra, d'uns 10 metres de diàmetre, que arriba fins el fons de la balma. Per una dreta escala es puja cap el pis superior a tocar el sostre de la balma on hi havia l'assecador.
Brugueroles.JPG
Brugarolas-vista 888 vegadesJuny 2007. Masia molt antiga esmentada el segle X en relació amb el castell de Tenes. Actualment els seus propietaris l'han adaptat com a casa d'allotjament rural.
CalBaldiri.jpg
Cal Baldiri-vista 775 vegadesAbril 2009. Restes d'aquesta antiga masoveria que trobem en el camí del collet de Sant Fruitós vers el mas Vilanova.
CalCiuro.jpg
Cal Ciuró -vista 327 vegadesFebrer 2019. Sota el serrat de Pujalt, al nord de Vilanova, es troba aquesta antiga construcció derruïda. A la banda nord-oest hi ha una tina adossada a la paret de la casa.
CalMalric.jpg
Cal Amalric-vista 639 vegadesFebrer 2012. Coneguda de sempre com a Cal Malric - corrupció o contracció de Ca l'Amalric, és una de les cases més antigues i singulars de Castellterçol. Es troba al carrer de la Pabordia, un dels més antics del poble.
CalRecader.jpg
Cal Recader-vista 628 vegadesFebrer 2012. És una de les cases més antigues de Castellterçol. Actualment serveix d'estada del Centre Cultural i Escola Municipal de Música.
CalRevitllat.JPG
Cal Revitllat-vista 947 vegadesPrimavera 2005. Petita masoveria convertida en caseta d'estiueig.
CalTint.jpg
El Tint o Can Nubiola-vista 718 vegadesFebrer 2012. El nom li ve donat pel fet de que dins s'hi feien treballs de tintura, es donava color als teixits que es feien al poble. És obra de l'any 1801, però a principis del segle XX va ser completament reformada amb molt de regust modernista.
Campanarpost.jpg
Campanar de l'església de Sant Fruitós-vista 855 vegadesVers 1934. Campanar de l'església parroquial de Sant Fruitós. A la dreta la cantonada de la casa Taiadella.
CanAlbo.JPG
Ca n'Albó -vista 211 vegadesDesembre 2019. Palauet d'estil noucentista construït a finals del segle XIX a la plaça Prat de la Riba. Va ser propietat del Sr. Ramon Albó i Martí, polític, jutge i advocat, diputat electe el 1923 pel districte de Castellterçol.
CanAnfruns.jpg
Ca n'Anfruns -vista 654 vegadesJuliol 2014. Vista lateral de la casa. Destaca adossada a la paret l'antiga font restaurada el 2003.
253 fotos en 22 pàgina(s) 1