© Galeria fotogràfica del Moianès

Recull fotogràfic del Moianès i rodalies


Llista d'Àlbums :: Registre i Condicions d'ús :: Login
Últimes fotos :: Últims comentaris :: Més vistes :: Més valorades :: Els meus Favorits :: Cercar

Inici > Moianès > Castellterçol

TÍTOL  +   - 
NOM  +   - 
DATA  +   - 

ANLA.JPG
Fàbrica ANLA -vista 11 vegadesFebrer 2023. Antiga fàbrica tèxtil que consta de tres naus. La part més antiga correspon a dues naus adossades, de planta rectangular. Les cobertes originals són de teula ceràmica aràbiga a dues vessants. L'any 1822 Joan Roger Prims va fundar l'empresa Roger. L'any 1915 es va construir la fàbrica "Tejidos especiales e Hilaturas. Mercería moderna Roger". La fàbrica de teixits i filats Roger va ser la industria tèxtil més important de Castellterçol. L'any 1965 es va dividir la propietat: Joaquim Roger i Amat es queda la filatura i el cotó, i Josep Maria Roger Amat, els teixits. Aquesta darrera indústria es denomina A.N.L.A. L'antiga fàbrica ANLA actualment és destinada com a magatzem municipals, pendent d'un nou projecte de futur.
BarraquesCastell.JPG
Barraques de les Costes o de Salavert-vista 205 vegadesJuny 2020. Es troben a la zona de les Costes, un tros més amunt del camí que va del mas Salavert als Oratoris i font del Viver. Servien per guardar les eines del camp i aixoplugar-se en cas de tempesta. Aquestes tenen la peculiaritat d'estar construïdes amb volta de canó.
BaumaPedros.jpg
Bauma de Pedrós-vista 98 vegadesGener 2021. Bauma d'uns 50 metres d'amplada per uns 13 m de fondària, formada per gresos, a excepció de la part superior que està formada per conglomerats. La seva visera s'eleva fins als 6 m d'alçada, baixant fortament des dels 5 m fins a 1,40 m; a partir d'aquí el sostre baixa suaument fins al final.
BaumaPedros2.jpg
Bauma de Pedrós -vista 106 vegadesFebrer 2021. A l'interior hi ha una font, recoberta de forma antròpica pels travertins provinents dels degotalls, que han format una paret que divideix la bauma.
BaumaRoquer.jpg
Bauma del Roquer-vista 241 vegadesFebrer 2020. Com que es tracta d'un rentador i es necessitava molta aigua, es va construir a tocar de la riera de Fontscalents i aprofitant una bauma es bastí aquesta singular construcció, de 100 metres quadrats de superfície, feta de pedra amb volta de mig punt amb dovelles de pedra picada que formen un arc. Aquesta volta de pedra en forma un altra, d'uns 10 metres de diàmetre, que arriba fins el fons de la balma. Per una dreta escala es puja cap el pis superior a tocar el sostre de la balma on hi havia l'assecador.
Brugueroles.JPG
Brugarolas-vista 981 vegadesJuny 2007. Masia molt antiga esmentada el segle X en relació amb el castell de Tenes. Actualment els seus propietaris l'han adaptat com a casa d'allotjament rural.
CaLaRosa.jpg
Ca la Rosa-vista 105 vegadesFebrer 2021. Masia en ruïnes situada a la solella de Vilanova, a pocs metres de cal Sec. El portal és d'arc rebaixat, de pedra treballada. Les obertures són petites, rectangulars i de pedra treballada. Es conserva l'estructura d'un forn de pa.
CaLaRosa2.jpg
Ca la Rosa-vista 36 vegadesSetembre 2022. Masia ubicada a la solella de Vilanova. És de planta rectangular i constava de planta baixa i una planta pis. La coberta, que era de teula ceràmica aràbiga, és a dues vessants, amb el carener paral·lel a la façana principal, que es troba orientada a migdia. Els murs conserven tota la seva alçada original. La tècnica constructiva es basa en pedres d'origen local, de dimensions variables, disposades en filades irregulars, lligades amb morter de calç.
CalBaldiri.jpg
Cal Baldiri-vista 868 vegadesAbril 2009. Restes d'aquesta antiga masoveria que trobem en el camí del collet de Sant Fruitós vers el mas Vilanova.
CalCinto.JPG
Cal Cinto-vista 112 vegadesMarç 2021. Masia en ruïnes situada davant de l'església de Sant Julià d'Úixols. És de planta irregular formada per tres cossos adossats, i constava de planta baixa i una planta pis.
CalCiuro.jpg
Cal Ciuró -vista 425 vegadesFebrer 2019. Sota el serrat de Pujalt, al nord de Vilanova, es troba aquesta antiga construcció derruïda. Es conserva la comuna i a la banda nord-oest hi ha una tina adossada a la paret de la casa.
CalMalric.jpg
Cal Amalric-vista 750 vegadesFebrer 2012. Coneguda de sempre com a Cal Malric - corrupció o contracció de Ca l'Amalric, és una de les cases més antigues i singulars de Castellterçol. Es troba al carrer de la Pabordia, un dels més antics del poble.
287 fotos en 24 pàgina(s) 1