© Galeria fotogràfica del Moianès

Recull fotogràfic del Moianès i rodalies


Llista d'Àlbums :: Registre i Condicions d'ús :: Login
Últimes fotos :: Últims comentaris :: Més vistes :: Més valorades :: Els meus Favorits :: Cercar

Inici > Moianès > Castellterçol

TÍTOL  +   - 
NOM  +   - 
DATA  +   - 

ANLA.JPG
Fàbrica ANLA -vista 27 vegadesFebrer 2023. Antiga fàbrica tèxtil que consta de tres naus. La part més antiga correspon a dues naus adossades, de planta rectangular. Les cobertes originals són de teula ceràmica aràbiga a dues vessants. L'any 1822 Joan Roger Prims va fundar l'empresa Roger. L'any 1915 es va construir la fàbrica "Tejidos especiales e Hilaturas. Mercería moderna Roger". La fàbrica de teixits i filats Roger va ser la industria tèxtil més important de Castellterçol. L'any 1965 es va dividir la propietat: Joaquim Roger i Amat es queda la filatura i el cotó, i Josep Maria Roger Amat, els teixits. Aquesta darrera indústria es denomina A.N.L.A. L'antiga fàbrica ANLA actualment és destinada com a magatzem municipals, pendent d'un nou projecte de futur.
BarracaSoleia.jpg
Barraca de la Soleia de la Riera de Sant Joan -vista 8 vegadesFebrer 2019. Es troba a tocar del marge del camí que porta al Rubió. És de planta circular i orientada al sud. La coberta és de lloses, terra i vegetació. La porta té la llinda doble.
BarraquesCastell.JPG
Barraques de les Costes o de Salavert-vista 214 vegadesJuny 2020. Es troben a la zona de les Costes, un tros més amunt del camí que va del mas Salavert als Oratoris i font del Viver. Servien per guardar les eines del camp i aixoplugar-se en cas de tempesta. Aquestes tenen la peculiaritat d'estar construïdes amb volta de canó.
BaumaPedros.jpg
Bauma de Pedrós-vista 107 vegadesGener 2021. Bauma d'uns 50 metres d'amplada per uns 13 m de fondària, formada per gresos, a excepció de la part superior que està formada per conglomerats. La seva visera s'eleva fins als 6 m d'alçada, baixant fortament des dels 5 m fins a 1,40 m; a partir d'aquí el sostre baixa suaument fins al final.
BaumaPedros2.jpg
Bauma de Pedrós -vista 115 vegadesFebrer 2021. A l'interior hi ha una font, recoberta de forma antròpica pels travertins provinents dels degotalls, que han format una paret que divideix la bauma.
BaumaRoquer.jpg
Bauma del Roquer-vista 251 vegadesFebrer 2020. Com que es tracta d'un rentador i es necessitava molta aigua, es va construir a tocar de la riera de Fontscalents i aprofitant una bauma es bastí aquesta singular construcció, de 100 metres quadrats de superfície, feta de pedra amb volta de mig punt amb dovelles de pedra picada que formen un arc. Aquesta volta de pedra en forma un altra, d'uns 10 metres de diàmetre, que arriba fins el fons de la balma. Per una dreta escala es puja cap el pis superior a tocar el sostre de la balma on hi havia l'assecador.
Brugueroles.JPG
Brugarolas-vista 992 vegadesJuny 2007. Masia molt antiga esmentada el segle X en relació amb el castell de Tenes. Actualment els seus propietaris l'han adaptat com a casa d'allotjament rural.
CalaJuanita.jpg
Ca la Juanita-vista 21 vegadesVers l'any 1913. Antiga casa de poble a quatre vents, el que fa que tingui un aspecte semblant a una masia. Situada al carrer Moià, actualment es mostra molt reformada. Es conserva d'origen el pou que hi ha al davant de l'entrada. En canvi ha desaparegut la finestra de dalt i la cort de la burra que hi havia en un costat. La casa data del 1793 segons inscripció que posava la llinda.
CalaJuanita2.JPG
Ca la Juanita-vista 21 vegadesDesembre 2023. Antiga casa de poble molt reformada. Conserva de l’original, el pou de pedra que hi té al davant. Està datada de l'any 1793, segons inscripció que hi havia gravada a la llinda de la porta d'entrada. Es troba al carrer Moià.
CaLaRosa.jpg
Ca la Rosa-vista 121 vegadesFebrer 2021. Masia en ruïnes situada a la solella de Vilanova, a pocs metres de cal Sec. El portal és d'arc rebaixat, de pedra treballada. Les obertures són petites, rectangulars i de pedra treballada. El sostre molt ferm, és de pedra tosca.
CaLaRosa2.jpg
Ca la Rosa-vista 54 vegadesSetembre 2022. Masia ubicada a la solella de Vilanova. És de planta rectangular i constava de planta baixa i una planta pis. La coberta, que era de teula ceràmica aràbiga, és a dues vessants, amb el carener paral·lel a la façana principal, que es troba orientada a migdia. Els murs conserven tota la seva alçada original. La tècnica constructiva es basa en pedres d'origen local, de dimensions variables, disposades en filades irregulars, lligades amb morter de calç.
CalBaldiri.jpg
Cal Baldiri-vista 880 vegadesAbril 2009. Restes d'aquesta antiga masoveria que trobem en el camí del collet de Sant Fruitós vers el mas Vilanova.
291 fotos en 25 pàgina(s) 1