© Galeria fotogràfica del Moianès

Recull fotogràfic del Moianès i rodalies


Llista d'Àlbums :: Registre i Condicions d'ús :: Login
Últimes fotos :: Últims comentaris :: Més vistes :: Més valorades :: Els meus Favorits :: Cercar

Inici > Moianès > Collsuspina

TÍTOL  +   - 
NOM  +   - 
DATA  +   - 

Armadans.JPG
Masoveria d'Armadans-vista 885 vegadesPrimavera 2005. Senzilla masoveria d'Armadans. La casa principal es troba uns metres més amunt.
Armadans2.jpg
Armadans-vista 803 vegadesJuliol 2012. Vista del costat de ponent de la casa a on hi té adossat un cobert. Al trobar-se en una situació privilegiada i ser un dels més documentats del terme, ha personalitzat el territori al llarg del temps.
ArmadansMasoveria.jpg
Masoveria d'Armadans-vista 853 vegadesJuliol 2012. Es troba situada en un lloc adient per tal de que els masovers poguessin fer les seves funcions; entre la casa principal, la bassa i els camps del mas.
BalmaPlaQuerol.JPG
Balma del Pla de Querol -vista 49 vegadesGener 2022. Es troba en el Pla de Querol a poca distància de la poua de l'Espina. Forma part d'un gran bloc rocós envoltat per dues cavitats més.
BalmaTeixidor.jpg
Balma del Teixidor-vista 344 vegadesJuliol 2019. És una roca calcària que té a la seva paret uns forats artificials. Podria tractar-se d'encaixos per a col·locar una biga per tal de fer una teulada. Es troba a mà esquerra del camí de l'Espina a uns 300 metres del poble.
BarracaCostaVella.JPG
Barraca de Costa Vella o de la Daveseta-vista 60 vegadesOctubre 2021. Es troba al nord del pla de Querol, en el camí de la Daveseta. És una barraca de pedra seca adossada al marge d'una feixa, de planta arrodonida, tot i que la façana és lleugerament plana, tancada amb falsa cúpula construïda per aproximació de filades. La part exterior està recoberta de terra i vegetals que la fan impermeable.
BarracaPlaQuerol.JPG
Barraca del Pla de Querol-vista 56 vegadesOctubre 2021. Es troba dalt del camí del Querol, al nord de l'Espina. És una barraca de pastor de planta quadrada. A la banda est té una finestra, i a l'interior de la paret oest hi ha un banc de pedra per descansar i una fornícula, que podria haver fet funcions d'armari. També l'hi diuen "l'Espineta".
BassaPicanyol.jpg
Bassa de Cal Picanyol -vista 741 vegadesDesembre 2016. Es troba al camí ral de Manresa a Vic al costat de la font del Raval Picanyol.
Bellver.JPG
Bellver-vista 829 vegadesEstiu 2000. Situada a pocs metres abans d'arribar a Sant Cugat de Gavadons.
Bellver1.jpg
Bellver-vista 704 vegadesJuliol 2012. Pati i entrada al mas.
Bellver2.jpg
Bellver-vista 106 vegadesAbril 2021. Es troba al costat de l'església de Sant Cugat de Gavadons. Bellver és una de les masies més antigues del municipi. La primera notícia històrica que es té constància és del fogatge de 1553 de Sant Cugat Collsasima, que censa la casa a la zona de l'església de Sant Cugat de Gavadons, sufragània de Sant Andreu de Tona. Tal i com es pot veure en l'estructura de la casa es tracta d'un mas que s'ha anat ampliant en diferents èpoques, i possiblement el seu origen fou a simultani al de la veïna església de Sant Cugat, amb origen medieval. A la imatge es veu l'era i l'entrada al pati interior.
Boldrons.JPG
Boldrons-vista 1308 vegadesJuliol 2007. Aquesta masia recentment restaurada la trobem prop de Sant Cugat de Gavadons al límit nord-est de Collsuspina quasi tocant al terme de Tona.

109 fotos en 10 pàgina(s) 1