© Galeria fotogràfica del Moianès

Recull fotogràfic del Moianès i rodalies


Llista d'Àlbums :: Registre i Condicions d'ús :: Login
Últimes fotos :: Últims comentaris :: Més vistes :: Més valorades :: Els meus Favorits :: Cercar

Resultat de la recerca - "Costums"

ConcursBestiar.jpg
Concurs de bestiar a MoiàAny 1915. Els concursos que el primer any (1914) se celebraren a la plaça de Sant Sebastià i la baixada de la Vall, posteriorment es traslladaren als camps del costat del passeig d'Alexandre M. Pons, l'actual avinguda de la Vila. Els concursos es realitzaren anualment com a mínim fins l'any 1919. A la fotografia es veu al passeig amb la casa Segalés, més tard coneguda com a ca l'Alter. Va ser una de les primeres cases d'estiueig de la vila de Moià. L'any 2007 va ser enderrocada.
StJuliaUixols1976.jpg
Sant Julià d'ÚixolsAny 1976. Campament sabadellenc a Sant Julià d'Úixols de Castellterçol. Els campaments que portaven aquest nom els feien conjuntament els tres centres excursionistes de Sabadell. Els organitzava cada any una entitat diferent. Observem les tendes parades, cosa impensable avui dia, el freixe monumental i l'església romànica de Sant Julià.
PlaçaColom1962.jpg
Plaça del Colom de MoiàCorpus 1962. La catifa floral i l'altar es troben situats al bell mig de la plaça, indret on destaca l'edifici del garatge Condal que havia estat fet construir pel tenor Francesc Viñas l'any 1931 i que al cap de pocs anys de la presa d'aquesta fotografia seria enderrocat. En l'altar -com també en els situats en el altres punts del recorregut- es feia l'estació, amb encensament i benedicció, que els presents rebien agenollats.
FestaMoia.jpg
Festa de l'Arbre Fruiter de Moià 16 agost 1906. Gran cavalcada agrícola passant per davant el jardí de cal Cristo (actual Parc Municipal), al capdavall del carrer de Santa Magdalena. Aquesta festa nasqué l'any 1905 fruit de l'afany i la perseverança del tenor moianès Francesc Viñas que, viatjant per la resta d'Europa, havia vist festes semblants inspirades en l'amor a l'arbre i a la natura.
AplecStQuirze.jpg
Aplec a Sant Quirze SafajaVers 1910. Actualment la festa de Sant Quirze i Santa Julita es celebra amb una tradicional arrossada al Parc de l'Aigua.
SagratCor1923.jpg
Església del Sagrat CorAny 1923 (Moià). Per iniciativa de Mn. Isidre Dalmau, el 13 de febrer de 1883, coincidint amb els actes de la celebració del segon centenari de l'Escola Pia moianesa, s'erigí una església dedicada al Sagrat Cor de Jesús –la primera del bisbat de Vic– en el Poble Nou, a l'avinguda de la Vila, aleshores passeig d'Alexandre M. Pons; uns mesos després, el 10 de setembre del mateix any, el bisbe Josep Moragues hi col·locava la primera pedra, i el 15 d'octubre de 1885 la beneïa i hi deia la primera missa. L'any 1936 fou cremada. La fotografia va ser feta molt probablement durant la festa de Sant Cristòfol.
   
6 fotos en 1 pàgina(s)