ę Galeria fotogrÓfica del MoianŔs

Recull fotogrÓfic del MoianŔs i rodalies


Llista d'└lbums :: Registre i Condicions d'˙s :: Login
┌ltimes fotos :: ┌ltims comentaris :: MÚs vistes :: MÚs valorades :: Els meus Favorits :: Cercar

Resultat de la recerca - "Escola"

EscolaPiapost.jpg
Escoles PiesAnys 50. El colĚlegi de les Escoles Pies arrecerat als peus de la muntanya de la Creu.
EscolesPies2post.jpg
Escoles PiesAnys 20. Vista lateral del colĚlegi.
SanatoriPuigdolena.jpg
Sanatori de PuigdolenaAnys 30. Antic sanatori per tuberculosos situat a 819 m. on hi va passar els darrers anys de la seva vida el poeta MÓrius Torres. AquÝ va ser a on va escriure la prÓctica totalitat de la seva obra entre els anys 1936 i 1942, any en que va morir.
Puigdolena1967.jpg
ColĚlegi de PuigdolenaAny 1967. El colĚlegi de Puigolena estava regit per les Germanes Dominiques de l'Anunciata. Abans havia estat un sanatori, on hi va passar els seus ˙ltims anys fins a la seva mort l'any 1942, l'escriptor i poeta MÓrius Torres. Actualment Ús una instituciˇ benŔfica.
EscolesNacionals.jpg
Escoles NacionalsAny 1930. Constru´des l'any 1923 en terrenys cedits per Ramon Albˇ, seguin el projecta l'arquitecte LluÝs Bonet GarÝ.
StAntoniPadua.jpg
EsglÚsia de Sant Antoni de PÓduaJuny 2010. Vista des del carrer de Sant SebastiÓ. Es tracta del temple de l'Escola Pia. L'esglÚsia es construÝ entre 1729 i 1750; hi treballÓ activament el germÓ Josep GuÓrdia (Calders 1717- Matarˇ 1790). Durant la guerra de Successiˇ l'edifici patÝ considerables danys i igual passÓ amb els atacs de la guerra del FrancŔs.
EscolaPiaMoia2.jpg
Escoles PiesAny 1916. Vista general de les escoles i el colĚlegi. Va ser el primer de Catalunya i la primera Escola Pia d'Espanya. El comenšament van estar en una casa del carrer de les Joies.
EscolaPiaMoia.jpg
Escola PiaAny 1916. Fašana principal de l'escola amb l'esglÚsia de Sant Antoni annexada vist des del carrer de Sant SebastiÓ.
EscolesNacionals~0.jpg
Escola Ramon Albˇ (Escoles Velles)Febrer 2012. Foren constru´des l'any 1923 en terrenys cedits per Ramon Albˇ, seguin el projecta l'arquitecte LluÝs Bonet. Avui Ús la seu de l'Agrupaciˇ de Pessebristes de Castellteršol.
SanatoriPuigdolena2.jpg
Sanatori de PuigdolenaAbril 2014. Vista de la part del darrera de l'antic sanatori. En la dŔcada dels anys 30 es crearan dos sanatoris antituberculosos, el de Puigdolena, ubicat en el cim del mateix nom, i el de Mas Badˇ. El primer fou convertit en colĚlegi i instituciˇ benŔfica i el segon, en un hotel i urbanitzaciˇ.
SanatoriPuigdolena3.jpg
Sanatori de Puigdolena Febrer 2015. Vista de l'antic sanatori antituberculˇs des del cim del Puig d'Olena.
 
11 fotos en 1 pÓgina(s)