ę Galeria fotogrÓfica del MoianŔs

Recull fotogrÓfic del MoianŔs i rodalies


Llista d'└lbums :: Registre i Condicions d'˙s :: Login
┌ltimes fotos :: ┌ltims comentaris :: MÚs vistes :: MÚs valorades :: Els meus Favorits :: Cercar

Resultat de la recerca - "Font"

FontVella.JPG
Font Vella o Font de les EresMaig 2006. Situada a l'entrada del poble Ús tota de pedra vista, amb una arc centrat i dos de laterals. Al mig hi tÚ una lÓpida esculpida on hi ha una mÓ, voltada per les lletres C.I.A.A. A la dreta de la mÓ hi ha un cor i un bonet, mentre que a la banda esquerra hi ha un castell i a la part baixa diu: Dr. FER║ EGA 1756 i que sembla vol dir: ôComenšÓ i acabar aquesta obra el Dr. Ferran EgÓ, el 1756ö. Es creu que deuria ser un sacerdot, simbolitzat pel bonet, i de l'Estany, segons indica el castell, escut del poble.
Fontcova.jpg
Cova de la font de la ToscaVers l'any 1920. En aquesta cova, formada per una gran roca, es troba la font.
PratPou.JPG
Font del Prat del PouAgost 2006. Es troba davant del castell de Sant Miquel, ben conservada i en un entorn de gran bellesa paisatgÝstica.
FontSauva.jpg
Font de Sauva NegraSetembre 2006. Ubicada en el lÝmit entre el terme municipal de Castellcir i Centelles, i en una clariana del bosc, trobem la font envoltada de faigs, roures, boixos i grŔvols.
FontdeLaCanyamera.jpg
Font de la CanyameraVers 1920 (Sant Quirze Safaja). El indret encara existeix per˛ la font malauradament no s'ha conservat.
LaTenda.jpg
Font de la BaumetaAnys 30. La casa que es veu al comenšament del camÝ Ús "La Tenda". Petit nucli a la carretera esdevingut centre comercial del terme.
FontTapies.jpg
Font de le TÓpiesHivern 2005 (Calders). L'espectacular salt d'aigua de la font. Es tracta d'un racˇ humit i ombrÝvol on abunden les molses, les hepÓtiques i les falgueres.
FontSantJoanpost.jpg
Font de Sant JoanAny 1941 (Castellteršol). Entorn de la font. Aquesta es trobava a pocs mentres del molÝ de Sant Joan.
FontSantRocpost.jpg
Font de Sant RocAny 1924 (Castellteršol). Petita glorieta dedicada a Sant Roc, patrˇ contra la pesta i que havia sigut una font antigament. Es troba situada a la zona dels "Rourets".
FontVinyotapost.jpg
Font de la VinyotaAny 1930
FontMigPrat.JPG
Font de Mig PratNovembre 2006. EstÓ situada al centre del pla o prat de l'Estany. La carretera la voreja i els plataners li fan ombra.
FontMoliPujol.JPG
Font del MolÝ d'en PujolEstiu 2003. La trobem al costat i per sota del molÝ. Dissortadament durant moltes temporades es troba seca.
230 fotos en 20 pÓgina(s) 1