ę Galeria fotogrÓfica del MoianŔs

Recull fotogrÓfic del MoianŔs i rodalies


Llista d'└lbums :: Registre i Condicions d'˙s :: Login
┌ltimes fotos :: ┌ltims comentaris :: MÚs vistes :: MÚs valorades :: Els meus Favorits :: Cercar

Resultat de la recerca - "Font"

FontVella.JPG
Font Vella o Font de les EresMaig 2006. Situada a l'entrada del poble Ús tota de pedra vista, amb una arc centrat i dos de laterals. Al mig hi tÚ una lÓpida esculpida on hi ha una mÓ, voltada per les lletres C.I.A.A. A la dreta de la mÓ hi ha un cor i un bonet, mentre que a la banda esquerra hi ha un castell i a la part baixa diu: Dr. FER║ EGA 1756 i que sembla vol dir: ôComenšÓ i acabar aquesta obra el Dr. Ferran EgÓ, el 1756ö. Es creu que deuria ser un sacerdot, simbolitzat pel bonet, i de l'Estany, segons indica el castell, escut del poble.
Fontcova.jpg
Riera de MarfÓ o de la GolardaVers l'any 1920 (Castellcir). La riera al seu pas pel indret de la Tosca. En aquest racˇ hi havia la Roca i l'anomenda Font de la Tosca o de la Cova.
PratPou.JPG
Font del Prat del PouAgost 2006. Es troba davant del castell de Sant Miquel, ben conservada i en un entorn de gran bellesa paisatgÝstica.
FontSauva.jpg
Font de Sauva NegraSetembre 2006. Ubicada en el lÝmit entre el terme municipal de Castellcir i Centelles, i en una clariana del bosc, trobem la font envoltada de faigs, roures, boixos i grŔvols.
FontdeLaCanyamera.jpg
Font de la CanyameraVers 1920 (Sant Quirze Safaja). El indret encara existeix per˛ la font malauradament no s'ha conservat.
LaTenda.jpg
Font de la BaumetaAnys 30. La casa que es veu al comenšament del camÝ Ús "La Tenda". Petit nucli a la carretera esdevingut centre comercial del terme.
FontTapies.jpg
Font de le TÓpiesHivern 2005 (Calders). L'espectacular salt d'aigua de la font. Es tracta d'un racˇ humit i ombrÝvol on abunden les molses, les hepÓtiques i les falgueres.
FontSantJoanpost.jpg
Font de Sant JoanAny 1941 (Castellteršol). Entorn de la font. Aquesta es trobava a pocs mentres del molÝ de Sant Joan.
FontSantRocpost.jpg
Font de Sant RocAny 1924 (Castellteršol). Petita glorieta dedicada a Sant Roc, patrˇ contra la pesta i que havia sigut una font antigament. Es troba situada a la zona dels "Rourets".
FontVinyotapost.jpg
Font de la VinyotaAny 1930
FontMigPrat.JPG
Font de Mig PratNovembre 2006. EstÓ situada al centre del pla o prat de l'Estany. La carretera la voreja i els plataners li fan ombra.
FontMoliPujol.JPG
Font del MolÝ d'en PujolEstiu 2003. La trobem al costat i per sota del molÝ. Dissortadament durant moltes temporades es troba seca.
162 fotos en 14 pÓgina(s) 1