ę Galeria fotogrÓfica del MoianŔs

Recull fotogrÓfic del MoianŔs i rodalies


Llista d'└lbums :: Registre i Condicions d'˙s :: Login
┌ltimes fotos :: ┌ltims comentaris :: MÚs vistes :: MÚs valorades :: Els meus Favorits :: Cercar

Resultat de la recerca - "Jub"

CasetaVilacendra.JPG
Caseta de VilacendraTardor 1999. En total degradaciˇ.
CasetaVilacendra2.JPG
Caseta de VilacendraEstiu 2002. En fase de restauraciˇ.
LaTuta.JPG
La TutaEstiu 1999. Amb un afegitˇ enganxat en un costat de la casa i el pou de pedra a l'altre.
Puigmartre2.JPG
PuigmartreEstiu 2002. Es veu el pou tancat amb portella i una espitllera a la paret.
PouMoretona.JPG
Pou de la MoretonaAgost 2006. Destaca del edifici la torre del molÝ de vent. Es troba davant de la casa dels amos.
PouMoliMig.JPG
Pou del MolÝ del MigNovembre 2007. Amb un salt d'uns cinc metres i un diÓmetre de dos completament circular i rematat, al final, per un canal gairebÚ perfecte.
JubCoromines.jpg
Jub de CorominesFebrer 2014. Anteriorment havia estat un antic forn d'obra i possiblement desprÚs va fer les funcions de jub. S'hauria fet servir doncs com a dip˛sit d'aigua semblant a una cisterna, al qual es baixava per unes escales, i estava destinat a tenir-hi els aglans en remull perquŔ es mantinguessin tendres durant tot l'any. La roureda que hi tÚ al voltant i la bassa que hi ha a la vora ho corroboraria. Es troba situat a pocs metres de la casa hom˛nima.
JubBarnils.jpg
Jub de BarnilsAbril 2014. En moltes cases de pagŔs tenien el jub, tambÚ dit aljub o xup, que era un pou o cisterna on hi feien anar aigua i allÝ tiraven les aglans, mantenint-se tendres tot l'any. El de Barnils es troba a l'inici de les escales que porten a l'ermita del Roser i el seu estat de conservaciˇ Ús forša bo. Sobre del portal, en un gros carreu que fa de llinda, hi ha una inscripciˇ molt esborrada amb un 1779 difÝcil de llegir. Un cop a dins s'observen dos arcs de volta contigus i un terra ben moll.
BassaMoliVell.jpg
Pou - cisterna del MolÝ VellAbril 2019. Pou i cisterna per abastir d'aigua i regar els entorns de la casa.
CisternaCaselles.JPG
Cisterna dels Plans de CasellesMarš 2021. Es tracta dĺuna cisterna de planta rectangular de 4,5 x 3 m aproximadament. No conserva la teulada i tant l'interior com l'exterior de la construcciˇ estan plens d'esbarzers. A l'interior de la cisterna (no Ús gens accessible) es pot observar el cap d'un tub de cerÓmica. A la fašana de ponent del dip˛sit es pot entreveure un nÝnxol per on possiblement sortia l'aigua a nivell quasi del paviment. Es troba davant de camÝ que va a Caselles, entre Padrisa i MontvÝ de Baix.
BassaCastellCastellcir.jpg
Cisterna de la PopaAbril 2021. Es troba a uns quants metres per sota del castell de Castellcir.
PouCriac.jpg
Pou del CriacAbril 2021. Del conjunt del mas en destaca un pou al costat nord-est, i una pallissa amb un arc de mig punt.
18 fotos en 2 pÓgina(s) 1