© Galeria fotogràfica del Moianès

Recull fotogràfic del Moianès i rodalies


Llista d'Àlbums :: Registre i Condicions d'ús :: Login
Últimes fotos :: Últims comentaris :: Més vistes :: Més valorades :: Els meus Favorits :: Cercar

Resultat de la recerca - "Puig"

CastellCalders.JPG
Castell de CaldersEstiu 2005. Corona un petit turó cònic de 469 m. d'altitud i la seva funció era eminenment defensiva. S'en tenen referències per primer cop l'any 956. En resta en peu un tros de torre i restes de muralles.
PuigCaritat.JPG
Puig de la CaritatHivern 2004 (L'Estany). Situat a una altitud de 1017 metres és un excel·lent mirador de la serralada pirinenca i comarques properes. Rebé el nom de Puig de la Caritat, rememorant així la processó que conduí l'abat del monestir l'any 1481 per protegir el terme d'una plaga de llagosta que assolà l'entorn. Des d'aleshores, cada 3 de maig s'hi celebrava un romiatge per beneir el terme, que coincidia amb el floriment de la satàlia, popularment coneguda com lliri de la Mare de Déu de l'Estany.
DSCN0643.JPG
Costa de la CreuEstiu 2002. Vista de la costa de la Creu de Moià. A l'edat mitjana es coneixia com a “Costa de les Forques”, perquè allà era on hi havia les forques del terme, senyal en aquella època de l’existència de justícia en un indret. També l’hem trobat anomenada com a “Costa de la Bada”, “Costa del Col·legi”, “Costa dels Frares” i també, durant el període de la guerra civil “Costa del Pal”. Aquest sobrenom l’hi va donar la gent del poble ja que en haver-se desmuntat el travesser de la creu només quedava dempeus el pal vertical.
DSCN2154.JPG
Costa de la CreuPrimavera 2003. Vista de la costa de la Creu. La creu de ferro la van construir al taller del manyà moianès Agustí Grau, va tenir un cost de 400 pessetes i pesava, pesa encara, 660 kg. La nova creu es va beneir solemnement l'11 de novembre de 1900. Així fins als primers dies de la guerra civil, quan se’n va desmuntar el braç travesser que va quedar abandonat allà mateix i es va retirar tota la ornamentació. Una vegada acabada la guerra es va reconstruir i va ser reposada el 29 d'abril de 1939.
PuigdOlena.JPG
Puig d'OlenaHivern 2006 (Sant Quirze Safaja). És un turó arrodonit de 819 m. d'alçada situat entre el riu Rossinyol i la riera de Tenes. Al costat hi trobem l'antic sanatori.
PuigRodo.JPG
Puig RodóAbril 2006 (Moià). És un dels cims més alts del Moianès amb els seus 1056 metres d'alçada.
VallMarfa.jpg
Vall de MarfàAbril 2006. Enclavament unit al municipi de Castellcir el 1845, totalment separat pels municipis de Castellterçol i Moià. L'antiga parròquia de Sant Pere, formada pel gran casal i l'esglesiola domina una extensió de 9,07 Km2.
ColletFruitos.JPG
Collet de Sant FruitósAgost 2006 (Castellterçol). La Creueta en el cim del collet a 785 metres d'altitud.
PuigdeCaritat.JPG
El Puig de la CaritatSetembre 2006 (L'Estany). Situat darrera el poble és el cim més significatiu del municipi. Al seus peus la masia de la Crosa i el cementiri.
LaTrona.JPG
La TronaOctubre 2006. En els cingles del Bertí i dins el municipi de Sant Martí de Centelles, trobem aquesta excel·lent mirador des d'on es poden veure magnífiques vistes de la vall del Congost, del Montseny i Aiguafreda.
TuroGallifa1post.jpg
Cingles de Gallifa i muntanya de Sant SadurníVers 1910
TuroGallifapost.jpg
Muntanya de Sant Sadurní de GallifaVers 1920. Vista de la muntanya des de Sant Feliu de Codines.
47 fotos en 4 pàgina(s) 1