ę Galeria fotogrÓfica del MoianŔs

Recull fotogrÓfic del MoianŔs i rodalies


Llista d'└lbums :: Registre i Condicions d'˙s :: Login
┌ltimes fotos :: ┌ltims comentaris :: MÚs vistes :: MÚs valorades :: Els meus Favorits :: Cercar

Resultat de la recerca - "Tina"

TinaVi.JPG
Tina del serrat de RiqueusAgost 2006. Una de les poques tines de vi que es troba mitjanament conservada en el MoianŔs i relativament allunyada de la casa. La trobem un xic enlairada en el camÝ que va de MoiÓ a la Casa les Vinyes al costat esquerra de la riera de Castellnou.
InteriorTina.JPG
Tina de vi del serrat de RiqueusAgost 2006. Interior de la tina amb el tÝpic revestiment de rajola envernissada. En podria haver fet ˙s la casa les Vinyes.
TinaSala.jpg
Tina de la Sala de Sant LlogariNovembre 2006. Un dels cups de vi revestit de rajola per dins que encara es conserva.
TinaserratRiqueus.jpg
Tina del serrat de RiqueusJuliol 2010. Es tracta d'una de les poques tines de vi del MoianŔs que es conserva a´llada i separada de la casa. Al observar al seu interior sembla que podia fer tambÚ les funcions de barraca de vinya. Per la seva situaciˇ es provable que pertanyÚs a la casa les Vinyes.
TinaPujalt.jpg
Tina de PujaltDesembre 2019. La casa de Pujalt presenta una estructura forša clara: una zona constru´da -potser ampliada- al segle XVII (com es veu en una llinda d'una finestra de la casa) a la que es va adossar, per la banda de llevant, un edifici i segurament tambÚ una tina. La porta d'entrada a aquest espai duu la data de 1799. La tina hauria de ser constru´da en aquesta data o posteriorment. La cÓrrega i el trepitjat del ra´m es feia per una obertura que hi ha a la banda de llevant, aprofitant un desnivell. AquÝ hi ha la tina pr˛piament dita, de forma cilÝndrica amb un rebaix per al brescat, constru´da amb cairons sense esmaltar. Dins de la casa s'observa la possible boixa (un tub metÓlĚlic que sembla connectar amb l'interior de la tina).
TinaManganell.jpg
Tina del Manganell Marš 2023. Una de les tines que es conserva en el interior del mas, restaurada i en perfecte estat.
TinaVilamorena.jpg
Tina de VilamorenaMarš 2023. Una de les tres tines que es troben a la casa. Conserva la corda quŔ Ús feia servir per agafar-se i premsar el vi amb els peus.
TinaTorrecogussa.jpg
Tina de TorrecogussaFebrer 2024. La casa conserva una tina adossada al nord-est amb la seva rampa d'accÚs.
8 fotos en 1 pÓgina(s)