© Galeria fotogràfica del Moianès

Recull fotogràfic del Moianès i rodalies


Llista d'Àlbums :: Registre i Condicions d'ús :: Login
Últimes fotos :: Últims comentaris :: Més vistes :: Més valorades :: Els meus Favorits :: Cercar

Resultat de la recerca - "balma"

Esplugues.JPG
EspluguesEstiu 1996. Masia troglodítica en aquesta data encara habitada. La façana de la casa ha agafat el color de la bauma com voler mimetitzar-se.
MoliBrotons.JPG
Molí de BrotonsEstiu 1995. Edifici de construcció troglodítica bastida dins de la balma al costat del saltant d'aigua de la Tosca.
EntradaMoli.JPG
Bauma del Molí de BrotonsVers 1960. Entrada al molí construït sota la bauma.
MoliBrotons2.JPG
Molí de BrotonsVers 1920. Amb data 26 d'abril de 1851, ja es diu que Brotons és un lloc de conflictes pel fet d'estar situat sota la roca de la cascada, la qual té uns 10 metres d'alçada, i en temps de fortes pluges l'augment del cabal fa que el molí resti inundat i les moles es malmetin. També se sap que al 1863 va baixar un gran aiguat que produí moltes destrosses, una de les quals va ser la destrucció del molí i la mort de vuit persones que componien la família del moliner.
SaltObagaCerdana.jpg
Salt de la Baga CerdanaAny 2006. Situat al límit nord del municipi de Monistrol de Calders, en el curs de la riera de l'Om.
BalmaEspluga.JPG
Bauma de l'EsplugaAbril 2006. Té un salt d'aigua de 15 metres i en el seu interior s'hi han trobat restes de pobladors del Neolític.
MolíBrotons.JPG
Molí de BrotonsAny 1935 (Vall de Marfà - Castellcir). L'editor d'aquesta postal va documentar aquest indret en el municipi de Castellterçol, la cascada com La Fosca i el molí el va anomenar de Brotaus. A la dreta del tot de la imatge s'hi pot veure encara la casa dels moliners, actualment ja desapareguda.

CovaEspluga.jpg
Cova de l'Espluga o dels enanetsMaig 2006. Es troba amagada a la bauma de l'Espluga, es diu que fou un antic refugi de maquis durant la guerra civil.
InteriorMoli.jpg
Molí de BrotonsMaig 2006. En el interior del molí hi ha el obrador apte per a dues moles, aquest té un forat quadrat al sòl per on es davallava cap al catau on es trobava situat el rodet.
BaumaGai.JPG
Entorn de la balma del GaiJuliol 2006. Prop d'aquest indret s'hi ha efectuat diverses excavacions arqueològiques i s'ha trobat material divers que situen la població que l'habitava en el Paleolític Superior Final - Epipaleolític.
Fontcova.jpg
Cova de la font de la ToscaVers l'any 1920. En aquesta cova, formada per una gran roca, es troba la font.
BaumaMal.JPG
Bauma MalAgost 2006. Es troba situada en el curs del Torrent Mal.
107 fotos en 9 pàgina(s) 1