© Galeria fotogràfica del Moianès

Recull fotogràfic del Moianès i rodalies


Llista d'Àlbums :: Registre i Condicions d'ús :: Login
Últimes fotos :: Últims comentaris :: Més vistes :: Més valorades :: Els meus Favorits :: Cercar

Resultat de la recerca - "creueta"

PuigCaritat.JPG
Puig de la CaritatHivern 2004 (L'Estany). Situat a una altitud de 1017 metres és un excel·lent mirador de la serralada pirinenca i comarques properes. Rebé el nom de Puig de la Caritat, rememorant així la processó que conduí l'abat del monestir l'any 1481 per protegir el terme d'una plaga de llagosta que assolà l'entorn. Des d'aleshores, cada 3 de maig s'hi celebrava un romiatge per beneir el terme, que coincidia amb el floriment de la satàlia, popularment coneguda com lliri de la Mare de Déu de l'Estany.
CreuTerme.JPG
Creu de TermeEstiu 2005. Data de l'any 1805. Es troba ubicada a la cruïlla de camins del camí ral de Manresa i el d'Artés i davant de la casa coneguda com a cal Pere Moliner. Cal destacar els contraforts que té aquesta casa pel cantó del carrer.
DSCN0643.JPG
Costa de la CreuEstiu 2002. Vista de la costa de la Creu de Moià. A l'edat mitjana es coneixia com a “Costa de les Forques”, perquè allà era on hi havia les forques del terme, senyal en aquella època de l’existència de justícia en un indret. També l’hem trobat anomenada com a “Costa de la Bada”, “Costa del Col·legi”, “Costa dels Frares” i també, durant el període de la guerra civil “Costa del Pal”. Aquest sobrenom l’hi va donar la gent del poble ja que en haver-se desmuntat el travesser de la creu només quedava dempeus el pal vertical.
DSCN2154.JPG
Costa de la CreuPrimavera 2003. Vista de la costa de la Creu. La creu de ferro la van construir al taller del manyà moianès Agustí Grau, va tenir un cost de 400 pessetes i pesava, pesa encara, 660 kg. La nova creu es va beneir solemnement l'11 de novembre de 1900. Així fins als primers dies de la guerra civil, quan se’n va desmuntar el braç travesser que va quedar abandonat allà mateix i es va retirar tota la ornamentació. Una vegada acabada la guerra es va reconstruir i va ser reposada el 29 d'abril de 1939.
LesTorres2.JPG
Les TorrasHivern 2006. Una de les entrades al gran mas Torres o Torras. Amb escut propi, els seus hereus van ser protagonistes en diversos esdeveniments de la història de Catalunya com la "guerra de les barretines" i la guerra de Successió.
Creupedra.JPG
Creu de Santa ColomaAbril 2006. Creu i rectoria de Santa Coloma Sasserra.
Creuterme.JPG
Creu de TermeMaig 2006. Al peu mateix de la carretera que porta a Moià, sortint de l'Estany, just a un quilòmetre de la població, a ma esquerra hi ha situada una bella creu de terme camuflada entre dos bells xiprers.
CreuMoia.JPG
Creu de TermeJuliol 2006. Originàriament la creu de terme es trobava davant de l'esglesiola de la Mare de Déu del Remei, al costat del actual cementiri, fins que fou malmesa. Després es restaurà i el 1975 s'ubicà a la placeta de sota al campanar, remodelada amb jardineres i làpides sepulcrals penjades de les parets de l'església.
CreuOlo.JPG
Creu de Sant Joan d'OlóJuliol 2006. Creu de terme ubicada al mig del cementiri de l'església.
CreuCollsuspina.JPG
Creu de TermeAgost 2006. La trobem ubicada al antic camí ral just a partió dels termes de Collsuspina i Balenyà i a pocs metres de Can Xarina, la primera casa-hostal que va començar a formar el nucli central del poble.
ColletFruitos.JPG
Collet de Sant FruitósAgost 2006 (Castellterçol). La Creueta en el cim del collet a 785 metres d'altitud.
Pedregarpost.jpg
El PedregarAny 1930 (Castellterçol). Amb l'antiga creu de terme.
50 fotos en 5 pàgina(s) 1