ę Galeria fotogrÓfica del MoianŔs

Recull fotogrÓfic del MoianŔs i rodalies


Llista d'└lbums :: Registre i Condicions d'˙s :: Login
┌ltimes fotos :: ┌ltims comentaris :: MÚs vistes :: MÚs valorades :: Els meus Favorits :: Cercar

Resultat de la recerca - "fortalesa"

CastellClara.JPG
Castell de ClarÓPrimavera 2002. Les primeres referŔncies del castell daten de principis del segle X. La llegenda diu que entre les seves restes s'hi troba enterrat una cabra d'or.
CastellNouPlana.JPG
Castellnou de la PlanaPrimavera 1995. Masia fortificada documentada el 1270 amb el nom de "Casa dels Molins". Avui encara conserva en el seu interior dos molins a diferents nivells. En 1381, Pere de Planella, conseller reial, home de gran fortuna i poderˇs senyor feudal, comprÓ la vila de MoiÓ i el seu terme. Fou llavors quan n'obtinguÚ del rei la consideraciˇ de castell termenat amb el nom de źCastellnou de la Plana╗.
CastellNouPlana2.JPG
Castellnou de la PlanaPrimavera 2004. Conjunt del gran casalot amb la part fortificada del castell, la casa i el molÝ.
CastellNouPlana3.JPG
Castellnou de la PlanaEstiu 2005. Vista de la part posterior que configura el gran casal.
MoliCastellnou.JPG
MolÝ de Castellnou de la PlanaPrimavera 1995. La part de Castellnou empleada com a segon molÝ.
CastellCalders.JPG
Castell de CaldersEstiu 2005. Corona un petit turˇ c˛nic de 469 m. d'altitud i la seva funciˇ era eminenment defensiva. S'en tenen referŔncies per primer cop l'any 956. En resta en peu un tros de torre i restes de muralles.
CastellCalders2.JPG
Castell de CaldersEstiu 2005. Torre d'homenatge del castell. El castell de Calders estÓ documentat des de 956. El primer senyor esmentat Ús Sendred o Domnuš de Calders (984), que el devia tenir en feu dels comtes de Barcelona, i que el va retenir fins al segle XIV. N'eren castlans els Viladecavalls. L'any 1347, Bernat de Talamanca va adquirir-ne la jurisdicciˇ al rei Pere el Cerimoniˇs i, cap a la fi d'aquell segle, en va fer obres d'ampliaciˇ, probablement inacabades. AL segle XV va passar a la famÝlia Planella i d'aquesta, per enllaš matrimonial, als Amat, barons de MaldÓ, i posteriorment als marquesos de Castellbell.
CastellStMiquel.JPG
Castell de Sant MiquelEstiu 2001. Vista del castell i l'ermita desde la font del Prat del Pou.
CastellGranera.JPG
Castell de GraneraPrimavera 2002. EstÓ documentat el 971 com a "castrum de Granaria", integrat al comtat de Manresa. Tota l'estructura fou bastida de murs tot adaptant-se al perfil de la roca que el sostÚ.
CastellCalders3.JPG
Castell de CaldersTardor 2005. Antigament voltat pel meandre del riu el qual mÚs tard va variar el seu curs. Destaquen la resta de la torre mestre, muralles i una construcciˇ que s'adjudica a l'antiga capella de Santa Maria del Castell. A dalt a l'esquerra es poden observar les primeres cases del poble.
DSCN1772.JPG
Castellnou de la PlanaHivern 2003. Vista general de Castellnou de la Plana.
CastellPopa.JPG
Castell de la PopaAbril 2006. Anomenat de la Popa per la seva silueta, data del segle XII.
85 fotos en 8 pÓgina(s) 1