© Galeria fotogràfica del Moianès

Recull fotogràfic del Moianès i rodalies


Llista d'Àlbums :: Registre i Condicions d'ús :: Login
Últimes fotos :: Últims comentaris :: Més vistes :: Més valorades :: Els meus Favorits :: Cercar

Resultat de la recerca - "industria"

comadran.JPG
Fàbrica ComadranPrimavera 2005. El 7 d'abril de 1954 es va col·locar la primera pedra de la nova fàbrica de l'empresa sabadellenca Fabril Comadrán S.A. en els terrenys del Saiol.
comadran2.JPG
Fàbrica ComadranPrimavera 2005. El 1956 la fàbrica començà a funcionar com a tal.
MinaEstany.JPG
Mina del Monestir de l'EstanyAbril 2006. Boca nord de la mina. Gran obra civil bastida entre els anys 1734 i 1737 que va facilitar l'evacuació definitiva de les aigües de l'estany i, per tant, el seu dessecament.
Sauleda.jpg
SauledaJuliol 2006. Façana modernista de la seu de la fàbrica Sauleda. Antigament anomanada "El Borràs", és obra de l'arquitecte Ignasi Mas i Morell.
LaRovirola.JPG
Fàbrica Borràs (nau de la Rovirola)Desembre 2006. Antiga fàbrica tèxtil que fou una nau secundària vinculada a diferents empreses d'Oló. Està emplaçada al raval de la Rovirola, i actualment es troba en estat de ruïna. La nau de la Rovirola estava vinculada a la fàbrica Borràs, però sembla que en aquest nou període només va servir com a magatzem. Els anys 1960 Manufactues Borràs S.A. era un important conglomerat industrial amb vinculacions també amb la banca. Tanmateix, la fàbrica va tancar les portes a principis d'aquesta dècada, degut a la crisi del tèxtil. Aleshores hi treballaven 70 persones. Més endavant la nau de la Rovirola fou utilitzada per guardar-hi bestiar, encara fins a la dècada de 1980.
CentralFai.JPG
Central hidràulica del FaiDesembre 2007. La força de la baixada de les aigües del riu Tenes per uns tubs de ferro, permetia a aquesta mini central generar electricitat a través d'unes bobines. Els precursors de l'aprofitament de l'energia de l'aigua van ser els molins fariners primer i paperers després.
PorxoRector.JPG
Porxo del RectorMarç 2008. Antiga fassina, destil·leria d'alcohol del segle XVII.
ColoniaJorba.JPG
Colònia JorbaMaig 2008. La fàbrica es va començar a construir el 1892 per l'empresari manresà Pere Jorba i Gassó. Es troba a la parròquia de Viladecavalls, i ben aviat es va convertir en una autèntica colònia. Actualment s'hi ubiquen diferents tallers i habitatges.
ElRoquer.jpg
El RoquerAgost 2008. Es tracta d'una bellíssima construcció, al costat de la riera de Fontscalents, feta amb pedra amb una volta de mig punt amb dovelles de pedra picada que formen un arc, entregat pels dos costats a sengles parets de pedra i que va a morir al fons de la bauma o espluga. En aquest lloc, durant els segles XVI, XVII i XVIII, els paraires hi rentaven la llana. Posteriorment, durant la decadència del tèxtil del segle XIX, els veïns el van utilitzar com a safareig per a rentar roba.
ElRoquer2.jpg
El RoquerAgost 2008. Sota la gran paràbola de la volta, s'hi troba l'ampli espai del Roquer de 100 metres quadrats de superfície. El Roquer fou un dels primers indrets on la importantíssima indústria tèxtil de Castellterçol va néixer i dona vida, feina i fama merescudes, al Gremi de Paraires de Sant Joan, que era el seu patró.
ElVapor.jpg
El VaporGener 2010. Fàbrica tèxtil construïda el 1917. Entre 1929 i 1935 tenia declarats 58 telers mecànics.
CanMarcet.jpg
Can MarcetAnys 50. Antiga fàbrica de tints ubicada al terme de Granera a la vora de la carretera de Castellterçol amb la resclosa que forma l'embassament del mateix nom en primer terme.
38 fotos en 4 pàgina(s) 1