© Galeria fotogràfica del Moianès

Recull fotogràfic del Moianès i rodalies


Llista d'Àlbums :: Registre i Condicions d'ús :: Login
Últimes fotos :: Últims comentaris :: Més vistes :: Més valorades :: Els meus Favorits :: Cercar

Resultat de la recerca - "sepultura"

dolmen.jpg
Dolmen del Pla de TrullàsHivern 2006. Restaurat l'any 2005, és una construcció feta amb grans pedres a l'època neolítica. Es tracta d'un sepulcre megalític del tipus de cambra simple, diferenciat d'estructures megalítiques més complexes, amb una caixa de planta rectangular i amb grans lloses falcades a terra, amb una altra a sobre com a coberta de la cambra sepulcral, el lloc d'enterrament. Aquests tipus de sepulcres pertanyen a l'Edat de Bronze, entre el 2000 i el 1500 a. C. Es troba en l'indret anomenat Pla de Trullàs, i s'hi pot accedir pel camí que surt de la Urbanització del Solà.
ElCuspinar.JPG
Dolmen el CospinarEstiu 1999. Es tracta d'un jaciment megalític de cambra simple. Conserva les lloses laterals i té la coberta desplaçada. Es troba a mig camí del trencall que agafem des de la carretera de Vic per arribar a les coves del Toll.
DolmenMagdalena.JPG
Dolmen de Santa MagdalenaAbril 2006. Es troba situat prop de l'ermita del mateix nom. Si han estudiat unes inscripcions d'època medieval.
DolmenPuigRodo.JPG
Dolmen de Puig RodóAbril 2006. Jaciment megàlit de cambra simple. Aquest dolmen és un dels més ben conservats del terme de Moià.
TombaMoro.JPG
Tomba del MoroJuliol 2007. La tomba es troba en un indret privilegiat a la punta de la roca del barranc. Darrera es veu la casa de l'Otzet i mes enllà els massissos del Montcau i Sant Llorenç.
TombesPartagas.jpg
Tombes de PertegàsAny 2005. Estan situades prop de les ruïnes del mas Partagàs i sobre un espadat del riu.
SepulcrePeguera.jpg
Sepulcre dels senyors de PegueraVers 1902. Ubicat en el claustre del monestir junt amb cuatre sarcòfegs més, hi trobem una incripció en caràcters gòtics que ve a dir: "L'any del Senyor 1335 han estat traslladats en aquest tumul els venerables Ramon, Guillem i Bernat de Peguera, militars, com també d'altres de la seva famólia, els quals dotaren molt bé aquesta església dels seus rèdits i altres béns. Guillem féu en la mateixa algunes fundacions. Les ànimes dels quals siguin col·locades en els solis celestials".
SepulcresEstany1924.jpg
Sarcòfags del MonestirAny 1924. Entrant al claustre per la porta lateral de l'església hi ha tres sarcòfags posats a la paret un al costat de l'altre, son de tres abats del monestir. El darrer dels tres correspon al abat Berenquer, aquest abat era de la família del castell de Riudeperes. El seu escut consistia en tres peres d’argent sobre camp d'or. La làpida que es veu a la paret i al costat de la porta és la dels senyors de Peguera.
SepulturaPaissa.jpg
Sepultura de la PaïssaVers 1970 - 1975. Es tracta d'una de les tombes, en caixa de lloses, de la petita necròpolis d'època medieval situada prop del mas Païssa.
TombaOm.jpg
Tomba de l'ErmitàMarç 2008. Es tracta d'una sepultura excavada a la roca dalt d'un penyal que s'enlaira trenta metres sobre el torrent de la Roca. Aquests tipus de tombes es creu que podrien correspondre a antics nuclis eremítics.
CodroBressol.JPG
Codro BressolAbril 2008. És un sepulcre tallat a la roca. Aquest tipus de tombes és bastant freqüent a l'alta edat mitjana, ja que no s'havia imposat encara l'ús de les esglésies com a lloc d'enterrament. La tomba és excavada en un bloc de roca de gres que es troba enmig del bosc, potser a causa d'un esllavissament. Les seves mides són 1,75 metres de llargada per 0,65 d'amplada.
TombesPartagas2.jpg
Necròpolis de PertegàsMaig 2008. Es tracta de set sepultures tipus 'cista', col·locades paral·lelament en direcció est-oest. Les caixes mortuòries són formades per diverses lloses laterals, generalment tres.
33 fotos en 3 pàgina(s) 1