Es publica en una web documentació privada de Mn. Guiteras fill de Moià
Data Dilluns, 09 de desembre a les 09:15:17
Tema culturaEl papers privats que va deixar escrits Mn. Guiteras, conegut com el capellà de la Calla, han estat ordenats i classificats, i una part es poden consultar a la web (www.elcapelladelacalla.wordpress.com). S’inclouen cartes, reflexions de caire personal i religiós, poesies, obres de teatre i altres textos referents a la seva vida.

Els documents originals, agrupats sota la denominació d’Arxiu Guiteras, es donaran properament a l'Arxiu Comarcal d'Osona, i quedaran a disposició de les persones interessades.

La iniciativa d’aquesta recopilació ha anat a càrrec d’en Lluís Minoves, amb l’assessorament de l’historiador Andreu Minoves, i a partir dels papers recollits i conservats, des de la mort de Mn. Guiteras, per la Sra. Dolors Bau. Amb aquest treball queda la documentació preparada per a futures investigacions.

Mn. Josep Guiteras i Barceló (Moià 1901 – Vic 1978) va arribar a Vic l’any 1940 com a capellà de l’església del Roser, al carrer St. Francesc, i va portar a terme, durant les següents dècades, una important obra a favor dels sectors més necessitats de la societat. Cal destacar el menjador social instal·lat a la casa rectoria on ell vivia, i més endavant, amb el suport d’altres persones de Vic, la construcció de cases barates per a famílies amb pocs recursos i que anaven pagant de mica en mica. Aquestes cases es van concentrar a la zona sud de Vic i, una part, van ser l’origen del barri de la Serra de Sanferm.

Aquest article es de moianès.net, el portal del Moianès i rodalies
https://www.moianes.net

La direcció d'aquesta noticia es:
https://www.moianes.net/modules.php?name=News&file=article&sid=1321