El Consorci del Moianès inicia dos projectes de formació i treball
Data Divendres, 24 de febrer a les 11:02:27
Tema economia     LA INDÚSTRIA AGROALIMENTÀRIA AL MOIANÈS:

FORMA’T I OCUPA’T EN UN SECTOR EN CREIXEMENT, AMB 29 PARTICIPANTS 

En el marc del programa d’Ocupació a la Indústria Local creat per la Diputació de Barcelona, i que té com a objectius els de professionalitzar a les persones amb la finalitat de generar llocs de treball i incrementar la competitivitat de les empreses,  des del Consorci del Moianès s’ha dissenyat el projecte: La indústria alimentària al Moianès, forma’t i ocupa’t en un sector en creixement!  S’ha escollit el sector agroalimentari perquè és un dels sectors emergents i amb un gran potencial a la comarca. 

Aquest projecte va adreçat a persones en situació d’atur i consta de dues accions formatives,  i ofereix l’oportunitat d’incorporar-se al mercat laboral mitjançant contractes bonificats per a les empreses del sector.

Es tracta de formació dual de 200 hores de durada, amb una formació presencial a la seu del Consorci del Moianès combinada amb una formació pràctica en empreses del sector agroalimentari. Aquest tipus de format augmenta la col·laboració entre els centres de formació professional i les empreses en el procés formatiu dels alumnes, i possibilita que l’alumne apliqui els coneixements apresos desenvolupant tasques en un lloc de treball real.

Els dos cursos que s’ofereixen són :
- Curs especialitzat en logística i magatzem i obrador d'indústries agroalimentàries.
- Curs especialitzat en qualitat a la indústria alimentària.
 

La formació específica i transversal al Consorci del Moianès es va iniciar el dia 8 de febrer i finalitza a inicis d’abril. En total 29 alumnes participen a les dues accions formatives (13 al curs especialitzat en qualitat a la indústria alimentària i 16 al curs especialitzat en logística i magatzem). 

Per altra banda, les empreses del sector agroalimentari que participin al projecte tenen la possibilitat de rebre ajuts per a la contractació laboral de les persones participants, mitjançant bonificacions.

 

PROGRAMA 30 PLUS- CONTRACTACIÓ DE PERSONES MAJORS DE 30 ANYS

 

El Consorci del Moianès inicia el “programa 30 Plus”, del Servei d’Ocupació de Catalunya,  amb l’objectiu de fomentar la ocupabilitat de persones en situació d’atur majors de 30 anys. 

En el marc del Programa "30 Plus" es duen a terme  actuacions ocupacionals per afavorir la inserció laboral de les persones en situació d'atur de 30 anys i més.

Aquestes actuacions es fonamenten en incentivar la contractació de persones per part de les empreses del territori, amb  una subvenció per pagar una part del sou del treballador, durant un període  d’entre 6 i 9 mesos. La participació en el programa, inclou  una formació adaptada al  lloc de treball d’un mínim de  60 hores, per la persona contractada. 

El termini màxim per poder realitzar un contracte dins d’aquest programa és l’1 d’octubre de 2017. Així que si tens més de 30 anys, estàs en situació d’atur i vols aprofitar aquesta oportunitat de treball i formació, truca al 93.830.14.18 per concertar una entrevista al SOM-Servei d’Ocupació del Moianès. I si sou una empresa interessada en contractar personal a través d’aquesta subvenció, poseu-vos en contacte amb nosaltres.  

 

Consorci del MoianèsAquest article es de moianès.net, el portal del Moianès i rodalies
https://www.moianes.net

La direcció d'aquesta noticia es:
https://www.moianes.net/modules.php?name=News&file=article&sid=1592