La Junta d'ARCA segueix avançant en la seva campanya
Data Divendres, 17 de març a les 15:52:12
Tema economiaLa Junta d’ARCA segueix avançant en la seva campanya iniciada amb l’aprovació de la moció “PER UN DESENVOLUPAMENT RURAL, SOSTENIBLE, INTEGRAL I INTEGRADOR”

Durant la passada Junta Ordinària d’ARCA celebrada el dimecres 15 de març es va fer evident l’avenç en la campanya per l’aprovació de la moció de llei “PER UN DESENVOLUPAMENT RURAL SOSTENIBLE, INTEGRAL I INTEGRADOR”, i la sensibilització d'agents territorials i grups polítics sobre el valor de la bona feina que fan els grups d'acció local i la vigència de la metodologia Leader. Un altre punt destacable de l’ordre del dia va ser l’aprovació a donar suport a la proposta d’AMEC per establir un cànon a la concentració de parcs eòlics amb l’objectiu de compensar els municipis afectats per l’impacte de les instal·lacions.

El passat dimecres, dia 15 de març de 2017, es va celebrar la Junta Ordinària d’ARCA a la Vall de Núria, moments abans de que comencés el V Intercanvi d’experiències de Grups Leader.

Des de l’aprovació per part d’ARCA, el passat 16 de febrer de 2017, de la moció “PER UN DESENVOLUPAMENT RURAL SOSTENIBLE, INTEGRAL I INTEGRADOR” es va iniciar una campanya de sensibilització a institucions, organismes, grups polítics, empreses i persones sobre la importància de la concertació territorial, la planificació conjunta i l’enfocament integrador que haurien de tenir les polítiques en els nostres territoris rurals.

Tots els Grups d’Acció Local ja estan treballant per donar embranzida a la moció i es fa palès amb el bon ritme d’adhesions obtingudes fins al moment a la moció. Des de la Junta d’ARCA s’està planificant una compareixença al Parlament de Catalunya per exposar la proposició de llei i sensibilitzar als grups parlamentaris catalans sobre la importància dels valors intrínsecs del món rural així com exposar aquells elements imprescindibles davant qualsevol nou marc legal que es vulgui plantejar.

Seguint l’ordre del dia, la Junta d’ARCA va aprovar la moció per a l’establiment d’un cànon a la concentració eòlica de Catalunya i a la creació d’un Fons compensatori al medi rural. La proposta sorgeix de l’Associació de Municipis Eòlics de Catalunya (AMEC) i té per objectiu compensar els municipis afectats per l’impacte de les instal·lacions dels parcs eòlics.

També es va aprovar la “Declaració de Tartu. Renovant Leader/DLP més enllà de 2020”. Aquesta declaració convida a la Comissió Europea i a les autoritats de gestió dels Estats membres a entaular un diàleg i una interlocució estreta amb els GAL i les seves xarxes LEADER, al mateix moment que dissenyen el nou marc d’aplicació de LEADER/DLP.

Un cop finalitzat l’ordre del dia la Junta d’ARCA va estar convidada a participar en el V Intercanvi d’experiències de grups LEADER que es va realitzar els dies 15 i 16 de març dins del territori de l’Associació LEADER Ripollès Ges Bisaura.

 


ARCA. Associació d’Iniciatives Rurals de Catalunya


Aquest article es de moianès.net, el portal del Moianès i rodalies
https://www.moianes.net

La direcció d'aquesta noticia es:
https://www.moianes.net/modules.php?name=News&file=article&sid=1596