Això és una “guerra”
Data Divendres, 18 d'octubre a les 07:34:59
Tema opinióCatalunya es troba en una “guerra”, no convencional,  entre la meitat de la ciutadania catalana, que no és poca, i l’Estat Espanyol. Una “guerra” a on no hi ha armes, almenys per una de les parts.

Des de la sortida de la sentència de l’1-O, el conflicte que es troba instaurat a Catalunya des de fa anys està agafant cada vegada més els tics d’una “guerra”. Ens haurem d’acostumar cada vegada més a patir “danys colaterals”: problemes de mobilitat, cancel·lació d’actes i activitats, suspensió de jornades escolars, vagues, aturades, etc.

Les noves tecnologies hi tenen un paper important en aquesta “guerra”. Apareix un nou moviment en escena, la plataforma anònima Tsunami Democràtic que dictarà la nova estratègia a seguir en el camp de “batalla” a través de Telegram (330.000 descàrregues fetes fins avui) i en altres aplicacions a les xarxes. Aquest moviment ha avisat que la lluita serà continuada i llarga en el temps.

Serà una “guerra” de desgast per veure qui aguanta més amb intenció de cronificar-se durant un llarg període.La gent involucrada en el independentisme arribarà a fer més cas d’aquestes mandats virtuals que els que diuen els polítics, doncs aquests parlen molt i no diuen ni troben cap solució, incrementant cada vegada més la seva manca de credibilitat i confiança.

Tot això agreujat pels aldarulls violents que es produeixen després de les manifestacions pacífiques, verdaderes batalles campals inspirades en els enfrontaments amb la policia dels estudiants de Hong Kong i els armilles grogues de França.

A veure si aquest nou escenari serveix perquè els polítics d’aquí i d’allà reaccionin i vegin la tendència que està agafant aquest conflicte. Que es posin a parlar seriosament d’una vegada, deixant de banda els interessos partidistes, per tal de desbloquejar aquest enfrontament que no és menor.

Vist que tothom s’omple la boca de la paraula democràcia potser aquesta “guerra” passarà a la història amb el nom de “La Guerra Democràtica”.

 

Feliu Añaños i MasllovetAquest article es de moianès.net, el portal del Moianès i rodalies
https://www.moianes.net

La direcció d'aquesta noticia es:
https://www.moianes.net/modules.php?name=News&file=article&sid=1769