Es signa un conveni entre la Fundació Impulsa i el Consell Comarcal del Moianès
Data Dimarts, 25 de febrer a les 13:34:11
Tema economiaEl Consell Comarcal del Moianès i la Fundació Impulsa signen un conveni per promoure l’accés dels alumnes als cicles formatius.

Des de les dues entitats se’ls donarà suport econòmic, acompanyament i oportunitats per a seguir estudiant i formar-se. Els estudiants tindran l’oportunitat de realitzar itineraris de formació professional que afavoreixin la seva inserció laboral.

El Consell Comarcal del Moianès i la Fundació Impulsa van signar el passat 20 de febrer a Moià, un conveni de col·laboració que servirà per promoure l’accessibilitat d’alumnes del Moianès als cicles de Formació Professional (FP), i els acompanyaran de manera transversal per oferir-los noves oportunitats professionals.

Es tracta d’un programa que fomenta la relació empresa, centre educatiu i alumne per tal de millorar les habilitats dels estudiants segons les necessitats de les empreses i, alhora, promocionar el talent i la seva retenció geogràfica a la comarca per facilitar un bon desenvolupament de la indústria i els serveis de la zona.Més d’una desena vintena d’alumnes de 4t d’ESO de l’institut de Moià, l’Institut Escola de Castellterçol i l’Institut d’Artés (ja que joves de la comarca també van a estudiar en aquest municipi) es podran beneficiar de les beques IMPULSA i tindran l’oportunitat de realitzar itineraris de formació professional que afavoreixin la seva inserció laboral, evitant que la situació econòmica i social sigui una barrera que els impedeixi formar-se professionalment.

Els alumnes becats rebran suport econòmic, i un acompanyament per part d’un mentor que l’ajudarà durant els anys en què duri la formació professional escollida. “Volem que l’alumne tingui un aterratge fàcil en el món laboral. La Formació Professional té un índex d’incorporació molt elevat. I nosaltres els volem guiar cap a l’empresa, preparar-los, formar-los i integrar-los en la vida professional”, va destacar el president de la Fundació Impulsa, Carles Cuyàs.

Cuyàs va ressaltar la necessitat en què els joves del Moianès es puguin seguir quedant a la comarca una vegada hagin finalitzat la seva formació professional. “Volem que els joves siguin un actiu per la comarca i per al territori. El valor del Moianès s’ha de poder quedar al Moianès”.

El vicepresident del Consell Comarcal del Moianès, Eloi Oller, també va remarcar la necessitat “d’identificar les necessitats dels joves del Moianès i d’aquesta manera, poder seguir teixint joventut”. Oller va cloure l’acte agraint la feina dels tècnics de la institució i de totes les persones que han treballat per tirar endavant aquest projecte.

 

Consell Comarcal del MoianèsAquest article es de moianès.net, el portal del Moianès i rodalies
https://www.moianes.net

La direcció d'aquesta noticia es:
https://www.moianes.net/modules.php?name=News&file=article&sid=1787