Projecte innovador “Moianès – cruïlla d’oportunitats”
Data Dijous, 05 de març a les 07:28:08
Tema economiaEl Moianès aposta per un model de serveis d’atenció centrat en la persona a través del projecte innovador “Moianès – cruïlla d’oportunitats”.

La subvenció per tirar endavant el projecte ha estat atorgada pel Servei Públic d’Ocupació de Catalunya (SOC), dins el marc dels projectes Innovadors i Experimentals.

Des de 2011 el Consorci del Moianès és un dels ens locals que ha obtingut cada any la subvenció dels Projectes Innovadors i Experimentals, que poden arribar als 150.000 € anuals. En les dues darreres convocatòries nomes se n’han atorgat a 25 (2018) i 26 (2019) ens locals, dels quals no més de 5 arriben a aproximar la xifra de 150.000 €.

Enguany el Consorci ha obtingut novament aquesta subvenció per un import de 148.109,04 €, el 100% del sol·licitat, sota el títol “Moianès, cruïlla d’oportunitats. Cap a un model de serveis centrat en la persona”. L’objectiu és implementar el model d’Atenció Centrada en la Persona als serveis públics per aconseguir un millor nivell de benestar dels ciutadans així com donar resposta a les necessitats del mercat de treball i de les empreses que atenen a persones del Moianès.Els beneficiaris seran persones desocupades, ocupades irregularment o amb voluntat de millorar la seva situació laboral, principalment a les dones en atur i amb baix nivell de qualificació; també se’n podran beneficiar les empreses del territori, especialment les dedicades a donar serveis a persones, així com els ajuntaments i els seus treballadors. La implementació del projecte ha de comportar la creació i manteniment de llocs de treball i millora de la professionalització en aquest sector.

Hi haurà un total de 17 accions diferenciades, entre les quals cal destacar un bloc de formació per a professionalitzar les feines d’atenció a les persones (lleure infantil, tasques de la llar, treballadors de residències, sector turisme i restauració, etc.); també es donaran a conèixer als veïns iniciatives pioneres en l’àmbit del consum responsable, alimentació de proximitat i ecològica, malbaratament alimentari, sostenibilitat energètica, residus, etc.  

Així mateix, s’oferiran sessions d’acompanyament personalitzat per tots aquells treballadors que vulguin autoocupar-se, preveure les necessitats de recursos de futur en forma de pensions o prestacions, i per fomentar l’economia social i solidària en els àmbits d’atenció a les persones. 

Les empreses gaudiran de formació i acompanyament per treure’s la certificació Biosphere a la qualitat i sostenibilitat turística, per a implantar mesures innovadores de responsabilitat Social i per a poder accedir al mercat públic de les licitacions de serveis, així com en altres àmbits.

Amb la voluntat de promoure un territori innovador i transformador, es duran a terme estudis d’impacte econòmic, social i laboral de tenir un model d’envelliment a la pròpia llar, es donaran a conèixer models i bones pràctiques de territoris similars, així com la creació d’indicadors de qualitat per conèixer el nivell de benestar dels ciutadans i millorar els serveis que reben des de les administracions públiques.

 

Consell Comarcal del MoianèsAquest article es de moianès.net, el portal del Moianès i rodalies
https://www.moianes.net

La direcció d'aquesta noticia es:
https://www.moianes.net/modules.php?name=News&file=article&sid=1789