L'Ateneu Popular del Moianès es reivindica amb la seva ocupació
Data Dissabte, 12 de juny a les 10:14:49
Tema políticaAlgunes hem nascut i crescut a la bonica vila de Moià, d'altres hi hem vingut de passada i no ens ha estat difícil enamorar-nos d'aquest poble situat en un indret tan privilegiat. Moià, és la nostra vila, la que hem aprés a estimar, tot i no ser perfecte, tot i tenir mancances, tot i les diferències entre veïnes i veïns. Ens sentim orgulloses de viure-hi i fer créixer el poble dia a dia. Avui ha arribat el moment d'organitzar-nos, d'unir esforços i de teixir xarxes de solidaritat que ens permetin fer de Moià, un lloc encara més agradable, més inclusiu i més humà.

En aquests moments de crisi sanitària, econòmica i política en què ens trobem immerses, es fa més evident que mai la necessitat que tenim les persones de fer-nos costat i així poder fer front les dificultats individuals de forma col·lectiva.

Totes patim els estralls de la situació d’emergència social l’aïllament, l’augment de la pobresa, la precarització al món laboral, la necessitat de cures... i en aquest context actual, es fa evident que tan sols de forma conjunta i amb l’empenta de totes serem capaces de sortir-nos-en. Avui dia, després de dècades de retallades i privatitzacions, de veure minvar els nostres drets socials i polítics i de patir l’augment de la repressió i el control, les estratègies per construir i promoure el poder entre nosaltres esdevenen vitals. Necessitem fer aliances i crear moviments, reconèixer la diversitat i els desacords, al mateix temps que busquem valors i visions conjuntes.Com a resposta a la necessitat de disposar d’un espai de trobada on poder reflexionar sobre tot el que ens passa, col·lectivitzar el malestar i buscar solucions conjuntes entre les vilatanes, sobretot després de buscar possibles espais privats i sol·licitar el suport de les institucions sense èxit, algunes veïnes de Moià; decidim utilitzar un espai buit del poble i donar-li vida. Decidim ocupar uns edificis en construcció propietat del banc i d’un gran fons d'inversió, per allotjar-hi la seu del nou Ateneu Popular del Moianès, i així poder trobar-nos, replantejar les formes de relació actuals, col·laborar entre nosaltres i seguir construint, des de les bases, un Moià més proper i més digne per a les qui hi vivim.

Les qui formem part de l’Ateneu Popular del Moianès som vilatans i vilatanes del poble, som veïns i veïnes, som les àvies, les filles i les nétes del Moianès. Som unes quantes persones, pretenem ser moltes més i apropar-nos a la realitat de la comarca, apropar-nos a cadascú de vosaltres. Volem construir un espai on hi càpiga tothom, on ens puguem conèixer millor, on pensar plegats què ens preocupa i trobar solucions, on qüestionar allò que no ens afavoreix i proposar iniciatives per madurar des de la cooperació i la solidaritat.

Hem engegat una Xarxa d’Aliments per procurar que cap família es trobi privada d’aquest bé essencial en moments difícils, hem creat un Sindicat d'Habitatge que dóna resposta a la necessitat de tenir un sostre en condicions, hem constituït una Assemblea Feminista per garantir que les dones i nenes de la comarca tinguem veu i puguem defensar els nostres drets i llibertats. Algunes de nosaltres participem d'organitzacions polítiques com Arran o la CUP, d'altres formem part de l’Ateneu Popular sense estar vinculades a cap col·lectiu. El que ens uneix és la necessitat de compartir les nostres inquietuds i portar propostes de millora pel poble.

En aquests darrers dos mesos hem aconseguit habilitar una aula d’estudi i biblioteca, hem organitzat jornades de treball per millorar i habilitar l’espai, hem proposat dies de debats i reflexions, hem fet dinars populars per coneixe’ns, hem muntat activitats lúdiques, entre d'altres. I aspirem a fer-hi molt més! Volem adequar l'espai perquè; la gent gran pugui venir a reunir-s’hi, volem que les més joves tinguin un espai d'oci segur i alternatiu al poble, volem que les persones nouvingudes tinguin un espai on sentir-se acollides i acompanyades. Volem sobretot que ens vinguis a visitar, volem inventar plegades un nou projecte, volem créixer juntes compartint experiències i coneixements, volem donar-nos suport i cuidar-nos les unes a les altres, reconeixent les diferències de cadascú i respectant la diversitat per crear un espai viu i acollidor.

Moià, és la nostra vila i la volem seguir construint juntes des del nou Ateneu Popular.

Vine a l’Ateneu i participa!

 

ATENEU POPULAR DEL MOIANÈSAquest article es de moianès.net, el portal del Moianès i rodalies
https://www.moianes.net

La direcció d'aquesta noticia es:
https://www.moianes.net/modules.php?name=News&file=article&sid=1868