Alarma als municipis afectats per la massificació eòlica i solar
Data Dijous, 08 de juliol a les 17:11:37
Tema medi ambientAlarma als municipis afectats per la massificació eòlica i solar davant la gran quantitat de projectes declarats viables en la Ponència ambiental.

Les entitats i els grups ecologistes consideren imprescindible la suspensió temporal de la tramitació dels grans projectes mentre es tramiten les modificacions del Decret llei 16/2019

Després de la compareixença de la consellera Jordà al Parlament, la preocupació principal de la Xarxa d’Entitats Catalanes per a una Transició Energètica Justa segueix sent la falta de concreció sobre què passarà amb els projectes en tramitació i els declarats viables en la consulta prèvia per la Ponència d’energies renovables. A més, reafirmen que la millor via per afrontar el canvi de model de transició energètica és la derogació immediata del Decret Llei 16/2019.Malgrat les “bones paraules de la consellera”, les diverses entitats reivindiquen que tot plegat serà pura retòrica si no s’aturen els projectes en tramitació, que irremissiblement afectarien greument la biodiversitat, canviarien el paisatge i comprometrien el desenvolupament d’àmplies zones rurals de Catalunya.

Les entitats consideren que, mentre no s’aprovi el nou decret (anunciat per a l’octubre d’aquest any 2021) que regularà els projectes d’energies renovables, és imprescindible aturar el procés de tramitació de tots els avantprojectes de grans centrals de renovables presentats fins al moment, tenint en compte que la majoria es troben en fase inicial de viabilitat d’emplaçament que no atorga cap dret a les empreses promotores.

Manifesten que cal elaborar una planificació acurada de la transició energètica a Catalunya i establir uns criteris rigorosos respecte a les condicions que han de complir les grans instal·lacions. I s’ofereixen a treballar conjuntament amb la conselleria per dissenyar una transició energètica que garanteixi la preservació del territori.

 

Xarxa Catalana per una Transició Energètica JustaAquest article es de moianès.net, el portal del Moianès i rodalies
https://www.moianes.net

La direcció d'aquesta noticia es:
https://www.moianes.net/modules.php?name=News&file=article&sid=1872