STAGNUM'21 - Programació Cultural a L'Estany
Data Dissabte, 24 de juliol a les 10:48:14
Tema culturaL'edició del festival Stagnum 2021 comptarà amb 5 actuacions d’estils musicals diversos, tots emmarcats dins el recinte del magnífic Monestir Romànic de Santa Maria de l’Estany al llarg dels mesos de juliol i agost. Aquesta serà la tretzena edició del festival que al llarg dels anys ja ha comptat amb més de 4 mil espectadors i una setantena de propostes.

Com cada any, la programació ofereix un viatge per diversos estils musicals. Passant pel jazz, la música barroca, un taller coral i com sempre Bach, en la que serà la XIX edició de la BACHIANA. Les entrades es podran comprar a taquilla, però també a partir de la plataforma www.entrapolis.com.

La proposta, amb un cartell amb figures internacionals com la jove pianista Varvara, el llaütista Xavier Díaz-Latorre o el trompetista Raynald Colom, té com a objectiu principal reafirmar la programació cultural de primera línia que ja fa anys proposa el festival a l'Estany.

L'Stagnum obre les portes de l’esplèndid Claustre Romànic i de l'Església del poble de l'Estany, al Moianès, i distingeix figures estanyenques com el cas de Mireia Barrera, Premi Nacional de Cultura (2014), que ha estat directora durant més de dues dècades del Cor Madrigal, dirigit el Coro Nacional de España (2005-2010), i actualment és directora del grup vocal Barcelona Ars Nova i la Principal Directora Invitada del cor professional Coro de la Comunidad de Madrid. No serà el primer cop que Barrera actuï al festival, el 2019 ja va fer un dels seus últims concerts amb el Cor Madrigal, aquest any però recuperarà el format taller, que ja s'havia fet al Stagnum com a l'edició del 2009 amb Emmanuel Djob. Aquesta proposta de TALLER MUSICAL ja està oberta a la participació de tothom qui ho desitgi, prèvia inscripció, a estany.dinamitza@estany.cat.

Enguany també comptarà amb la moianesa Neus P. Cirera, poeta, escriptora i periodista, que ja ha participat en diferents recitals poètics amb músics de l'escena del jazz com Pau, Fèlix Rossy i Pablo Ruiz. La proposta inaugural aplegarà la confluència de la paraula i la poesia juntament al jazz de la trompeta de l'internacional Raynald Colom. Una vetllada de vol lliure, impulsada pel festival Stagnum.

En aquesta edició a més a més també es presenta el Quartet Jazz Stagnum, que només es podrà veure a l'Stagnum'21, i que reunirà a quatre figures internacionals del jazz català: Albert Bover; al piano, Pau Bombardó; a la bateria, Esaie Cid; al saxo i Manel Fortià: al baix.

Aquestes dues propostes impulsades pel festival i per un dels seus cofundadors, David Cid, són una mostra més del compromís que el festival Stagnum ja fa tretze anys que ha pres: no només programar sinó impulsar noves trobades musicals i artístiques i, per extensió, fomentar la cultura a gran escala des d’un punt de partida, aparentment, petit.

La XIX BACHIANA n'és un altre exemple. Des que va guanyar el prestigiós concurs Géza Anda, la pianista Varvara ha tingut una imparable carrera internacional. Pel seu recital a l'Estany proposa, en el que serà el seu únic concert a Catalunya, les seves "Goldberg", obra que haurà interpretat al Teatre Mariisnky de Sant Petesburg, l'Auditorio Nacional i la Shubertiada de Valdegovía.

Així com la participació de Xavier Díaz-Latorre. Inmers activament en la música barroca des del 1995, o amb el seu llaüt, o amb la seva guitarra o com a director ha actuat en incomptables projectes en teatres com el Covent Garden de Londres, El BAM de Nova York sota la direcció de René Jacobs, o al Teatro Real de Madrid amb Jordi Savall. Díaz-Latorre proposarà un viatge amb obres de Franciso Guerau o Santiago de Murcia, entre d'altres: Fantasies & Danses del Segle d'Or, amb la seva guitarra de 5 ordres i la seva viola de mà de 6.

La venda d'entrades es podrà fer a taquilla, com a cada edició, però com a novetat també es podran adquirir online a partir de la plataforma www.entrapolis.com.


stagnumestany.blogspot.comAquest article es de moianès.net, el portal del Moianès i rodalies
https://www.moianes.net

La direcció d'aquesta noticia es:
https://www.moianes.net/modules.php?name=News&file=article&sid=1875