Biblioteca de Moià - Agenda novembre 2021
Data Diumenge, 31 d'octubre a les 08:16:56
Tema culturaFins el 16 de novembre
“25 imperdibles” Exposició-joc de llibres il·lustrats i àlbums.

El joc que proposa l’exposició consisteix a emparellar 25 llibres il·lustrats i àlbums amb 25 pots de vidre que contenen diversos objectes. Us convidem a tots a jugar!

Divendres 5 de novembre a les 17:30h

Contes per nadons amb Gisela Llimona, sessió ‘Tatanet’

Gisela Llimona mostrarà el contingut d'un llibre gran i en imatges que conté cançons, moixaines, jocs de falda i poemes d'autors catalans. Serà a través del material oral de la nostra terra i que encara avui perdura, que la narradora crearà l'espai idoni per enfortir els vincles entre els pares i els infants. Així doncs, el llibre que apareix a escena serà una excusa per escoltar aquests propostes del folklore català i poemes d'autors de parla catalana. ‘TATANET!’ és una trobada íntima on adults i nadons gaudiran de les paraules més tradicionals de casa nostra. Per a infants fins a 3 anys.

Del 15 al 30 de novembre

Exposició ‘Processos de reconstrucció’ de la pintora Teresa Codina Bernadí.

La Teresa és alumne de Marina Berdalet des de 2010. Co-fundadora del grup Reinvindic[ART] Artistes pels drets socials. Ha participat en les exposicions col·lectives del Cercle Artístic Moianès i en les del seu grup així com en diverses biennals de dibuix Joan Vilanova, a Manresa. Amb motiu del 25N

A partir del 17 de novembre

Tornen els Atrapallibres, club de lectura per a nois i noies de 9 a 12 anys!

Participa, llegeix i fes de jurat. Descobriràs nous mons i altres maneres de llegir... T’engresques? Més informació i inscripcions a la Biblioteca.

Dissabte 20 de novembre a les 12h

Presentació de la novel·la Junil a les terres dels bàrbars a càrrec del seu autor, l’escriptor Joan-Lluís Lluís.
Junil és l'heroïna d'aquesta història, encola papirs a la llibreria del seu pare fins que aquest mor. Fuig a peu amb tres esclaus. El temps és el principi de l'era cristiana; el lloc, una marca de l'imperi romà.
Activitat oberta a tothom.

Divendres 26 de novembre a les 17:30h

Sessió de contes ‘Dona’ amb la rondallaire Gisela Llimona.

Una sessió de contes pensada per trencar mites sobre les dones. Contes on el paper del sexe femení és diferent als cànons clàssics. Trobarem nenes que no volen portar vestits roses, princeses que es tiren pets, tortugues que volen viure segons els seus desitjos i no els del seu marit… Contes moderns, per a una societat més justa.
Amb motiu del 25N

Divendres 26 de novembre a les 19:30h

Xerrada sobre art: ‘Com l’art mou les emocions en el món dels jocs’ a càrrec de Montse Líria.

De tots els factors que componen un joc, un del que ens mou durant la partida, a vegades sense ser-ne del tot conscients, és l'art que l'acompanya. Els colors, les formes, les il·lustracions, les textures... tot plegat està dissenyat per encaixar amb la resta de peces i aconseguir portar-nos a un estat emocional concret, on juguem i vivim l'experiència. Com es creen aquestes emocions a través del disseny? Ho veurem a la xerrada!
Organitza el Cercle Artístic del Moianès

Dilluns 29 de novembre a les 19:30h

Club de lectura sobre Dones valentes de la periodista Txell Feixas Torras, a càrrec de Teresa Codina Bernadí.

“Com és que la Txell Feixas Torras pot ensenyar-nos tantes històries i tan descomunals, tant portentoses, tan honorables, tants transcendents, i totes, totes, protagonitzades per dones? Fàcil: perquè la Txell Feixas les veu. Perquè les vol veure. Perquè a ella les vides de totes aquestes dones valentes no se li han fet transparents, quan se les ha topades a Beirut, a Gaza, a Rojava, al Kurdistan iraquià, a Síria” (del pròleg de Gemma Ruiz Palà).
Amb motiu del 25N

 

Biblioteca de MoiàAquest article es de moianès.net, el portal del Moianès i rodalies
https://www.moianes.net

La direcció d'aquesta noticia es:
https://www.moianes.net/modules.php?name=News&file=article&sid=1885