Activitats de l'Oficina Jove del Moianès
Data Dissabte, 06 d'agost a les 09:48:40
Tema societatPaintball a Sant Quirze SafajaAquest estiu realitzem activitats descentralitzades als municipis,
organitzem la campanya de prevenció i reducció de riscos FEMOCISEGUR i desenvolupem accions en el marc del protocol davant les violències masclistes i LGTBIFÒBIQUES en espais públics d’oci.

Aquest estiu el Consell Comarcal del Moianès es desplaça i serà present a tots els 10 municipis de la comarca, per realitzar les següents accions i projectes:

1.          PROJECTE FEMOCISEGUR

Eixos de treball:

1.             Prevenció i informació real sobre el consum d’alcohol, cànnabis, tabac i cocaïna, principalment. Propiciar el consum responsable i sostenible.

2.             Relacions saludables i prevenció de la violència de gènere (vinculació amb el protocol davant les violències masclistes i lgtbifòbiques en espais públics d’oci).

3.             Civisme i sostenibilitat.

Aquest estiu 2022, el projecte inclou les següents accions:

-                      Servei d’informadors/es de salut: Dos informadors/es, una nit a cada municipi del Moianès en dies de Festa Major acordats amb els Ajuntaments.

-                      Formacions dirigides sobretot a entitats encarregades de les barres: dispensació responsable d’alcohol.

-                      Repartiment d’una carpeta de consum informativa, amb la normativa i formularis per a tots els bars del Moianès.

-                      Informació sobre reducció de riscos difosa principalment via Instagram @moianesjove.

-                      Curs de formació d’agents de salut juvenil - 10h amb persones joves del Moianès: salut, autoestima, alimentació, afectivitat, sexualitat, prevenció en el consum de drogues, gestió d’activitats, etc.

-                      Servei d’informadors/es de salut: Dos informadors/es, una nit a cada municipi del Moianès durant 4h.

-                      Coordinació amb altres accions del Protocol davant les violències masclistes i lgtbifòbiques en espais públics d’oci al Moianès i personal de Punts Liles als municipis.

-                     1 formació per a famílies, que es realitzarà el mes de setembre.

2.           DINAMITZACIÓ DE PUNTS LILES PROFESSIONALITZATS EN EL MARC DEL PROTOCOL DAVANT LES VIOLÈNCIES MASCLISTES I LGTBIFÒBIQUES EN ESPAIS PÚBLICS D’OCI AL MOIANÈS

En el marc del Protocol davant les violències masclistes i lgtbifòbiques en espais públics d’oci al Moianès, s’estan portant a terme les següents accions:

-                      Campanya de prevenció de les violències masclistes i lgtbifòbiques en espais públics d’oci.

-                      4 formacions: 1 a referents del Protocol a cada municipi (8 participants) i 3 dirigides a entitats (14 participants).

-                      Servei de Punts Liles professionalitzats en alguns municipis del Moianès durant les Festes Majors.  

-                      Coordinació amb regidories de cultura i comissions de festa major.

-                      Falca informativa sobre el protocol per incorporar a les festes majors.

-                      Difusió dels serveis especialitzats al Moianès.

-                      Unificació de la recollida de dades.

3.            ACTIVITATS DESCENTRALITZADES ALS MUNICIPIS I SORTIDA D’OCI COMARCAL

Des del Servei Comarcal de Joventut i l’Oficina Jove del Moianès, en coordinació amb els Ajuntaments de la comarca, es realitzaran també activitats per a joves descentralitzades als municipis. Fins el moment, s’ha realitzat un Paintball a Sant Quirze Safaja amb la participació de 40 persones. La resta d’activitats a la resta de municipis es realitzaran les properes setmanes.

El 29 de juliol també es va realitzar una sortida d’oci comarcal per a joves a Port Aventura, amb la participació de 26 joves de la comarca.

 

Consell Comarcal del MoianèsAquest article es de moianès.net, el portal del Moianès i rodalies
https://www.moianes.net

La direcció d'aquesta noticia es:
https://www.moianes.net/modules.php?name=News&file=article&sid=1925