La Fundació ”la Caixa” selecciona una iniciativa del Moianès
Data Dimarts, 30 de maig a les 13:25:33
Tema societat


La Fundació ”la Caixa” selecciona 358 projectes socials a Catalunya als quals destinarà 10,6 milions d’euros.

Impulsar l’acció d’aquestes iniciatives permetrà atendre prop de 200.000 persones en situació de vulnerabilitat.

              A través de les Convocatòries de Projectes Socials, la Fundació ”la Caixa” impulsarà l’acció de 358 projectes a Catalunya amb una dotació de 10.689.860 euros, un 44 % més que l’any anterior.

              Una de les iniciatives seleccionades és del Moianès: “Joventut per Tothom”, de l’Open Cultural Center.

              Els projectes seleccionats estan repartits en sis àmbits d’actuació: lluita contra la pobresa i l’exclusió social, persones amb discapacitat o trastorn mental, inserció sociolaboral, interculturalitat i acció social, gent gran i reptes derivats de l’envelliment, i humanització de la salut.

              A partir del 12 de setembre, les entitats socials catalanes podran presentar els seus projectes en una nova edició de la convocatòria, corresponent al 2023, que estarà oberta fins al 5 d’octubre.

Barcelona, 29 de maig de 2023. Les convocatòries de Projectes Socials de la Fundació ”la Caixa” han seleccionat a Catalunya 358 projectes, als quals es destinaran 10.689.860 euros. La dotació, un 44 % més elevada que l’any anterior, impulsarà l’acció del tercer sector socials català i permetrà atendre 188.179 persones en situació de vulnerabilitat. Del total, una de les iniciatives seleccionades és del Moianès: “Joventut per Tothom”, de l’Open Cultural Center.La resolució de la Convocatòria de Projectes Socials Catalunya ha estat presentada al Museu de la Ciència CosmoCaixa pel director general de la Fundació ”la Caixa”, Antoni Vila Bertrán; i el subdirector general de la Fundació ”la Caixa”, Marc Simón; amb intervenció del conseller de Drets Socials de la Generalitat de Catalunya, Carles Campuzano.

També hi ha estat presents, la directora territorial de CaixaBank a Barcelona, María Alsina; i tres de les entitats seleccionades, que han presentat els seus projectes: EmpoderEM: Promoció de l’autonomia i el benestar de les persones amb EM i altres malalties neurodegeneratives, de la Fundació Esclerosi Múltiple - FEM; Atenció integral a persones en situació de sense llar, del Centre d’Acollida Assís, i El cohabitatge a la vellesa. Una opció de vida, de la Fundació Privada Llars Compartides.

«L’encadenament de crisis dels últims anys està provocant un augment del nombre de persones en situació de vulnerabilitat. I som conscients que aquesta situació també està obligant les entitats socials que les atenen a fer un esforç extraordinari. Per això hem ampliat la dotació i hem facilitat l’accés als ajuts d’aquesta convocatòria. Perquè volem estar més a prop que mai de les persones que més ho necessiten i continuar avançant cap a una societat més justa a través de l’impuls del màxim nombre possible de projectes socials», ha explicat el director general de la Fundació ”la Caixa”, Antoni Vila Bertrán.

Impacte al territori i en les persones

En l’àmbit municipal, els projectes seleccionats es duran a terme a 75 localitats catalanes diferents. La ciutat de Barcelona, amb 175 iniciatives seleccionades, és la localitat que concentra més projectes.

L’ajut a totes aquestes iniciatives permetrà atendre 188.179 persones en situació de vulnerabilitat i impulsarà la tasca de 2.633 professionals i 11.335 persones voluntàries.

Novetats principals de la convocatòria

Fins a l’any passat, les convocatòries socials de la Fundació ”la Caixa” eren d’àmbit estatal. A partir del 2022, l’entitat llança un total de 20 convocatòries, 18 de les quals són territorials, una per a cada comunitat autònoma i una altra per a Ceuta i Melilla. Aquest nou model territorial vol apropar els ajuts a les persones en situació de vulnerabilitat i a les entitats sense ànim de lucre de cada territori, en aquest cas, Catalunya. Només mantenen el seu abast nacional les convocatòries d’Acció social en l’àmbit rural i de Cooperació internacional. A Catalunya, 4 projectes dels 358 seleccionats han presentat la seva candidatura a través de la convocatòria d’Acció social en l’àmbit rural.

A més del nou model territorial, les convocatòries incorporen un nou repartiment de la dotació econòmica, que s’ha establert sobre la base de la població de cada comunitat autònoma. Altres novetats incorporades el 2022 són l’increment de 40.000 a 50.000 euros de l’import màxim que es pot sol·licitar per projecte en la modalitat 1 i la simplificació del formulari de presentació de projectes per facilitar la participació de totes les entitats.

La pròxima convocatòria s’obrirà al setembre

A partir del 12 de setembre, la Fundació ”la Caixa” obrirà una nova edició de la Convocatòria de Projectes Socials Catalunya, corresponent al 2023. Fins al 5 d’octubre s’hi podran presentar projectes i sol·licitar ajuts de fins a 50.000 euros en la modalitat 1 i de fins a 100.000 euros en la modalitat 2. En aquesta nova edició, la convocatòria prestarà una atenció especial a la situació actual de crisi econòmica, social, sanitària i energètica, que està provocant un augment del nombre de persones en situació de vulnerabilitat i també un agreujament de les situacions que aquestes persones pateixen.

 

Fundacio "la Caixa"Aquest article es de moianès.net, el portal del Moianès i rodalies
https://www.moianes.net

La direcció d'aquesta noticia es:
https://www.moianes.net/modules.php?name=News&file=article&sid=1961