Diada de les seleccions catalanes a Vic
Data Diumenge, 04 de juny a les 23:00:00
Tema esportsErnest Benach, president del Parlament de Catalunya, Xavier Vinyals, president de la Plataforma Pro Seleccions Esportives Catalanes, i Jaume Conejero director de projecció exterior de l'Esport.Durant aquest diumenge s'ha celebrat a Vic el 'Dia de les seleccions catalanes'. Organitzat per la Plataforma Pro Seleccions Esportives Catalanes i l'Ajuntament de Vic s'han desenvolupat activitats esportives i culturals en un acte reivindicatiu de les seleccions esportives catalanes.
Vic ha acollit avui el 'Dia de les seleccions catalanes'. Aquesta ha estat una jornada reivindicativa organitzada per la Plataforma Pro Seleccions Esportives Catalanes i l'Ajuntament de Vic.

La jornada ha combinat activitats culturals i lúdiques amb les esportives.

En tennis taula, s'ha disputat un encontre a la pista del Tennis Taula Vic entre la selecció catalana i la selecció de Xina. El resultat ha estat clarament favorable als xinesos per 4 a 0.

Al pavelló municipal han tingut lloc vàries competicions d'handbol. S'ha disputat la 'Lliga dels Pirineus'. També s'han disputat les finals de la Copa Catalunya en diferents categories. La final sènior masculina la guanyat l'OAR Gràcia de Sabadell on la segona tanda de penals ha estat necessària per decidir el guanyador.

En futbol, s'ha disputat el Campionat Comarcal de Catalunya. La selecció de les comarques de Tarragona s'ha fet amb el títol en categoria infantil i la selecció de les comarques de Lleida en categoria cadet. El president de la Federació Catalana de Futbol, Jordi Roche, ha assistit als partits acompanyats pel seleccionador català de futbol, Pere Gratacós.


Al marge de l'aspecte competitiu s'han realitzat exhibicions de diferents esports, en especial els que pertanyen a les federacions catalanes reconegudes internacionalment com són el corfbol, el twirling, pilota basca, bàsquet en cadira de rodes, el futbol australià, el pitch & putt, fisioculturisme i d'altres com l'enomenat 'Ice Stock'.

A la Plaça Major s'han instal·lat estands de les federacions esmentades on s'oferia informació d'aquests esports i de la seva representació catalana. Els assistents també han pogut gaudir de partits de futbol i bàsquet en format tres per tres, escola de castells, activitats infantils i a l'una de la tarda un concert del grup 'Macedònia' per el públic més jove.

Els actes es clouran amb un concert a la Plaça Major que es preveu durarà fins quarts de dues de la matinada.

Als actes han assistit el barceloní Xavier Vinyals com president de la Plataforma Pro Seleccions Esportives Catalanes, Ernest Benach, President del Parlament, i Jaume Conejero director de projecció exterior de l'Esport i Pere Sust president del Comitè Olímpic Català.Aquest article es de moianès.net, el portal del Moianès i rodalies
https://www.moianes.net

La direcció d'aquesta noticia es:
https://www.moianes.net/modules.php?name=News&file=article&sid=365