Posa la llengua a sobre del coixí
Data Divendres, 02 de febrer a les 18:15:00
Tema cultura



Cada dijous ens trobem amb la colla al mercat, anem arribant una al darrera de l’altre; sense cap pressa anem resseguint totes les parades, i de tant en tant una de nosaltres compra alguna cosa.


Arriba la Berta, corrent, vermella de galtes tant si es estiu com hivern, ja ens saluda cridant, com si fóssim totes sordes; no cal que ens digui res més, la canalla l’ha fet tornar boja de bon matí, i ens ho farà pagar a nosaltres...!

Arriba l’Antònia, calmada, passejant amb el seu gosset, abans d’arribar al mercat, ja ha fet una volteta pels afores del poble, porta calçat d’esport, no li ve d’una estona per estar dreta...!

Arriba la Paula, abans de dir-nos bon dia, s’ha d’escurar el coll; viu sola i no ha parlat amb ningú des d’ahir a la tarda; finalment, quan agafa embranzida, ens diu deu o dotze paraules de cop...!


Arriba la Conxa, amb un mal humor...! fa règim perquè la roba de temporada no li va bé, i diu que no li dóna la gana de comprar-ne de nova. De moment amb el que porta gastat amb productes especials dietètics, s’hauria pogut renovar tot el vestuari...!

Arriba l’Esperança, pobreta! Fa un mes que s’ha quedat vídua. Ara va una miqueta perduda, sense el seu Antoni, no es ningú! Això ho diu ella...!

Arriba la Clàudia, espitregada, amb molts fogots, donant-nos ordres... – No em deixeu prendre cafè, aquesta menopausa em matarà! La cafeïna li provoca unes calorades...!

Arriba la Pepa, carregada com un burro; abans d’arribar al mercat, ja ha fet la compra a les botigues del poble; després només rondina, perquè va comparant els preus d’uns i altres botiguers i s’encén de ràbia. No troba cap preu ajustat a la seva economia...!

Ja hi som totes, i com que hem voltat pel mercat una bona estona, ens anem al cafè a fer el got, i de passada a xerrar de les nostres coses.

Parlem tantíssim i de tantes coses, que el temps ens passa volant! Sort que sempre ni ha alguna d’assenyada que assenyala el rellotge i dóna per acabada la trobada.

Llavors la Paula, que és la que ha practicat més amb la veu, amb un somriure de picardia ens diu... – Aquesta nit haurem de posar la llengua a sobre del coixí. El proper dijous us vull a totes recuperades...!

Eulàlia Molins Aragall.





Aquest article es de moianès.net, el portal del Moianès i rodalies
https://www.moianes.net

La direcció d'aquesta noticia es:
https://www.moianes.net/modules.php?name=News&file=article&sid=507