El Mercader de Venècia a Castellterçol
Data Dimecres, 07 de març a les 06:00:00
Tema culturaQuatre actrius protagonitzen una versió lliure del Mercader de Venècia
al Centre Espai Escènic de Castellterçol.

Aquest diumenge 11 de març, el Centre Espai Escènic acull la versió lliure de El Mercader de Venècia. Una obra original de William Shakespeare i que es representarà a Castellterçol a les 19h.

“El Mercader” és una obra molt complexa on s’hi barregen elements de comèdia i també de tragèdia (…). Tampoc no es posen d’acord en la càrrega antisemita que destil·la l’obra. Això ens impulsa a aprofundir en els esculls d’una obra difícil com és aquesta. Creences religioses, el catolicisme i el Judaisme enfrontats en una lluita pel poder; El naixement del capitalisme modern, El mercantilisme i la usura; el poder del diner; Tot es pot comprar i vendre. L’odi i la venjança; Els caçadors de fortunes; La hipocresia establerta socialment; La flexibilitat de les lleis; Les màscares socials, ningú no és qui sembla ser; Les trampes, l’ambició, l’homosexualitat encoberta. (…) Un repte i una gran aventura intentar veure a l’Antonio formant part de la Màfia dels negocis en els mercadeigs creixents dels anys 30 (...)

Una obra dirigida per Pep Plà i interpretada per quatre grans actrius. La coreografia està dirigida per Montse Colomé i la dramaturgia per Pep Plà, Anna Güell i Mercè Anglès.

“Así como en el siglo XVII los personajes de Shakespeare sólo los interpretaban hombres ahora, con toda naturalidad, los hacen mujeres” apunta Pla. Mercè Angles, Anna Güell, Mercè Martínez iÀngels Sánchez son, respectivament, Porcia, Shylock, Antonio, mercader de Venècia i Basanio, el pretendent de Porcia.
 
Continuant amb la voluntat de seguir versionant les obres del dramaturg, la Cia Q-Ars Teatre posa als escenaris de Castellterçol una obra en la que la tots els personatges compren o son comprats i on es viu moments de tragèdia com també moments de comèdia.
 
És una obra ambientada  a la dècada de 1930, en una societat de grans mercaders i on Shakespeare va voler representar les vivències de l’època des d’un punt de vista peculiar. Una obra imprescindible per les nostres agendes i que ens espera aquest proper diumenge 11 de març a les 19h al Centre Espai Escènic de Castellterçol.

Aquest article es de moianès.net, el portal del Moianès i rodalies
https://www.moianes.net

La direcció d'aquesta noticia es:
https://www.moianes.net/modules.php?name=News&file=article&sid=543