'No a la Mat' organitza una xerrada per parlar de la línia Sentmenat-Bescanó
Data Dimecres, 07 de març a les 16:00:00
Tema medi ambientLa plataforma 'No a la Mat', juntament amb membres de  l'Associació d'Alcaldes de Municipis Afectats (AMMAT) i de la plataforma de la 'NON THT' de la Catalunya del nord, han organitzat una xerrada dirigida a tots els alcaldes, partits polítics i entitats d'Osona per parlar sobre com afectarà el projecte de la línia Sentmenat-Bescanó a la comarca. L'acte es portarà a terme aquest divendres, 9 de març, al centre cultural Can Costa i Font de Taradell (Osona).


Tal com ha explicat a l'ACN Ramon Forcada, membre de la plataforma 'No a la Mat' a Osona, la Xarxa Elèctrica Espanyola (Red Eléctrica Española-REE) i l'estat espanyol volen fer passar un 'projecte de negoci amb l'exportació d'electricitat' com si fos un desenvolupament necessari per a 'les nostres vides quotidianes'.

L'AMMAT, en el seu intent de buscar alternatives, s'ha trobat amb la negativa de REE i l'estat espanyol de proporcionar informació de dades bàsiques per confeccionar una opció tècnicament coherent, ha afegit. En aquest sentit, Forcada ha assegurat que la 'falta de transparència informativa ha estat una constant' en tot el procés.

La membre de la MAT ha assenyalat també que tant França com la resta de països que formen Europa sempre han defensat l'aprofitament dels corredors elèctrics existents, com és el cas de la línia Vic-Baixàs, que s'ha convertit en 'una ferma candidata a ser reconvertida en una línia MAT'.


Segons l'Associació 'No a la MAT', el Ripollès i Osona són dues de les comarques afectades per aquesta infraestructura. Per aquest motiu, aquesta entitat ha organitzat una xerrada dirigida a tots els alcaldes, partits polítics i entitats d'Osona per parlar sobre com afectarà el projecte de la línia Sentmenat-Bescanó a la comarca. L'acte es portarà a terme el divendres que ve, 9 de març, al centre cultural Can Costa i Font de Taradell (Osona).

L'organització de la xerrada també compta amb la col·laboració dels membres de l'AMMAT i de la plataforma de la 'NON THT' de la Catalunya del nord, que s'oposen a aquesta infraestructura.

Anna Molas // ACN


Aquest article es de moianès.net, el portal del Moianès i rodalies
https://www.moianes.net

La direcció d'aquesta noticia es:
https://www.moianes.net/modules.php?name=News&file=article&sid=544