Sogres i bunyols de cuaresma
Data Dissabte, 31 de març a les 06:00:00
Tema cultura


Un dia la Basi m’ho va dir: – Noia, tu si que menjaràs bunyols! Els pares que només teniu filles sou uns privilegiats, escolta el què t’explicaré:
Un diumenge de quaresma, a la tarda, els pares del Josep varen anar a visitar el seu fill i a la nora de sorpresa. En trucar a la porta la nora els va obrir, i una mica estranyada els hi va dir: – Com es que no heu telefonat abans de venir? Tinc el Josep amb febre i ara esta dormint.

La sogra es va interessar per l’estat del seu fill, i la nora la va tranquil·litzar tot dient-li que només era un petit refredat, però que li sabia greu de despertar-lo perquè feia poca estona que s’havia posat al llit.

En veure que la nora no els convidava a passar a l’interior de l’habitatge, la bona dona li va dir: – us portàvem uns bunyols de quaresma per a berenar, però guarda’ls, i quan el Josep es desperti mira de que en mengi algun, li agraden força – La nora els va agafar i va dir als sogres, que ja els faria saber de l’estat del Josep.

La pobre parella es va acomiadar de la nora, amb els desig de que el seu fill es poses ben bo. Quan eren apunt de sortir de l’edifici, varen notar que pujaven els consogres, i es varen amagar al forat del sota escala.

Varen sentir com els pares de la seva nora tocaven el timbre, i que de seguida la filla els obria, amb un entusiasme que no era habitual en ella els hi va dir: – passeu, que menjareu bunyols!
Els pares del Josep, van sortir cap el carrer amb la cua entre les cames.
Llavors la bona dona li digué al marit: – Ho veus Pere, només mengen bunyols a casa dels fills, els pares que tenen filles!
A partir d’aquell dia, els bunyols de quaresma i els sogres, varen quedar ben renyits.

Eulàlia Molins Aragall

Aquest article es de moianès.net, el portal del Moianès i rodalies
https://www.moianes.net

La direcció d'aquesta noticia es:
https://www.moianes.net/modules.php?name=News&file=article&sid=562