10 anys de Campanya Contra el Quart Cinturó
Data Dimecres, 07 de novembre a les 07:00:00
Tema societatEls opositors al 4rt Cinturó han presentat aquest vespre al restaurant Anònims de Granollers, l'exposició '10 anys de Campanya Contra el Quart Cinturó' on repassen els 10 anys d'historia dels membres de la campanya defensant el territori, a través de diverses fotografies i textos. La mostra és el primer d'un seguit d'actes que es realitzaran a diferents poblacions del Vallès Oriental i l'Occidental,i que culminaran amb la manifestació convocada pel pròxim diumenge 18 de novembre, entre les Franqueses del Vallès i Granollers.


L'exposició '10 anys de Campanya Contra el Quart Cinturó' és un dels actes previs a la manifestació del 18 de novembre i pretén ensenyar als visitants els 10 anys de reivindicacions contra aquesta infraestructura. L'exposició mostra totes les entitats que han recolzat la CCQC, així com diverses imatges dels indrets afectats, sobretot zones forestals, ramaderes i agrícoles de la plana del Vallès, del Baix Llobregat i de part del Penedès.

Un dels membres de la CCQC, Josep Martínez ha explicat que l'exposició 'realça la ideologia de la campanya' per treballar amb les autoritats del país alhora d'exposar el punt de vista respecte l'organització territorial. Martínez ha recordat que la construcció del quart cinturó originaria 'forts impactes de destrucció de l'entorn natural, dels espais agrícoles i ramaders i de les zones de lleure i passeig' i ha afegit que el traçat d'aquesta infraestructura dibuixat de manera transversal, trencaria un total de 7 corredors biològics de la plana del Vallès i afectaria diversos 'indrets amenaçats amb zones arqueològiques'.


El membre de la CCQC ha recalcat que és totalment evident que el quart cinturó en el cas que es porti a terme, comportarà un 'creixement irregular' de les zones urbanitzades, tant industrials com residencials amb la conseqüent 'ocupació i destrucció del territori' i la 'contaminació acústica, visual i ambiental'. En aquest sentit, Josep Martínez ha explicat que aquestes infraestructures 'només serveixen per esponjar de forma momentània la mobilitat del transport públic i de mercaderies', ja que està comprovat que les zones on s'han traçat noves carreteres, progressivament 's'omplen d'activitats industrials i residencials disperses' i aquest fet implica segons Josep Martínez que 'hi hagi més trànsit en aquelles zones'.

En definitiva, Josep Martínez ha explicat que si els objectius per fer una nova carretera són millorar la mobilitat, no és lògic perquè tal i com s'ha comprovat, 'és un peix que es mossega la cua i noves carreteres comporten més embussos'.

Josep Martínez ha explicat que els membres de la campanya reclamen a l'administració que abans de fer noves carreteres es millori 'la xarxa secundària de carreteres, la xarxa actual de transport col•lectiu i de mercaderies i finalment, que des del Govern es marqui una 'ordenació territorial que distribueixi unes zones agrícoles, forestals i industrials' perquè cada municipi no es prengui la llibertat d'organitzar el seu municipi sense tenir en compte el territori.

Josep Martínez ha recordat que els objectius de la campanya corresponen a 'reincidir en la realització d'un model territorial equilibrat', en evitar la construcció de carreteres innecessàries i preservar els espais agrícoles i forestals.

Martínez ha explicat que la CCQC ha preparat un seguit d'actes que es portaran a terme fins el pròxim 18 de novembre amb la intenció de donar a conèixer i fer participar la ciutadania a la manifestació convocada per protestar contra el quart cinturó a Granollers. Josep Martínez ha explicat que els actes previs a aquesta manifestació correspondran a una trobada de regidors del Vallès Occidental, l'Oriental i el Baix Llobregat, el pròxim 10 de novembre a Sabadell per signar un manifest conjunt contra aquesta infraestructura. Posteriorment, el dia 14 de novembre està prevista la presentació oficial de la manifestació a les dues del mig dia a Granollers amb la presència confirmada del jugador del F.C Barcelona, Oleguer Presas, de l'excoordinador de la Unió de Pagesos, Pep Riera i de la coordinadora nacional d'Asaja, Rosa Pruna, entre d'altres autoritats. El dia 15 de novembre els membres de la campanya faran una xerrada a Cardedeu, sobre la situació actual del quart cinturó. El dia 17 està organitzada una jornada festiva contra quart cinturó a la plaça de la Porxada amb activitats al llarg de tot el dia com ara, xerrades, un dinar popular, animació infantil i concerts. Finalment, el diumenge 18 de novembre es farà la manifestació contra el quart cinturó que començarà a la plaça de l'Ajuntament de les Franqueses del Vallès amb tractors i bicicletes fins a la plaça Jaume Primer de Granollers on començarà aquesta manifestació popular.

Oriol Mondejar // ACNAquest article es de moianès.net, el portal del Moianès i rodalies
https://www.moianes.net

La direcció d'aquesta noticia es:
https://www.moianes.net/modules.php?name=News&file=article&sid=675