Castellterçol homenatja al seu Patró, aquest proper dilluns 21 de gener
Data Dimarts, 15 de gener a les 00:00:00
Tema culturaAmb la típica cremada de l'arbre de Nadal a la Plaça Vella, al centre del poble, tots els vilatants s’hi reuneixen per poder menjar una mica de torrades a la brasa, acompanyades de cansalada i vi.


Una jornada en la que s’hi afegeix la tradicional Fira de Sant Fruitós amb estands d'aliments pel carrer Ramon Albó i la Plaça, a més de l'entrega de premis del concurs de pessebres populars i d'aparadors nadalencs. Dos concursos que any rere any van agafant més importància i que compten amb la participació de gent de totes les edats. Hi ha pessebres de nens de 8 i 9 anys fins a adults de 60-70 anys. Un concurs que ve renyit per l'originalitat, la destressa i la bona imaginació de cada un dels pessebres que es troben a les cases particulars.

Per altra banda, els aparadors nadalencs de cada una de les botigues també suposa tot un repte ja que sigui quin sigui el producte a vendre, hi ha un tema a decorar: el Nadal i l'arribada dels Reis Mags. S’hi col·loquen adornos, es creen reis de xocolata, patges fets de pà, pessebres amb olles i plats, maniquís disfressats, flors que formen estrelles… tot serveix per ser el guanyador del concurs.


La Festa de Sant Fruitós, també anomenada la Festa Major d'Hivern, se celebra cada any el 21 de gener i compta amb l'assistència de bona part de la gent del poble que, amb el fred que acompanya sempre la jornada, es col·loquen vora el foc no solament per fer coure les torrades sinó també per esclafar-se una miqueta.Aquest article es de moianès.net, el portal del Moianès i rodalies
https://www.moianes.net

La direcció d'aquesta noticia es:
https://www.moianes.net/modules.php?name=News&file=article&sid=704