Eix Transversal: dissenyar un nou accés al poble
Data Divendres, 18 d'abril a les 07:00:00
Tema políticaL'Ajuntament de Santa Maria d'Oló vol que el Govern es replantegi el traçat del desdoblament de l'Eix Transversal per incorporar-hi uns millors accessos fins al municipi.

Segons l'alcalde, Ramon Vilar, els accessos actuals cap al poble, tant des de Vic com de Manresa, són 'molt dolents' i ara que es fa el desdoblament no es pot perdre l'oportunitat de millorar-los. No obstant, l'anterior equip de govern no va presentar al·legacions al projecte durant el període d'exposició pública. Ara, el nou consistori està intentant convèncer Política Territorial d'aquesta necessitat. Segons Ramon Vilar, aquesta millora permetria dotar el poble d'un polígon industrial.

En aquests moments, Santa Maria d'Oló disposa de dos accessos al poble des de l'Eix Transversal, un que empalma amb la carretera en direcció a Vic i l'altre a Manresa. En cap cas, els accessos permeten agafar totes les direccions possibles. Aquesta és la intenció de l'Ajuntament d'aquest municipi bagenc, que el Departament de Política Territorials i Obres Públiques s'ho replantegi ara que encara 'no s'ha mogut ni un pam de terra'.

L'alcalde de Santa Maria d'Oló considera que és de justícia que un dels municipis més afectats pel traçat de l'Eix Transversal, ja que hi transcorre per catorze quilòmetres del terme, tingui uns bons accessos a la carretera. Uns accessos que s'haurien hagut de fer en millor condicions quan es va construir l'Eix, afegeix Vilar.

De fet, l'Ajuntament ja ha fet propostes concretes als responsables de Mobilitat i Carreteres de la Generalitat d'una possible solució que costaria a l'entorn d'un milió d'euros i que contemplaria la possibilitat de moure's en totes les direccions aprofitant un dels accessos actuals. Segons Ramon Vilar, els tècnics del Departament de Política Territorial han reconegut que tècnicament aquesta connexió que es planteja és possible i per tant, ara el fet que es modifiqui o no el traçat, dependrà de la voluntat política.


Si es resol la problemàtica dels accessos, explica l'alcalde, es podria tirar endavant el projecte de dotar el municipi d'un polígon industrial ben situat i ben comunicat amb l'Eix Transversal que donés servei a les empreses que ja estan ubicades a l'interior del nucli urbà i a d'altres de noves. Segons Ramon Vilar, s'està pensant en un polígon industrial de cinc hectàrees a tocar d'aquesta carretera.

Montserrat Ayala // ACN


Aquest article es de moianès.net, el portal del Moianès i rodalies
https://www.moianes.net

La direcció d'aquesta noticia es:
https://www.moianes.net/modules.php?name=News&file=article&sid=736