L’antiga caserna pot convertir-se en vivendes de protecció oficial.
Data Dilluns, 29 d'agost a les 06:00:00
Tema societatSegons Francesc Torres, regidor del grup municipal MAP-ERC, Moià necessita una regulació del mercat de l’habitatge ja que els preus que es paguen són desorbitats i no guarden cap relació amb les necessitat de la gent jove.

Per aquest motiu, Francesc Torres afirma que ja a principis de legislatura, el seu grup municipal es va posar a disposició de l’Ajuntament de Moià per tal de negociar amb la Direcció General de la Guàrdia Civil la sessió totalment gratuïta d’aquests pisos a l’Ajuntament de Moià, per tal que fossin utilitzats com a vivendes de protecció oficial.

Francesc Torres afirma que els habitatges de l’antiga caserna de la Guardia Civil de Moià, a la carretera de Barcelona, poden ser utilitzats com a vivendes socials, és a dir, habitatges a preus per sota del mercat, amb contractes de lloguer per un període de temps limitat, per a joves i gent gran.
Perquè això sigui possible, segons Torres, només falta la voluntat política de l'Ajuntament de Moià, ja que els terrenys, en el seu moment, els va cedir el mateix Ajuntament a la Guàrdia Civil.

De fet, molts municipis catalans ja han aconseguit que la Direcció General de la Guàrdia Civil, cedeixi els seus edificis als Ajuntaments. Sense anar més lluny, a Sallent, amb un equip de govern en el qual ERC té l’alcaldia, ho han aconseguit: la seva antiga caserna de la guàrdia civil ara és un grup d’habitatges on viuen gent gran i joves amb contractes de lloguer a preus molts assequibles.

Aquest article es de moianès.net, el portal del Moianès i rodalies
https://www.moianes.net

La direcció d'aquesta noticia es:
https://www.moianes.net/modules.php?name=News&file=article&sid=88