“la Caixa” col·labora amb el Patronat de la Caritat de la Vila d'Artés
Data Dimarts, 06 de juliol a les 08:00:00
Tema societat



Artés, XX de juny de 2010.  El Sr. Damià Casas, en representació del Patronat de la Caritat de la Vila d’Artés, i Francesc Montoya de “la Caixa” han rubricat avui l’acord de col·laboració per a la compra d’un vehicle adaptat per al Patronat. L’acte ha comptat amb la presència de Domènec Baró, Enric Solergibert, Manel Serra i Teresa Comallonga per part del Patronat, Marta Baró i Montse Esclusa per part del centre, i Antoni Alins, director oficina de “la Caixa” a Artés.

El Patronat de la Caritat Vila d’Artés és una entitat sense ànim de lucre que gestiona la residència d’avis i el Centre de Dia a Artés. La residència és un centre col·laborador de la Generalitat de Catalunya i disposa de 64 places. També ofereixen servei de centre de dia i estades temporals, així com servei de càtering a domicili. El caràcter benèfic del patronat fa que s’accepti a qualsevol persona resident a Artés, independentment la seva capacitat econòmica. Això fa que tinguin actualment 13 residents que paguen quotes inferiors a les estipulades.


Un dels objectius del centre és mantenir el vincle social entre els residents i l’exterior, participant en les festes del poble, anant al teatre, conferències, etc... L’augment del nombre de residents amb elevat grau de dependència els fa necessari l’adquisició d’un vehicle adaptat per a facilitar el seu transport, tant per a les activitats lúdiques com per a visites mèdiques, per a potenciar el centre de dia.... Ja disposen d’un vehicle però no està adaptat per al transport de persones amb minusvalies.

L’Obra Social “la Caixa” realitzarà  una aportació de 18.000€ amb la qual el Patronat podrà adquirir i adaptar un vehicle per poder transportar aquestes persones amb mobilitat reduïda.

Un ampli programa per a la gent gran

A través del seu programa de gent gran, l’Obra Social ”la Caixa” promou el voluntariat i l’associacionisme de la gent gran; les activitats intergeneracionals; la informació i el coneixement, tant de temes d’ actualitat com dels que tenen a veure amb el benestar i la salut, així com l’ús de les tecnologies de la comunicació i la informació als centres de gent gran. Tot, amb un objectiu: retornar a la societat una part dels beneficis, fent real la seva màxima: l’Obra Social és l’ànima de ”la Caixa”.


Per a més informació:
Departament de Comunicació. Territorial Catalunya. “la Caixa”
Anna Torruella: 93 366 78 88 ; atorruella@lacaixa.es
http://www.lacaixa.es/obrasocial






Aquest article es de moianès.net, el portal del Moianès i rodalies
https://www.moianes.net

La direcció d'aquesta noticia es:
https://www.moianes.net/modules.php?name=News&file=article&sid=959