No a l'abandonament ni al maltractament animal. Adopta!
Data Dijous, 28 d'abril a les 22:42:50
Tema opinióNo creieu que la millor opció és adoptar una mascota en una protectora o refugi enlloc de comprar-la? Diuen que els amics no es compren i que el gos és el millor amic de l’home.

Malauradament milers de gossos són abandonats en el nostre país cada any. Encara hi ha persones que per desgràcia  veuen els animals com una moda, i com totes les modes passen llencem tota allò  que ja no es porta i el mateix fan molts individus amb les seves mascotes. Les deixen al carrer, en una benzinera, en una carretera secundària etc. Cada vegada és més habitual veure gossos de raça com Bòxer, Pastor Alemany, Rottweiler, Sttafordshire Americà, Golden Retriever, York shire Terrier…

Molts d’ells tenen la sort de trobar persones que els recullen i els porten a la protectora  però d’altres són  atropellats, morts de gana o bé maltractats per éssers inhumans com els que els han abandonat. Hi ha un pensament que tots hem tingut alguna vegada i realment és una equivocació i aquest és el següent.

Al veure un gos vagant pel carrer el primer sentiment  és de llàstima i seguidament pensem que ja el recollirà algú altre. Per desgràcia en moltes ocasions no es compleix i acaba sent massa tard. No feu la vista grossa, ajudeu a aquest pobre animal indefens, mireu-lo d’agafar o bé retenir mentre espereu que el servei de recollida d’animals de la vostra ciutat vingui a buscar-lo.

Si on trobeu l’animal és a la carretera truqueu al 012 i us informaran que heu de fer.

Hi ha una cosa molt important que només podem fer nosaltres els humans ja que no depèn de l’animal; esterilitzar la nostra mascota (gat o gos). L’objectiu de l’esterilització és evitar la superpoblació de gossos i evitar l’abandonament de camades senceres de cadells. En el cas de les protectores de Catalunya, ja quan t’entreguen un gos està esterilitzat. Us imagineu havent-hi la llei de la prohibició del sacrifici a les protectores catalanes que passaria si tots els gossos no estiguessin esterilitzats?

Només cal reflexionar i tothom està convidat a passar un dia per una protectora i d’aquesta manera possiblement moltes persones es conscienciïn que adoptant es fa una bona obra i es dóna una altra oportunitat a aquells que han estat abandonats. I en molts casos maltractats.

S’ha de tenir present què a l’adoptar un gos salvem  dues vides,  la del que adoptem i la vida del que entra en el lloc disponible.


www.quissos.org
info@quissos.org

Aquest article es de moianès.net, el portal del Moianès i rodalies
https://www.moianes.net

La direcció d'aquesta noticia es:
https://www.moianes.net/modules.php?name=News&file=article&sid=1053