Visita comentada, concert i tast gastronòmic a Santa Coloma Sasserra
Data Dijous, 12 de juliol a les 08:16:59
Tema culturaDissabte 21 de juliol es clou el cicle EL MOIANÈS SONA amb un original concert a Santa Coloma Sasserra.

Actuarà Fernando Espí, guitarra i Gemma Corrales, flauta.


El cicle que lliga música, patrimoni i gastronomia es clourà a Castellcir, coincidint amb la data en què tradicionalment es feia l'aplec de Santa Coloma.

Un cop més, es podrà visitar aquesta ermita romànica, normalment tancada al públic, gaudir de bona música i tastar els excepcionals productes gastronòmics que es fan al Moianès.

Serà una mena de parèntesi enmig del Festival Viñas de Moià i del cicle de piano Maria Vilardell.

El dia que se celebra tradicionalment l'aplec de Santa Coloma Sasserra i abans del concert de Gemma Corrales i Fernando Espí farem una visita guiada a aquesta església romànica del s. XI i absis del XII.

Santa Coloma Sasserra és un antic poble rural del terme de municipal de Castellcir, pertanyent a la comarca del Moianès, si bé administrativament adscrit a la del Vallès Oriental.

La seva parròquia, però, abraçava també una part dels actuals termes de Balenyà, Centelles i Moià.

Està situat en el sector nord del terme municipal de Castellcir, a prop del límit amb Collsuspina i Moià. El seu centre és l'església parroquial del mateix nom, situada al costat de la masia del Giol i de la Rectoria, en una pla carener entre la riera de Santa Coloma, a ponent, i el torrent de la Font del Pardal, a llevant. Al nord es troba el Pla del Forn, al nord-est, la masia del Bonifet i a llevant, a la vall del torrent del Soler, es troba el Camp de la Terma.

Formen part d'aquest poble, a part de l'església i la rectoria propera, les masies de les Berengueres, el Bonifet, el Giol, Serracaixeta i la Torre de Serracaixeta, actualment dins del terme de Castellcir, les Closanes, les Comes de Santa Eugènia, el Gomar, Perers, els Plans del Toll, Puig-antic, el Toll i La Tuta, ara en el de Moià, Mirambell, el Soler de l'Espina i la Torre Estrada, en el de Balenyà i el Corral de la Rovira, en el de Centelles. També en forma part la urbanització de la Penyora. Al segle XVII (1681) s'esmenten també les Cases de Serracaixeta.

S'hi troba també l'espectacular Roure del Giol i al sud-oest, les restes de la Domus de Santa Coloma.

Hi mena, des de Castellcir, a la cruïlla de les carreteres BV-1310 i BV-1342, el Camí de Santa Coloma Sasserra, que en 4 quilòmetres de bon camí sense asfaltar duu fins al nucli d'aquesta parròquia rural.

Santa Coloma és una ermita romànica amb campanar del segle XI i absis del segle XII. Fou realçada el segle XVII.

Venda d’entrades: 10€. Inclou concert, visita comentada i tast gastronòmic.


Joventuts Musicals de Moià


Aquest article es de moianès.net, el portal del Moianès i rodalies
https://www.moianes.net

La direcció d'aquesta noticia es:
https://www.moianes.net/modules.php?name=News&file=article&sid=1179