Catifa de llenties d'aigua al Molí d'en Brotons
Data Dissabte, 16 de novembre a les 12:25:46
Tema medi ambientLa llentilla d'aigua o llentia d'aigua (Lemna minor) és una espècie de planta aquàtica del gènere Lemna la qual té una distribució subcosmopolita. És nativa de la major part d'Àfrica, Àsia, Europa i Amèrica del Nord i es troba en aigües dolces de corrent suau. Creixen en aigües amb alts nivells de nutrients i en PH entre 5 i 9 i temperatures entre 6 i 33 °C.

Aquests dies si feu una excursió pel Moianès i passegeu per la riera de Marfà i us arribeu fins el Molí d’en Brotons, podreu comprovar com l'excés de nutrients orgànics de l'aigua ha fet proliferar aquesta espècie vegetal, fins a recobrir la totalitat de la superfície de la riera en aquest indret.

Però d'on prové aquest excés de nutrients orgànics?


Les principals aportacions d'aigua a la riera de la Golarda, procedeixen de la riera de Castellnou que ve de la depuradora de Moià, que ja sabeu que fa anys està saturada tant en cabal com en càrrega, com de la riera de Fontscalents que recull les aigües residuals urbanes que s'aboquen sense tractar procedents del municipi de Collsuspina i també del Polígon Industrial del Vapor de Castellterçol i forma el Torrent de la Fàbrega.

Ja que no som capaços de millorar el sistema de sanejament del Moianès, ni evitar la contaminació fluvial, confiem en què la meteorologia ens sigui més propícia i augmenti gràcies a les pluges, el cabal de la riera, netejant-la d'aquests excessos...


Grup de l'Aigua del Fanal

Grup de l'Aigua del Moianès

Aquest article es de moianès.net, el portal del Moianès i rodalies
https://www.moianes.net

La direcció d'aquesta noticia es:
https://www.moianes.net/modules.php?name=News&file=article&sid=1311