La CUP celebra a Navàs la primera trobada de municipis petits i disseminats
Data Dimecres, 09 de setembre a les 09:43:47
Tema políticaArran de les passades eleccions municipals, on la CUP va experimentar un important creixement electoral, s’han constituït diversos governs municipals liderats o amb la participació de l’esquerra independentista. Així mateix, la CUP ha obtingut representació als plens municipals i ha creat assemblees locals a nombrosos municipis petits.

Per això, la CUP ha celebrat aquest diumenge a Navàs, municipi governat per la candidatura independentista, la primera trobada de municipis petits i disseminats, per tal d’intercanviar experiències dels diferents governs municipals i debatre propostes que busquin impulsar polítiques alternatives i d’esquerres als municipis d’aquestes característiques. De la Catalunya Central hi han assistit les assemblees de Sant Salvador de Guardiola, Monistrol de Calders, Castellnou de Bages, Borredà i Navàs.


La jornada l’ha encetat Robert Sabater, que és alcalde per la CUP a Viladamat, on ha parlat sobre les oportunitats, èxits, riscos i dificultats de fer política en un municipi petit, a través de la seva experiència al capdavant del govern municipal d’aquest municipi empordanès.

Després, els representants de les diverses assemblees de la CUP d’arreu del territori, així com d’agrupacions d’electors i de nuclis de suport a la formació independentista, s’han agrupat en grups de debat, on han tractat temàtiques com els serveis i recursos públics, la participació popular, urbanisme i habitatge, activitats econòmiques i territori, així com acció social i alliberament de gènere.


Finalment, els grups de debat han exposat les seves principals conclusions en una assemblea conjunta i han marcat les prioritats de treball, per tal de respondre des de la CUP a les especificitats socials, polítiques i econòmiques dels municipis petits i disseminats.


Candidatura d'Unitat Popular Bages, Berguedà, Moianès i SolsonèsAquest article es de moianès.net, el portal del Moianès i rodalies
https://www.moianes.net

La direcció d'aquesta noticia es:
https://www.moianes.net/modules.php?name=News&file=article&sid=1451