Navàs i Berga desoiran el requeriment per l'obertura el 12 d'octubre
Data Dijous, 20 d'octubre a les 15:00:20
Tema políticaNavàs i Berga desoiran el requeriment de la subdelegació del govern sobre l’obertura dels ajuntaments el 12 d'octubre.


L'alcalde i l'alcaldessa dels dos municipis han rebut una sol·licitud d'informació sobre l'obertura del consistori en la festivitat del 12 d'octubre. Montserrat Venturós i Jaume Casals consideren absurda la petició i ignoraran la missiva

L'alcaldessa i l'alcalde dels municipis de Berga i Navàs, governats per la CUP, han rebut una carta de Emilio Ablanedo Reyes, subdelegat del Govern espanyol a Barcelona, en què se'ls demana que acreditin si els consistoris van restar oberts el 12 d'octubre passat, quins serveis s'hi van prestar i si van treballar empleats públics, i còpia de l'acord pel qual es va procedir a l'obertura.L'obertura d'aquests i altres ajuntaments catalans i de la resta de l'Estat en l'anomenada "Fiesta de Hispanidad" no és una pràctica nova. De fet, en el cas de Navàs i Berga ja havien obert en anys anteriors. Sempre s'havia fet amb absoluta normalitat i anunciant-ho obertament, i mai no s'ha rebut cap tipus d'advertiment ni amonestació. Per això, sorprendria ara aquesta petició si no fos per l'enrenou causat enguany per la denúncia del PP de Badalona, que ha disparat novament els engranatges de l'Estat per atacar l'autonomia municipal i el moviment independentista.

En qualsevol cas, l'alcalde i l'alcaldessa afectats consideren absurd el requeriment, ja que la informació requerida és de domini públic, bé a través de les declaracions expressades en els mitjans de comunicació, bé a través dels acords publicats en els portals web dels municipis, i per tant consideren innecessari formalitzar cap mena de resposta al Sr. Ablanedo Reyes.

Venturós i Casals manifesten la seva voluntat de continuar aplicant els acords municipals pels quals els respectius ajuntaments van decidir obrir el 12 d'octubre, sempre respectant la llibertat d'opció del personal municipal, i conviden la Subdelegació del Govern a deixar de dilapidar els seus recursos, que financem entre tots, en persecucions ideològiques que denoten una clara manca de sentit del ridícul.

 

CUP Catalunya Central

Aquest article es de moianès.net, el portal del Moianès i rodalies
https://www.moianes.net

La direcció d'aquesta noticia es:
https://www.moianes.net/modules.php?name=News&file=article&sid=1561