Manifest contra la pobresa
Data Diumenge, 16 de juny a les 09:30:47
Tema societat“Això diu el Senyor: defenseu el dret i la justícia” (Jr 22,3)

L’ecumenisme és un moviment de diàleg entre cristians de diverses confessions per trobar espais de col·laboració i amistat entre ells, en vistes al retrobament. En aquest sentit, treballa, no únicament en l’àmbit doctrinal o teològic, sinó també en qüestions de caràcter social i assistencial.

Conseqüent amb això, el Moviment Ecumènic de Sabadell, després de mesos d’estudi, fins i tot amb la col·laboració d’experts en la matèria, vol cridar l’atenció sobre els efectes de la cronificació de la pobresa, la qual és una de les seqüeles de la crisi econòmica -un dolorós forat negre del sistema econòmic- que a la nostra ciutat afecta, segons diversos estudis, més d’un vint per cent de la població. La pretesa recuperació de l’economia no beneficia tothom per igual.

L’exemple més pregon n’és, entre altres, la reaparició de la figura dels treballadors pobres, amb sous molt baixos i contractes molt precaris. Les persones que pateixen aquesta situació es troben a prop de la vulnerabilitat social o hi són clarament immerses. També a la nostra ciutat i a la nostra comarca.Per aquest motiu, i tenint en compte que la lluita contra la pobresa ha de ser una prioritat essencial de qualsevol governant i de qualsevol persona, el Moviment Ecumènic de Sabadell afirma:

Que la pobresa arruïna la dignitat del éssers humans, i no és inherent a la seva naturalesa. Ni inevitable. Des d’aquesta perspectiva, diem que:


1.     Tothom té dret a gaudir d’un nivell de vida digne.

2.     A una alimentació i nutrició adequades.

3.     A un habitatge apropiat, amb accés a l’aigua, a l’energia i als sanejaments.

4.     A la salut física i mental en condicions adequades.

5.     A l’educació en tots els graus obligatoris.

6.     A la protecció social, especialment per als infants i per a la gent gran.

7.     A un treball estable, degudament remunerat, que permeti satisfer les necessitats anteriors, el desenvolupament personal i la integració social.


En conseqüència, el Moviment Ecumènic de Sabadell demana a les administracions que en la seva acció de govern posin, per damunt de tot, les necessitats concretes de les persones més desafavorides, de manera que, començant per un canvi profund en la legislació laboral, per l’aplicació d’una política tributària equitativa, per la lluita contra l’economia submergida i l’evasió fiscal, entre altres mesures, la pobresa crònica i les desigualtats creixents puguin ser revertides cap a una situació de justícia social plena.

Sabadell, juny 2019.


MOVIMENT ECUMÈNIC DE SABADELL-Diàleg IntercristiàAquest article es de moianès.net, el portal del Moianès i rodalies
https://www.moianes.net

La direcció d'aquesta noticia es:
https://www.moianes.net/modules.php?name=News&file=article&sid=1748